Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Το κυπριακό πολιτικό σύστημα δεν πρέπει να υποτιμήσει τις απαιτήσεις της MIG και του Βγενόπουλου – Θα είναι ένας από τους ελάχιστους τραπεζίτες που θα βγει από την κρίση κερδισμένος – Αδιάσειστα τα στοιχεία που παρουσίασε

tags :
Το κυπριακό πολιτικό σύστημα δεν πρέπει να υποτιμήσει τις απαιτήσεις της MIG και του Βγενόπουλου – Θα είναι ένας από τους ελάχιστους τραπεζίτες που θα βγει από την κρίση κερδισμένος – Αδιάσειστα τα στοιχεία που παρουσίασε
Η πρόθεση της MIG και του επικεφαλής του ομίλου Ανδρέα Βγενόπουλου να διεκδικήσουν είτε αποκατάσταση είτε αποζημιώσεις για την επένδυση που πραγματοποίησαν στην πρώην Marfin Popular bank και σήμερα Λαϊκή ύψους 824 εκατ ευρώ δεν πρέπει να αψηφιστεί από το κυπριακό κράτος.

Η παρουσίαση σημαντικών παραμέτρων και λεπτομερειών μιας συμπεριφοράς του κυπριακού κράτος προς τον δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο μιας τράπεζας και δεύτερο μεγαλύτερο ξένο επενδυτή στην Κύπρο αποδεικνύουν ασύλληπτες παραβατικές συμπεριφορές που θα δικαιώσουν τον Βγενόπουλο στο διεθνές διαιτητικό δικαστήριο.
Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν έδειξαν ότι είχε στηθεί ένα σκηνικό εχθρικό με στόχο να εκδιωχθεί πραξικοπηματικά από την Κύπρο ο Βγενόπουλος, να του πάρουν πραξικοπηματικά τον έλεγχο της τράπεζας και με παράνομο τρόπο να τον υποχρεώσουν να χάσει την επένδυση του.
Η παράθεση πλειάδων στοιχείων για το πώς λίγοι προέβησαν σε επαίσχυντες και δόλιες πράξεις και συμπεριφορές και προφανώς με τους άσσους που κρατάει στην φαρέτρα του ο Βγενόπουλος ζητάει είτε αποκατάσταση δηλαδή η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις κυπριακές εκλογές να αποκαταστήσει την επένδυση του είτε αν δεν βρεθεί λύση με φιλικό διακανονισμό να καταφύγει στο διεθνές διαιτητικό δικαστήριο.
Συνομιλώντας με έμπειρους και έγκυρους νομικούς κύκλους μας ανέφεραν ότι «από τα πρώτα στοιχεία που παρουσιάστηκαν η MIG μπορεί να κερδίσει και να διεκδικήσει αποζημιώσεις».
Είναι προφανές ότι μέρος του κυπριακού κατεστημένου και ειδικά πρόσωπα που πλέον δεν έχουν εξουσία προσπάθησαν με ραδιουργίες τύπου Ορφανίδη του πρώην Κεντρικού Τραπεζίτη, παραβιάζοντας κάθε νομιμότητα, πραξικοπηματικά και δόλια να βγάλουν από την μέση τον Βγενόπουλο που ήταν εμπόδια στα σχέδια ελέγχου και διατήρησης της εξουσίας τους.
Η νέα κυβέρνηση δεν θα πρέπει να υποτιμήσει σε καμία περίπτωση την απαίτηση της ΜΙΓ και του Βγενόπουλου.
Τα νομικά επιχειρήματα της υπόθεσης είναι πολύ ισχυρά και οι πιθανότητες ο Βγενόπουλος να είναι ένας εκ των τραπεζιτών που από την κρίση θα βγει κερδισμένος είναι πολύ μεγάλες.
Όσοι σπεύσουν να πουν «δεν βαριέσαι τι μπορεί να κάνει η MIG;» προκαταβολικά αναφέρουμε ότι ο Βγενόπουλος θα βγει κερδισμένος και θα απαιτεί από το Κυπριακό κράτος αποζημιώσεις τις οποίες στο τέλος θα πάρει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης