Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περικυκλωμένα δέκα τάγματα Ουκρανών - Σε 2 εβδομάδες στο Pokrovsk οι Ρώσοι

Περικυκλωμένα δέκα τάγματα Ουκρανών - Σε 2 εβδομάδες στο Pokrovsk οι Ρώσοι
Μια δύναμη 12.000 Ουκρανών στρατιωτών έχει αναλάβει την άμυνα του Pokrovsk, η οποία θεωρείται αδύνατο να αντέξει
(upd) Δεκάδες τάγματα του ουκρανικού στρατού έχουν περικυκλωθεί από τις ρωσικές δυνάμεις σε διάφορες κατευθύνσεις όπου εξελίσσεται η ειδική στρατιωτική επιχείρηση, με τους Ρώσους να εκτιμούν ότι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχουν καταφέρει να καταλάβουν το Pokrovsk.
Πρόκειται για «σημάδια» που έρχονται να επιβεβαιώσουν πως οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν ολοένα και πιο δυναμικά στην επίτευξη ενός βασικού τους στόχου, την κατάληψη του Donbass.

Η απώλεια της Karlovka

Η διοίκηση των ουκρανικών δυνάμεων «Donetsk» κατηγόρησε τους στρατιώτες της για την απώλεια της πόλης Karlovka στην κατεύθυνση του Pokrovsk.
Σύμφωνα με τους Ουκρανούς στρατηγούς, η παράδοση αυτής της κύριας οχυρωμένης θέσης έγινε πριν από αρκετές ημέρες και για αυτήν την εξέλιξη, την ευθύνη φέρνουν οι στρατιώτες και ο διοικητής του 11ου τάγματος Πεζοναυτών της 59ης Ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Τι αναφέρουν οι Ουκρανοί

Την κατάσταση περιγράφουν οι ίδιοι οι Ουκρανοί στρατιώτες με αναρτήσεις τους στο Telegram, και συγκεκριμένα στο κανάλι Deep State.
«Μας μετέφεραν εδώ στις αρχές Αυγούστου.
Λίγες μέρες αργότερα, λόγω του κινδύνου να περικυκλωθούμε, το βαρύ πυροβολικό μας αποσύρθηκε.
Ύστερα από την πτώση της άμυνας μας σε Kalinovo, Ptichye και Memrik, οι Ρώσοι πήγαν στα μετόπισθεν, στη δυτική πλευρά της Karlovka και μπήκαν στην Galitsinovka.
Κοντά στην Galitsinovka, κατέλαβαν μέρος των χαρακωμάτων, τα οποία κανείς δεν υπερασπίστηκε, επειδή δεν υπήρχαν αρκετοί στρατιώτες.
Εξαιτίας όλων αυτών των γεγονότων, το τάγμα υπέστη μεγάλες απώλειες και αναγκάστηκε σε υποχώρηση» αναφέρουν οι Ουκρανοί στρατιώτες.
Το αποτέλεσμα ήταν να απομακρυνθεί από τη θέση του ο διοικητής του τάγματος.

Περικυκλωμένα 10 τάγματα

Την ίδια στιγμή, οι Ουκρανοί βρίσκονται σε μια ακόμα εξαιρετικά δυσάρεστη θέση, καθώς όπως αναφέρεται, 10 τάγματα περικυκλώθηκαν κοντά στον οικισμό Nevelskoye.
Αποδείχθηκε ότι οι Ρώσοι στρατιώτες πήγαν 10 με 12 χιλιόμετρα στα μετοπίσθεν τους.
Εκτιμάται ότι αυτές οι δυνάμεις μπορεί να καταλήξουν να βρεθούν μέσα στο βεληνεκές των πυρών των Ρώσων, αν δεν έχει ήδη συμβεί αυτό.

Υποχωρούν και από το Ugledar

Και ενώ μαίνονται οι μάχες και στο Ugledar, οι Ουκρανοί έχουν ήδη υποχωρήσει από πολλές θέσεις τους στην περιοχή προς την πόλη Selidovo με αποτέλεσμα να προωθούνται περαιτέρω οι ρωσικές δυνάμεις.

Τι εκτιμούν στρατιωτικοί αναλυτές και bloggers

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό ανταποκριτή Yevgeny Lisitsyn, η Galitsynovka και η Dolinovka βρίσκονται επίσης υπό τον έλεγχο των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.
«Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές, μετά την κατάληψη της Lesovka, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ξεκίνησαν μια επίθεση στο Ukrainsk από την ανατολική κατεύθυνση», πρόσθεσε, με τη σειρά του, ο στρατιωτικός ανταποκριτής Yuri Kotenok.
To Lesovka βρίσκεται δυτικά της Dolinovka.
Σύμφωνα με ειδικούς, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να διασπούν τις άμυνες των Ουκρανών.
Με τη σειρά του, ο στρατιωτικός ειδικός Boris Rozhin σημειώνει ότι ορισμένοι από τους οικισμούς είχαν απελευθερωθεί νωρίτερα, αλλά αυτό ανακοινώθηκε επίσημα μετά την εκκαθάρισή τους.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να φτάσουν στο Pokrovsk και σε κρίσιμες γραμμές ανεφοδιασμού μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

12.000 Ουκρανοί για την άμυνα του Pokrovsk

Ύστερα από την κατάληψη της Novogrodovka, μόνο ένα αμυντικό όρυγμα παραμένει μεταξύ των ρωσικών στρατευμάτων και του Pokrovsk και είναι απίθανο οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να μπορέσουν να το κρατήσουν.
Όπως γράφει το Avia.pro, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν έλλειψη δυνάμεων και έμπειρων μονάδων, αν και περίπου 12.000 στρατιώτες έχουν διατεθεί για την άμυνα του Pokrovsk.
Αυτό αντιστοιχεί στο 10% με 20% του απαιτούμενου αριθμού αξιόπιστης προστασίας για αυτήν την πόλη και τις σημαντικές εγκαταστάσεις της.
Ωστόσο, η πόλη είναι μεγάλη, οπότε μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες για να κατακτηθεί.
Πληροφορίες ρωσικών ΜΜΕ αναφέρουν πως οι Ουκρανοί με την εισβολή στο Kursk ήθελαν να μεταφέρουν στο Pokrovsk Ρώσους αιχμάλωτους προκειμένου, προφανώς, να τους χρησιμοποιήσουν ως ασπίδα απέναντι στις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης