Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν για Τουρκία: BRICS και ΕE είναι εντελώς διαφορετικοί οργανισμοί

Κομισιόν για Τουρκία: BRICS και ΕE είναι εντελώς διαφορετικοί οργανισμοί
Η ενδεχόμενη περαιτέρω διεύρυνση της ομάδας των BRICS θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια Συνόδου Κορυφής στο Καζάν της Ρωσίας
Σχετικά Άρθρα
Oι «BRICS» και η ΕΕ είναι εντελώς διαφορετικοί οργανισμοί στους στόχους και τη δομή, «απάντησε» ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Peter Stano στο αίτημα της Τουρκίας να ενταχθεί στην ολοένα και μεγαλύτερη ομάδα χωρών.
Υπενθυμίζεται πως οι BRICS+ είναι πολιτικός οργανισμός δέκα χωρών, που συναντώνται σε ετήσιες συνόδους κορυφής Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική, Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αιθιοπία και Ιράν, με στόχο την πολιτική και οικονομική συνεργασία σε διάφορους τομείς.
Ο Stano ανέφερε ότι «η Τουρκία είναι χώρα ελεύθερη, όπως κάθε άλλη, να αποφασίσει τι είναι το καλύτερο γι’ αυτή σε ό,τι έχει να κάνει με τις συμμαχίες και τη συνεργασία».
Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία, υπογράμμισε ότι παραμένει υποψήφια χώρα, γεγονός το όποιο έχει κάποιους περιορισμούς. «Εχουμε τελωνειακή ένωση μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας και πολύ καλές εμπορικές σχέσεις, που είναι πολύ επωφελείς για την Τουρκία», είπε ο Πέτερ Στάνο, που τόνισε ότι οι υποψήφιες χώρες πρέπει να ευθυγραμμίζονται με όλα τα στάνταρ και τους κανόνες της ΕΕ.
Η ενδεχόμενη περαιτέρω διεύρυνση της ομάδας των BRICS θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια Συνόδου Κορυφής στο Καζάν της Ρωσίας από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου. Η Μαλαισία, η Ταϊλάνδη και ο στενός σύμμαχος της Τουρκίας, το Αζερμπαϊτζάν, είναι μεταξύ άλλων χωρών που επιθυμούν να ενταχθούν στην ομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης