Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νομισματική ανατροπή - Ρωσία και Κίνα θα πραγματοποιούν διμερείς συναλλαγές με ψηφιακά νομίσματα

Νομισματική ανατροπή - Ρωσία και Κίνα θα πραγματοποιούν διμερείς συναλλαγές με ψηφιακά νομίσματα
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικών Αγορών της Κρατικής Δούμας, Anatoly Aksakov, η δημιουργία ενός ξεχωριστού ασφαλούς διαύλου ψηφιακού διακανονισμού θα συμβάλει στην ομαλή υλοποίηση των διασυνοριακών πληρωμών
Τα ψηφιακά νομίσματα της Ρωσίας και της Κίνας θα θεωρηθούν ως ένα από τα μέσα διακανονισμού σε διμερές επίπεδο, δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής χρηματοπιστωτικών αγορών της Κρατικής Δούμας, Anatoly Aksakov σε συνέντευξή του στο TASS την Τρίτη 3 Αυγούστου 2024.
«Παρακολουθούμε την εμπειρία των συναδέλφων μας από την Κίνα στην εισαγωγή του ψηφιακού γουάν με μεγάλο ενδιαφέρον, συμπεριλαμβανομένης της μελέτης προτάσεων για τη χρήση του στο εξωτερικό εμπόριο.
Φυσικά, τα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών θα θεωρηθούν ως ένα από τα μέσα διακανονισμού των συναλλαγών στις διμερείς επίπεδο, μόλις δημιουργηθούν οι απαραίτητες τεχνολογικές και ρυθμιστικές συνθήκες για αυτό», δήλωσε ο Aksakov κατά την έναρξη του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ (EEF).
Σύμφωνα με τον ίδιο, η δημιουργία ενός ξεχωριστού ασφαλούς διαύλου ψηφιακού διακανονισμού θα συμβάλει στην ομαλή υλοποίηση των διασυνοριακών πληρωμών.
Το EEF είναι ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή συνέδρια στη Ρωσία.
Διεξάγεται στο νησί Russky της περιοχής Primorsky στο Βλαδιβοστόκ από το 2015.
Το Forum είναι πρωτοβουλία του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin ο οποίος διέταξε τη διεξαγωγή της εκδήλωσης κάθε χρόνο.
Οι στόχοι και οι στόχοι του forum περιλαμβάνουν την προώθηση της επιταχυνόμενης ανάπτυξης της περιοχής της Άπω Ανατολής της Ρωσίας: αξιολόγηση των δυνατοτήτων του για εξαγωγές, επέκταση της διεθνούς συνεργασίας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, επιδεικνύοντας την επενδυτική ελκυστικότητα της περιοχής, τις σταθερά αναπτυσσόμενες περιοχές της και το ελεύθερο λιμάνι του Βλαδιβοστόκ.
Το Roscongress Foundation λειτουργεί ως διοργανωτής του Φόρουμ από το 2016.
Το TASS είναι ο γενικός εταίρος πληροφοριών του EEF.
Οι ρωσικές εταιρείες ενδιαφέρονται για ανάπτυξη στις αγορές των χωρών BRICS, δήλωσε ο διευθυντής ανάπτυξης ξένων δικτύων του Ρωσικού Κέντρου Εξαγωγών Dmitry Prokhorenko στο Ανατολικό Οικονομικό Forum (EEF).
«Ο ενοποιημένος όγκος των συναλλαγών εξωτερικού εμπορίου για τις χώρες BRICS με την υποστήριξη του Ρωσικού Εξαγωγικού Κέντρου ανήλθε συνολικά σε περίπου 5.785 δισ. δολάρια σε επτά μήνες του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο Prokhorenko .
Οι χώρες BRICS είναι σε θέση να αναπτύξουν τις οικονομίες τους χωρίς τη χρήση ισοδύναμου δολαρίου στις πληρωμές, δημιουργώντας εμπορικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ αυτών των χωρών και αυξάνοντας τις αμοιβαίες ροές αγαθών μεταξύ τους, πρόσθεσε..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης