Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Κασσελάκης τα αλλάζει όλα - Προτείνει νέο όνομα στον ΣΥΡΙΖΑ το «Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς»

Ο Κασσελάκης τα αλλάζει όλα - Προτείνει νέο όνομα στον ΣΥΡΙΖΑ το «Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς»
Τα μέλη του κόμματος θα αποφασίζουν για κορυφαία θέματα, όπως τη γραμμή του κόμματος
Σχετικά Άρθρα
Να αλλάξει τα πάντα -κυριολεκτικά- στον ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, καθώς, όπως προκύπτει από την εισήγησή του προς την Επιτροπή Καταστατικού που συνεδριάζει αυτή την ώρα, προτείνει αλλαγές ακόμη και το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέροντας ως επιλογή το «Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς».
Την ίδια στιγμή, προτείνει «ασυμβίβαστα» για τους βουλευτές του κόμματος, όπως:

- Οι βουλευτές δεν θα μετέχουν στα κομματικά όργανα.
- Το ανώτατο όριο θητειών για κάθε βουλευτή θα υπολογίζεται στις τρεις. Μετά, ο βουλευτής που θα θέλει να πολιτευθεί εκ νέου θα πρέπει να αλλάξει εκλογική περιφέρεια.
- Για τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές προβλέπεται ότι στο εξής θα μετέχουν σε ένα και μοναδικό κομματικό όργανο, το Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο θα αντικαταστήσει τη σημερινή Κεντρική Επιτροπή και η συμμετοχή των βουλευτών και των ευρωβουλευτών θα είναι ex officio. Το Εθνικό Συμβούλιο θα απαρτίζεται από 151 μέλη.

«Πανίσχυρα» μέλη

Σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Κασσελάκη, τα μέλη του κόμματος θα αποφασίζουν για κορυφαία θέματα, όπως τη γραμμή του κόμματος, ενώ θα έχουν καθοριστικό λόγο και στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, όπως συνέβη στις ευρωεκλογές.
Παράλληλα, στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να είναι υποψήφιος στις εκλογές και μετέχει σε όργανο του κόμματος θα πρέπει να έχει παραιτηθεί από αυτό 24 μήνες πριν.
Ο Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TRT του Βόλου, είχε δηλώσει ότι η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο (7-8/9) «έχει την εξουσιοδότηση από τον εαυτό της, από την ίδια την Κεντρική Επιτροπή πριν από μερικές εβδομάδες, να προχωρήσει σε μια εισήγηση καταστατικών αλλαγών προς το επικείμενο Συνέδριο, το οποίο το έχει η ίδια εξουσιοδοτήσει, και πάλι, και οργανώσει».
«Δεν πρόκειται να αποκλίνω από τον σκοπό τον οποίο έχουμε, ο οποίος είναι να φτιάξουμε ένα υπερσύγχρονο κόμμα που να δίνει τη φωνή και την κυρίαρχη εξουσία στα μέλη του κόμματος», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς αν θα ξαναγίνουν εσωκομματικές εκλογές, είπε:
«Ο καθένας μέσα στα όργανα μπορεί καταστατικά να προχωρήσει σε ό,τι θεωρεί δόκιμο. Εχω τριετή θητεία. Πιστεύω ότι έχω την εντολή της βάσης να προχωρήσω στις ριζικές αλλαγές που χρειάζεται το κόμμα, τις όποιες αλλαγές είχαμε ανακοινώσει ότι θα εφαρμόζαμε ως πλαίσιο στο Συνέδριο του Φεβρουαρίου, μάλιστα, δεν είναι δηλαδή έκπληξη αυτό. Και προφανώς όταν υπάρχουν αλλαγές, υπάρχουν και τριβές. Είναι απολύτως θεμιτό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης