Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kίνα: Οι BRICS είναι η αναδυόμενη οικονομική και πολιτική δύναμη σε έναν κόσμο που αλλάζει

Kίνα: Οι BRICS είναι η αναδυόμενη οικονομική και πολιτική δύναμη σε έναν κόσμο που αλλάζει
Οι BRICS πρέπει να παραμείνουν μια ανοιχτή ομάδα και να προχωρήσουν ακολουθώντας ένα μοντέλο win - win
Η συνεργασία μεταξύ των χωρών της ομάδας των BRICS διευκολύνει την επίλυση παγκόσμιων ζητημάτων με την ομάδα να είναι επί του παρόντος μια ισχυρή δύναμη στον κόσμο, δήλωσε ο Zhao Jing, αναπληρωτής γενικός γραμματέας του China Council for the BRICS Think Tank Cooperation (CCBTC), σε μια σύνοδο για τους διευρυμένους BRICS και παγκόσμια σταθερότητα στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ (EEF) την Τρίιτη 2 Σεπτεμβρίου 2024.
«Η κοινή μας συνεργασία βοηθά στην επίλυση μεγάλων γεωπολιτικών ζητημάτων», είπε.
Θέλουμε να μάθουμε ο ένας από τον άλλον, δεν θέλουμε οι πολιτισμοί μας να έρχονται σε σύγκρουση και να εναντιώνονται ο ένας στον άλλον.
Είμαστε στην πρώτη γραμμή τώρα και θέλουμε να ακουστεί δυνατή και καθαρή η φωνή μας για τα θέματα ασφάλειας. οικονομία, πολιτική», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον Zhao, οι BRICS πρέπει να παραμείνουν μια ανοιχτή ομάδα και να προχωρήσουν ακολουθώντας ένα μοντέλο «win-win»
. «Με αυτόν τον τρόπο, οι BRICS μπορεί να γίνουν μια πολύ σταθερή δύναμη σε έναν νέο μεταβαλλόμενο κόσμο», πρόσθεσε.
Το Ανατολικό Οικονομικό Forum (EEF) βρίσκεται σε εξέλιξη στην πανεπιστημιούπολη του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της Άπω Ανατολής στο Βλαδιβοστόκ στις 3-6 Σεπτεμβρίου 2024. Το κύριο θέμα του EEF το 2024 είναι "Άπω Ανατολή 2030. Συνδυάζοντας τις δυνάμεις για τη δημιουργία νέων δυνατοτήτων".
Το EEF είναι ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή συνέδρια στη Ρωσία.
Διεξάγεται στο νησί Russky της περιοχής Primorsky στο Βλαδιβοστόκ από το 2015. Τα
Tο Forum είναι πρωτοβουλία του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin, ο οποίος διέταξε τη διεξαγωγή της εκδήλωσης κάθε χρόνο.
Οι στόχοι και οι στόχοι του forum περιλαμβάνουν την προώθηση της επιταχυνόμενης ανάπτυξης της περιοχής της Άπω Ανατολής της Ρωσίας. αξιολόγηση των δυνατοτήτων του για εξαγωγές• επέκταση της διεθνούς συνεργασίας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού• επιδεικνύοντας την επενδυτική ελκυστικότητα της περιοχής, τις σταθερά αναπτυσσόμενες περιοχές της και το ελεύθερο λιμάνι του Βλαδιβοστόκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης