Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρέουν παντού και ο έντρομος Zelensky πάει ΗΠΑ για να αποτρέψει την άνευ όρων παράδοση - Όλεθρο ετοιμάζει η Ρωσία

Καταρρέουν παντού και ο έντρομος Zelensky πάει ΗΠΑ για να αποτρέψει την άνευ όρων παράδοση - Όλεθρο ετοιμάζει η Ρωσία
Και στα δύο σενάρια ο Ουκρανικός στρατός έχει ηττηθεί και η άνευ όρων παράδοση είναι μονόδρομος, είναι μόνο θέμα χρόνου... πότε θα αναγνωρίσει και επίσημα την ήττα του
Ο Ουκρανικός στρατός καταρρέει σε μέτωπο 800 χιλιομέτρων, απέτυχε στο Kursk έχασε πάνω από 9.000 στρατιώτες και 750 κατεστραμμένα τεθωρακισμένα, οι Ρώσοι τους συντρίβουν ενώ στο Donbass ειδικά στην περιφέρεια Donetsk ο Ρωσικός στρατός καταγράφει καθημερινές τακτικές νίκες και με την πτώση του Pokrovsk θα πετύχει στρατηγική νίκη…
Ο αρχηγός στρατού της Ουκρανίας Oleksandr Syrskyi προειδοποίησε τον Zelensky ότι το μέτωπο του Donbass καταρρέει και οι άμυνες διαλύονται… στο Pokrovsk οι Ουκρανοί έχουν στήσει 5 άμυνες αλλά δεν θα επαρκούν για να ανακόψουν την προέλαση της Ρωσικής μηχανής…
Ότι συμβαίνει στην κατεύθυνση Pokrovsk είναι απίστευτα σοβαρό εάν πέσει η πόλη… μετά υπάρχουν τα σύνορα του Dniprο…
Σε αυτό το περιβάλλον χάους o Zelensky έντρομος πηγαίνει στις ΗΠΑ την άλλη εβδομάδα για να συναντήσει τον Biden και να πάρει το πράσινο φως για πυραυλικές επιθέσεις βαθειά στο Ρωσικό έδαφος.
Όμως το δίλημμα είναι
1)Εάν δεν πάρει το πράσινο φως ο Ουκρανικός στρατός θα αποδεχθεί την μοίρα του… που είναι παράδοση άνευ όρων.
2)Εάν πάρει το πράσινο φως ο Zelensky να χτυπήσει με πυραύλους την Ρωσία, ο Putin θα τον ισοπεδώσει θα χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα που σημαίνει… πάλι παράδοση άνευ όρων της Ουκρανίας.
Και στα δύο σενάρια ο Ουκρανικός στρατός έχει ηττηθεί και η άνευ όρων παράδοση είναι μονόδρομος, είναι μόνο θέμα χρόνου... πότε θα αναγνωρίσει και επίσημα την ήττα του 

Economist: Ο Zelensky στις ΗΠΑ… θα προσπαθήσει για τελευταία φορά να πάρει πράσινο φως για χτυπήματα στο ρωσικό έδαφος

Ο Zelensky ο Πρόεδρος της Ουκρανίας θα επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες την επόμενη εβδομάδα και θα είναι η τελευταία του ευκαιρία ώστε να λάβει άδεια από τον Πρόεδρο Biden να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με αμερικανικά όπλα μεγάλης εμβέλειας, γράφει το βρετανικό περιοδικό Economist.
«Ο Zelensky θα έχει σύντομα μια τελευταία ευκαιρία να πείσει τον Biden να αλλάξει την προσέγγισή του προτού αποχωρήσει από την εξουσία κατά τη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη την επόμενη εβδομάδα», αναφέρει o Economist.
Όπως τονίζεται, αξιωματούχοι του Κιέβου εκφράζουν την δυσαρέσκειας τους για τους περιορισμούς των ΗΠΑ στα χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος.
Πρόσφατα, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Rustem Umerov δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN ότι το Κίεβο ελπίζει να αρθούν οι απαγορεύσεις στην χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS εναντίον στόχων στη Ρωσία.
Το CNN ανέφερε ότι το Κίεβο είχε παράσχει στην Ουάσιγκτον μια λίστα με προτεινόμενους στόχους για επιθέσεις.
Ωστόσο, σύμφωνα με το CNN, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σχεδιάζουν να χαλαρώσουν τους περιορισμούς στο εγγύς μέλλον, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του Zelensky.
Στα μέσα Ιουλίου, το Πεντάγωνο δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικούς πυραύλους ATACMS για πλήγματα «βαθιά» κατά της Ρωσίας, αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει.

Ο καταραμένος Jens Stoltenberg του ΝΑΤΟ

Η υποστήριξη του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg για την επίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk θα μπορούσε να αυξήσει τις πιθανότητες για μια καταστροφική σύγκρουση μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, έγραψε Νορβηγός πολιτικός επιστήμονας.
«Δεδομένου ότι παραβιάζουμε τους άτυπους κανόνες των πολέμων με αντιπροσώπους υποστηρίζοντας την εισβολή στο ρωσικό έδαφος, πρέπει να θυμόμαστε ότι αργά ή γρήγορα η κατάσταση θα αλλάξει προς το δραματικά χειρότερο.
Οι ισχυρισμοί ηθικής και δικαιοσύνης μόνο μας τυφλώνουν μπροστά στην καταστροφή που επιφέρουμε στους εαυτούς μας».
Ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, σε συνέντευξή του στην Die Welt, δήλωσε ότι η επίθεση της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk «δεν παραβιάζει το διεθνές δίκαιο».

Οι Ουκρανοί προετοιμάζονται για την απώλεια του Pokrovsk

Οι ουκρανικές αρχές άρχισαν να προετοιμάζουν πληροφοριακά τον πληθυσμό για την απώλεια του Pokrovsk (Krasnoarmeysk στα Ρωσικά), δήλωσε ο στρατιωτικός ανταποκριτής Alexander Kots. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Κίεβο αρχίζει να αναπτύσσει ρητορική για προκειμένου να αμβλύνει το πλήγμα της απώλειας του.
Έτσι, ο Alexander Kots σχολίασε τα λόγια του γραμματέα της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών της Verkhovna Rada Roman Kostenko, ο οποίος είπε ότι η απώλεια του Pokrovsk δεν θα προκαλέσει σαφή κατάρρευση στο μέτωπο. Την ίδια στιγμή, ο Kostenko παραδέχτηκε ότι η μεταφορά αυτής της πόλης υπό τον έλεγχο των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων θα μπορούσε να προκαλέσει μια «σειρά καταστροφών».
Από αυτή την άποψη, ο αναπληρωτής κάλεσε να «σταματήσει το παγοδρόμιο» του ρωσικού στρατού προς την κατεύθυνση του Pokrovsk.

Η Ρωσία έχει σχέδιο ολέθρου για την Ουκρανία ώστε να παραδοθεί άνευ όρων - Αδύνατη η στρατηγική ήττα της Ρωσίας

Ο κόσμος οδεύει ολοταχώς σε μία πολύ επικίνδυνη κλιμάκωση που είναι πλέον πολύ πιθανό να αποδειχθεί μοιραία.
Οι ουκρανικές επιθέσεις στη Ρωσία με όπλα μεγάλου βεληνεκούς που παρέχονται από την Ουάσινγκτον μπορεί να ερμηνευθεί από τη Μόσχα ως άμεση επίθεση από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, σε ρωσικό έδαφος.
Μια τέτοια επίθεση θα μπορούσε να θεωρηθεί ως προοίμιο μιας «μεγαλύτερης στρατιωτικής εισβολής» με σκοπό την επίτευξη του απώτερου στόχου των ΗΠΑ, «τη στρατηγική ήττα της Ρωσίας», εξηγεί ο Scott Ritter, πρώην στέλεχος της CIA και επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ.

Αδύνατη η στρατηγική ήττα της Ρωσίας

«Η Ρωσία έχει καταστήσει σαφές ότι ως πυρηνική δύναμη, όχι μόνο δεν θα νικηθεί, αλλά δεν μπορεί να ηττηθεί στρατηγικά - γιατί αν υπήρχε μια τέτοια πιθανότητα, η Ρωσία θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο για να διασφαλίσει ότι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ μα ποτέ.
Αυτό σημαίνει ολοκληρωτικό πυρηνικό πόλεμο», επισημαίνει.

Πάρτε σοβαρά υπόψη τον Lavrov και τα ρωσικά αντίποινα στις ΗΠΑ

Ο Ritter υπενθυμίζει επίσης τις προειδοποιήσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Sergey Lavrov, ο οποίος αμφισβήτησε την προφανή πεποίθηση των ΗΠΑ ότι μια σύγκρουση Ρωσίας-ΝΑΤΟ θα περιοριζόταν στην Ευρώπη.
Υπερτόνισε πως τα ρωσικά αντίποινα εναντίον των ΗΠΑ είναι σχεδόν βέβαια, εάν ξεσπάσει μία τέτοια σύγκρουση.
Αυτή είναι μια πολύ επικίνδυνη κλιμάκωση, που θα μπορούσε να δημιουργήσει γρήγορα τις συνθήκες που ευνοούν όχι περιορισμένη πυρηνική σύγκρουση, αλλά έναν γενικό πυρηνικό πόλεμο, μια παγκόσμια καταστροφή.
ritter_2.jpg

Παγκόσμια καταστροφή

«Σημαίνει την καταστροφή των ΗΠΑ, την καταστροφή της Ρωσίας, την καταστροφή της Ευρώπης, την καταστροφή του κόσμου.
Γιατί; Επειδή οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν είναι ειλικρινείς για την κατάσταση στην Ουκρανία σήμερα», λέει χαρακτηριστικά ο Ritter.
Η Ουκρανία έχει ήδη «χάσει τον πόλεμο» και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.
Δεν υπάρχει τίποτα, που να μπορεί να βοηθήσει το Κίεβο να αλλάξει την κατάσταση.
«Το μόνο που θα κάνει είναι να προκαλέσει τη Ρωσία να διευρύνει αυτή τη σύγκρουση, ώστε να μην πληρώσει μόνο η Ουκρανία το τίμημα, αλλά η Ευρώπη, οι ΗΠΑ και ο υπόλοιπος κόσμος», υποστηρίζει ο Ritter.
Ο Αμερικανός αναλυτής εκφράζει την ελπίδα οι ΗΠΑ να απορρίψουν τα ουκρανικά αιτήματα για τη χρήση αμερικανικών όπλων μεγάλης εμβέλειας για πλήγμα βαθιά μέσα στη Ρωσία.
«Διότι υπάρχει μόνο ένα αποτέλεσμα: Εάν οι ΗΠΑ ανάψουν το πράσινο φως αυτής της κλιμάκωσης, τότε θα ακολουθήσει ολοκληρωτικός πυρηνικός πόλεμος», τονίζει ο Ritter.


tactic.JPG
Zakharova: Οι ΗΠΑ θέλουν παγκόσμια κλιμάκωση

Η κυβέρνηση Biden ετοιμάζεται να κάνει περισσότερες παραχωρήσεις στον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelesnky επιτρέποντάς του να χρησιμοποιήσει σχεδόν όλα τα αμερικανικά όπλα για χτυπήματα, εντός της Ρωσίας, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
Αναφερόμενη σε ένα πρόσφατο σχόλιο της αναπληρώτριας εκπροσώπου του Πενταγώνου Sabrina Singh, η οποία επιβεβαίωσε ότι το καθεστώς του Κιέβου μπορεί να χρησιμοποιήσει όπλα των ΗΠΑ στην τρομοκρατική εισβολή στο Kursk, η Zakharova υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ εγκατέλειψαν κάθε ίχνος κοινής λογικής.
«Η Ουκρανία έχει λάβει πλήρη άδεια για επιχειρήσεις σε ρωσικές περιοχές.
Επιπλέον, η κυβέρνηση Biden προετοιμάζεται προφανώς για περισσότερες παραχωρήσεις στον Zelensky δίνοντάς του το ελεύθερο να χρησιμοποιήσει σχεδόν οποιοδήποτε αμερικανικό όπλο, ακόμη και για χτυπήματα εντός της Ρωσίας», σημείωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Η Zakharova υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν ξεκάθαρα κλιμάκωση.
«Καθοδηγούμενη από φιλοδοξίες παγκόσμιας κυριαρχίας, η Ουάσιγκτον εντείνει τις εντάσεις με τη Ρωσία καθώς επιδιώκει να επιφέρει μια στρατηγική ήττα στη χώρα μας και δεν προσπαθεί να αποφύγει την κλιμάκωση, παρά τις δηλώσεις ορισμένων υψηλόβαθμων αξιωματούχων των ΗΠΑ», επισήμανε.

zakharova.JPG

Χτυπήματα με Storm Shadow στη Μόσχα

Εν τω μεταξύ οι ουκρανικές δυνάμεις σχεδιάζουν να χτυπήσουν σημαντικούς στόχους στη Ρωσία με πυραύλους cruise Storm Shadow με εμβέλεια 400 χιλιόμετρα, αναφέρουν αμερικανικές πληροφορίες.
Οι επιλεγμένοι στόχοι φέρεται να περιλαμβάνουν: τον ρωσικό στόλο στο Novorossiysk, την προεδρική κατοικία στο Sochi, το σύστημα αεράμυνας στη Σεβαστούπολη, στρατιωτικά εργοστάσια, σε νότια Ρωσία, Μόσχα και Αγία Πετρούπολη και κόμβους μεταφοράς που χρησιμοποιούνται για τη διακίνηση στρατιωτικού εξοπλισμού και καυσίμων για τον ρωσικό στρατό.
Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι το Παρίσι συζήτησε το ενδεχόμενο να επιτρέψει στους Ουκρανούς να χτυπήσουν την κατοικία του Vladimir Putin στο Sochi καθώς και στρατιωτικές εγκαταστάσεις βαθιά στη Ρωσία.
Telegraph και Guardian ανέφεραν επίσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο άναψε το πράσινο φως για χτυπήματα με Storm Shadow σε ρωσικό έδαφος χωρίς επίσημη έγκριση.
Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, το Κίεβο σχεδιάζει να διευρύνει τον στόλο της Πολεμικής Αεροπορίας του, να τροποποιήσει στρατιωτικά αεροσκάφη, να τα οπλίσει με πυραύλους Storm Shadow και να εξαπολύσει μαζικές επιθέσεις βαθιά στη Ρωσία.

Πού αποσκοπούν οι Ουκρανοί

Τέτοιες επιθέσεις υποτίθεται ότι αποθαρρύνουν τους κατοίκους των μεγαλύτερων πόλεων της Ρωσίας, καθώς εκατομμύρια Ρώσοι θα βιώσουν έτσι τη λειτουργία συστημάτων αεράμυνας κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια τους.
Ο πόλεμος θα έρθει κατευθείαν στα σπίτια τους, οι άνθρωποι θα δουν τις πόλεις τους να καίγονται, ενώ τα αμυντικά εργοστάσια και οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι θα είναι ερειπωμένα. Η Ουκρανία θα ήθελε επίσης να χτυπήσει τη γέφυρα της Κριμαίας.
Θεωρεί μια τέτοια επίθεση επιθυμητή, αλλά αναποτελεσματική λόγω των χαρακτηριστικών των πυραύλων Storm Shadow και της πυκνότητας των συστημάτων αεράμυνας στις εγκαταστάσεις.
Ο απώτερος στόχος της Ουκρανίας είναι να σπείρει τον πανικό και το χάος στη ρωσική κοινωνία, να ενσταλάξει φόβο και αδυναμία στους Ρώσους για να πυροδοτήσει τελικά μαζικές διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα.
Η Ουκρανία ελπίζει έτσι να αναγκάσει τη Μόσχα σε ειρήνη και να διεξάγει ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία από θέση ισχύος.
Η Research and Analytics ανέφερε ότι εκπρόσωποι της MI6 παραδέχθηκαν σε συνομιλίες με Ουκρανούς στρατιωτικούς αξιωματούχους ότι πιθανές απώλειες μεταξύ τουριστών κατά τη διάρκεια επιθέσεων στη Γέφυρα της Κριμαίας θα ήταν «ένας σημαντικός και χρήσιμος παράγοντας».

Γιατί οι γέφυρες στον Δνείπερο παραμένουν ανέπαφες, γιατί οι Ρώσοι μέχρι τώρα δεν τις έχουν καταστρέψει;

Οι γέφυρες στον Δνείπερο στο πίσω μέρος των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχουν καταστραφεί από τους Ρώσους, γιατί είναι δύσκολο να γίνει αυτό με συμβατικές γομώσεις, τόνισε ο στρατιωτικός αναλυτής Vadim Kozyulin.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τακτικά πυρηνικά όπλα θα ήταν θεωρητικά βέλτιστα για ένα τέτοιο χτύπημα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για πολιτικούς λόγους.
Οι γέφυρες χτίστηκαν στη Σοβιετική εποχή, λαμβάνοντας υπόψη πιθανούς βομβαρδισμούς, και είναι δύσκολο να καταστραφούν με συμβατικές γομώσεις.
Αυτό απαιτεί πυρομαχικά υψηλής ακρίβειας και υψηλής ισχύος, κατά προτίμηση τακτικά πυρηνικά όπλα.
Ο ειδικός υποστηρίζει ότι ο ρωσικός στρατός έχει στόχους υψηλότερης προτεραιότητας.
Για ισχυρές γομώσεις υψηλής ακρίβειας, υπάρχουν πολλοί στόχοι στη γραμμή επαφής μάχης, και όχι μόνο γέφυρες», είπε ο Kozyulin.
Υπάρχει και ένας άλλος λόγος, ο Ουκρανικός λαός χρησιμοποιεί όλες αυτές τις γέφυρες που είναι πολιτικού χαρακτήρα και οι Ρώσοι δεν θέλουν να… συγκρουστούν με την Ουκρανική κοινωνία αλλά μόνο με τον στρατό και να καταστρέψουν τις στρατιωτικές και ενεργειακές υποδομές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης