Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κεραυνοί από Zakharova: Η ΕΕ πίσω από την εισβολή των Ουκρανών στο Kursk – Παίζει με τη φωτιά της Ρωσίας

Κεραυνοί από Zakharova: Η ΕΕ πίσω από την εισβολή των Ουκρανών στο Kursk – Παίζει με τη φωτιά της Ρωσίας
H Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πλήρως ενήμερη για τις ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Kursk, ανέφερε η Zakharova.
Η ΕΕ θα μπορούσε να είναι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πίσω από την επίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk.
Αυτό δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Με πρόσχημα το δικαίωμα στην αυτοάμυνα και τις αναφορές στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, η Ευρωπαϊκή Ένωση δικαιολογεί τρομοκρατικές επιθέσεις, εγκλήματα πολέμου, δολοφονίες, απαγωγές, και τη σεξουαλική βία κατά γυναικών που διαπράττονται από μαχητές και μισθοφόροι του καθεστώτος του Κιέβου…
H Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πλήρως ενήμερη για τις ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Kursk» ανέφερε η Zakharova.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε υποκριτικές τις δηλώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέρ της επίθεσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά της περιοχής του Kursk.
Σύμφωνα με τη διπλωμάτη, αυτές οι δηλώσεις, που βασίζονται σε ψευδή ερμηνεία του διεθνούς δικαίου, αντιπροσωπεύουν μια προσπάθεια παραπλάνησης της διεθνούς κοινότητας.
Νωρίτερα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Josep Borrell χαιρέτισε την εισβολή των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων «στο Kursk».

Τιμωρεί τις χώρες

Η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) τιμωρεί τις χώρες που ζητούν διευθέτηση στην Ουκρανία, ακολουθώντας τις «συνταγές» του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Josep Borrell, ο οποίος διακινδυνεύει μια στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και της Ρωσίας, ανέφερε η Zakharova.
Εφιστάται η προσοχή στο γεγονός ότι οι άτυπες υπουργικές συναντήσεις (των επικεφαλής των στρατιωτικών και διπλωματικών τμημάτων των χωρών της ΕΕ - σημείωμα TASS) μετά από επιμονή του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας μεταφέρθηκαν στις Βρυξέλλες, αν και τέτοια γεγονότα είθισται να ασκούνται στην επικράτεια του κράτους όπου προεδρεύει του Συμβουλίου της ΕΕ», σημείωσε η αξιωματούχος.
«Αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα προς ολόκληρο τον κόσμο: η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει χαράξει μια πορεία για την εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος δικτατορίας.
Θέλει την υποταγή των χωρών μελών της ΕΕ και των λαών τους και οι χώρες που εμμένουν σε θέσεις ρεαλισμού τιμωρούνται σκληρά και επιδεικτικά».
«Επιπλέον, ο Josep Borrell, ο οποίος υπηρετεί ως επικεφαλής διπλωμάτης της ΕΕ τους τελευταίους δύο μήνες, σε όλες τις συζητήσεις προσπάθησε να επιβάλει στους υπουργούς που παρουσίαζαν τις πιο συγκρουσιακές του αντιρωσικές προσεγγίσεις σχετικά με την επέκταση των εχθροπραξιών εναντίον μας.
Ωστόσο, δεν του επετράπη να συντρίψει αποφάσεις στον τομέα της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής…
Όλοι καταλαβαίνουν ότι η εφαρμογή των συνταγών του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας θα έχει καταστροφικές συνέπειες… κατέληξε η Zakharova.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης