Διεθνή

Αυστηρό μήνυμα Lavrov: Η Ιαπωνία συνεχίζει την επιθετικότητα κατά της ΕΣΣΔ και ξεχνά Χιροσίμα και Ναγκασάκι

Αυστηρό μήνυμα Lavrov: Η Ιαπωνία συνεχίζει την επιθετικότητα κατά της ΕΣΣΔ και ξεχνά Χιροσίμα και Ναγκασάκι
Είναι η 79η επέτειος της ρωσικής νίκης επί της Ιαπωνίας και το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου
Το επίσημο ιαπωνικό κράτος, όχι μόνο δεν έχει μετανιώσει για την επιθετικότητά του εναντίον πολλών κρατών, συμπεριλαμβανομένης της ΕΣΣΔ, αλλά συνεχίζει να διατυπώνει γελοίες κατηγορίες για την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Η παραπάων διαπίστωση περιλαμβάνεται στον χαιρετισμό του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Sergey Lavrov προς τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες της συνάντησης αφιερωμένης στην 79η επέτειο της Νίκης επί της μιλιταριστικής Ιαπωνίας και στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
«Δυστυχώς, στις χώρες της λεγόμενης συλλογικής Δύσης, πολλαπλασιάζονται οι προσπάθειες για να ξαναγραφτεί η Ιστορία, να ασπαστούν εκείνοι που αμαύρωσαν για πάντα το όνομά τους με εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, η επίσημη Ιαπωνία όχι μόνο δεν έχει μετανιώσει για επιθετικότητα εναντίον πολλών των κρατών, συμπεριλαμβανομένης της ΕΣΣΔ, αλλά και συνεχίζει να προβάλλει ανίσχυρα επιχειρήματα.
«Υπάρχουν γελοίες κατηγορίες εναντίον μας για την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου», επεσήμανε ο υπουργός «Παρατηρούμε μια συνεπή παραποίηση γεγονότων που σχετίζονται με την ιστορία της δημιουργίας την τριπλή συμμαχία της μιλιταριστικής Ιαπωνίας με τη ναζιστική Γερμανία και τη φασιστική Ιταλία και την παροχή διαφόρων στρατιωτικών-τεχνικών και υλικοτεχνικής βοήθειας στο Τρίτο Ράιχ από το Τόκιο.
Σύμφωνα με τον Lavrov , η Ιαπωνία καταστέλλει σκόπιμα την αμερικανική «συγγραφή» των ατομικών βομβαρδισμών της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι τον Αύγουστο του 1945, αντί να επιτρέπει βλάσφημες δηλώσεις σχετικά με την υποτιθέμενη απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία.
«Θυμόμαστε το κατόρθωμα των σοβιετικών στρατιωτών που, ακόμη και πριν από την προδοτική επίθεση του Χίτλερ στη Σοβιετική Ένωση, σε ένα ενιαίο μέτωπο με τους λαούς της Κίνας και της Μογγολίας, πήραν το βάρος του ιαπωνικού μιλιταρισμού, μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια σκληρών μαχών στη λίμνη Khasan και κοντά στο Khalkhin. Ποταμός Γκολ», αναφέρει στους χαιρετισμούς
«Οι νίκες σε αυτές τις μάχες είχαν μεγάλη στρατιωτική και εξωτερική πολιτική σημασία από την άποψη της διασφάλισης της ασφάλειας των συνόρων της Άπω Ανατολής
Το 1945, η χώρα μας συνέβαλε καθοριστικά στον τελικό ήττα του ιαπωνικού μιλιταρισμού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης