Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ρωσικός στρατός ο πιο μάχιμος παγκοσμίως - Μετρημένες οι ημέρες των Ουκρανών στο Kursk - Το... τέλος του Zelensky

Ο ρωσικός στρατός ο πιο μάχιμος παγκοσμίως - Μετρημένες οι ημέρες των Ουκρανών στο Kursk - Το... τέλος του Zelensky
Οι Ουκρανοί επιχείρησαν με έναν τεράστιο αριθμό αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων στο Kursk λέει ο Alaudinov
(upd8) Ο ρωσικός στρατός σήμερα είναι ο πιο μάχιμος και ετοιμοπόλεμος παγκοσμίως λόγω της εμπειρίας του υποστηρίζει ο Apty Alaudinov, αναπληρωτής αρχηγός της Κύριας Στρατιωτικής Πολιτικής Διεύθυνσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat, ο οποίος κάνει μια αποτίμηση της εισβολής των Ουκρανών στο Kursk αλλά και του τι πρέπει να αναμένουμε από τις στρατιωτικές συγκρούσεις στο ουκρανικό μέτωπο.
«Κανείς δεν έχει τέτοια εμπειρία όπως εμείς.
Και αυτό είναι γεγονός.
Σήμερα ο ρωσικός στρατός είναι ο πιο ετοιμοπόλεμος παγκοσμίως» ανέφερε μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS o Alaudinov, τονίζοντας ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν ετοιμοπόλεμες μονάδες σε κάθε κλάδο, διαθέτοντας την πιο πλούσια και πιο εκτεταμένη εμπειρία στον κόσμο.
Μάλιστα ο Alaudinov υποστηρίζει πως από τις συγκρούσεις διαπιστώνεται πως οι Ουκρανοί, και παρά τα όσα λέγονται σχετικά με τις προμήθειες των Δυτικών, εξακολουθούν να πολεμούν, έχοντας ως βασικά τους όπλα τα kalasnikov αλλά και σοβιετικό εξοπλισμό, υποστηρίζοντας πως ο εξοπλισμός που τους έχει δοθεί... είναι τουλάχιστον πέντε δεκαετιών.

Ο ρόλος των λόμπι

«Αποδεικνύεται ότι αυτός ο εξοπλισμός ανακυκλώνεται μέσω της Ουκρανίας, δισεκατομμύρια δολάρια διαγράφονται.
Και στην ουσία, αυτό ήταν αρχικά το κύριο καθήκον, γιατί το λόμπι των όπλων - κυρίως η Αμερική - ενδιαφέρεται για πόλεμο.
Δεν έχει καμία απολύτως διαφορά για αυτούς πόσοι Ουκρανοί πεθαίνουν, πόσοι Ρώσοι πεθαίνουν.
Δεν τους νοιάζει καθόλου.
Πρέπει να πουλήσουν τον μέγιστο αριθμό όπλων.
Για να καταστρέψουν όλα αυτά τα όπλα, έπρεπε να τα συλλέξουν από όλο το ΝΑΤΟ και να ξοδέψουν πολλά χρήματα, γιατί η απόρριψη αυτών των όπλων απαιτεί τεράστια χρηματικά ποσά.
Και βγήκαν από αυτή την κατάσταση με διαφορετικό τρόπο.
Τα μάζεψαν όλα και τα έδωσαν στην Ουκρανία.
Η Ουκρανία θα πληρώσει πλήρως με τα εδάφη της.
Διότι σήμερα τα εδάφη της Ουκρανίας δεν ανήκουν σε Ουκρανούς.
Σήμερα, οι ιδιοκτήτες των κύριων εδαφών της Ουκρανίας είναι η εταιρεία BlackRock και οι αμερικανικές εταιρείες.
Κατέχουν σχεδόν ό,τι υπάρχει στην Ουκρανία σήμερα.
Κατέχουν ήδη την ίδια την Ουκρανία» τόνισε ο Alaudinov.

Τι συμβαίνει στο Kursk

Ερωτηθείς για την κατάσταση που επικρατεί στο Kursk με την εισβολή των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, ο Alaudinov είπε πως όταν έφτασαν οι δυνάμεις του στην περιοχή, η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη.
«Τότε το πιο δύσκολο ήταν ότι δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε πού βρισκόταν ο εχθρός.
Ήρθα εδώ με δύο αποσπάσματα, και με αυτά τα δύο αποσπάσματα, μέσα σε μια μέρα, διαπιστώσαμε πλήρως ποιος ήταν πού, πού ήταν ο εχθρός, πού ήταν οι δικοί μας.
Έχοντας έρθει εδώ με συνολικά περίπου 200 άτομα, μπορέσαμε να φτιάξουμε μια γραμμή» υποστήριξε ο Ρώσος υποστράτηγος, προσθέτοντας: «Σε μία μόνο περιοχή προς την κατεύθυνση Sudzhan, την πρώτη ημέρα, μαζί με τις παρακείμενες μονάδες, καταστρέψαμε 32 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού, τη δεύτερη ημέρα - 20 μονάδες εξοπλισμού, την τρίτη - 13 μονάδες εξοπλισμού.
Και στη συνέχεια καίγαμε 10-15 μονάδες εξοπλισμού κάθε μέρα.
Τις τελευταίες μέρες ο εχθρός έχει αρχίσει να φοβάται την περαιτέρω προώθηση του, γιατί καίμε πολύ στρατιωτικό εξοπλισμό του και δεν αφήνουμε πολλά να περιφέρονται στο έδαφός μας».

Οι πιο εκπαιδευμένες δυνάμεις των Ουκρανών στο Kursk

«Κατά τη διάρκεια αυτών των τριών εβδομάδων, ο εχθρός υπέστη σημαντικές απώλειες τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό.
Νομίζω ότι είναι απίθανο να διαρκέσουν πολύ ακόμα οι επιχειρήσεις τους» είπε ο Alaudinov, αναφέροντας πως οι Ουκρανοί έστειλαν στο Kursk τις πιο εκπαιδευμένες και επίλεκτες δυνάμεις τους, οι οποίες ήταν εξοπλισμένες με δυτικό στρατιωτικό εξοπλισμό.
«Επιχείρησαν με έναν τεράστιο αριθμό αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων» υποστήριξε ο Ρώσος υποστράτηγος.

Στόχος ο πυρηνικός σταθμός

Σύμφωνα με τον Alaudinov, όλα τα όπλα που διέθεταν οι Ουκρανοί στράφηκαν στην κατεύθυνση του Kursk έτσι ώστε να χρησιμοποιήσουν αυτές τις δυνάμεις για να εισβάλλουν στο Kursk για να καταλάβουν τον πυρηνικό σταθμό, που βρίσκεται κοντά στην περιοχή, και συγκεκριμένα στο Kurchatov.
«Και έτσι σχεδιάστηκε προκειμένου να αναγκάσει τη Ρωσία, πρώτον, να απομακρύνει τις δυνάμεις και τα χάσει το πλεονέκτημα από όλους τους τομείς του μετώπου και κατ'επέκταση να μας γονατίσει, να μας αναγκάσει να διαπραγματευτούμε με τους δικούς τους όρους» υπογράμμισε ο Alaudinov, επισημαίνοντας πως ούτε μια ρωσική μονάδα δεν αποσύρθηκε από το ουκρανικό μέτωπο.

Προωθούμαστε στο Donetsk

«Με τις μικρές μας δυνάμεις καταφέραμε να σταματήσουμε τον εχθρό
και να του επιφέρουμε τεράστια καταστροφή.
Και εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν μεταφέραμε δυνάμεις από διάφορες κατευθύνσεις του μετώπου, η κατεύθυνση του Donetsk ήδη κινείται προς τα εμπρός.
Οι δυνάμεις μας έχουν προχωρήσει, ο εχθρός πέφτει»
τόνισε ο Alaudinov, ο οποίος υποστήριξε πως οι Ουκρανοί στρατιώτες συμπεριφέρονται σαν πραγματικοί «φασίστες», πυροβολώντας και σκοτώνοντας γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους.

Χωρίς drones δεν θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε σε αυτόν τον πόλεμο

Ερωτηθείς για το εάν οι στρατιωτικές συγκρούσεις στο ουκρανικό μέτωπο είναι ένας πόλεμος των drones, o Alaudinov παραδέχθηκε ότι χωρίς τα drones οι ρωσικές δυνάμεις δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν σε αυτήν τη σύγκρουση στο Kursk.
«Από την πρώτη στιγμή συνειδητοποιήσαμε ότι αν δεν αναπτύξουμε μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δεν θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε σε αυτόν τον πόλεμο.
Και αρχικά δημιουργήσαμε το δικό μας σχολείο, το οποίο ονομάζεται Σχολή Μη Επανδρωμένων Ειδικών Δυνάμεων Akhmat, όπου εκπαιδεύουμε όχι μόνο τους μαχητές μας, αλλά βοηθούμε και στην εκπαίδευση μαχητών πολλών άλλων μονάδων.
Χάρη σε αυτό το σχολείο, μπορέσαμε να διασφαλίσουμε ότι κάθε μονάδα μας είναι εξοπλισμένη με τη δική της ομάδα μη επανδρωμένων συστημάτων» υπογράμμισε ο Ρώσος υποστράτηγος, τονίζοντας ότι οι μη επανδρωμένες μονάδες μας έδωσαν μεγάλη έμφαση στην καταστροφή του εχθρού και την αναχαίτισή του.

Πολλοί ξένοι ανάμεσα στους Ουκρανούς

Επιπλέον, ο Alaudinov υποστήριξε ότι ανάμεσα στις δυνάμεις αυτές, βρισκόταν και μεγάλος αριθμός ξένων στρατιωτών.
«Συμμετείχε πολύ μεγάλος αριθμός ξένων στρατιωτών και οι καλύτερες δυνάμεις που είχαν, οι οποίες ήταν οι καλύτερα εξοπλισμένες, οι πιο εκπαιδευμένες.
Νομίζω ότι έχουν ήδη χάσει ένα πολύ σοβαρό ποσοστό από αυτούς τους ξένους και τις πιο εκπαιδευμένες δυνάμεις και πόρους τους.
Μπορώ να απαριθμήσω τις ταξιαρχίες που καταγράψαμε στον τομέα μας: 61η ταξιαρχία, 80η ταξιαρχία, 82η ταξιαρχία, 95η ταξιαρχία, 92η ταξιαρχία» επισήμανε ο Alaudinov.

Πολεμάμε το ΝΑΤΟ

Ερωτηθείς για το ποιος διοικεί τον ουκρανικό στρατό, ο Alaudinov υποστήριξε ότι είναι σαφές πλέον ότι οι Ρώσοι δεν πολεμούν τους Ουκρανούς αλλά το ΝΑΤΟ.
«Είμαστε σε πόλεμο με το μπλοκ του ΝΑΤΟ.
Το ΝΑΤΟ μας πολεμά άμεσα μέσω των ουκρανικών σχηματισμών.
Αυτή η επιχείρηση, όλες οι επιχειρήσεις που έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια γίνονται από το ΝΑΤΟ.
Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει συνεπώς το ότι αντιμετωπίζουμε το ΝΑΤΟ» υπογράμμισε ο διοικητής των Akhmat, τονίζοντας ότι αποδεικνύεται πως όλος ο διαστημικός χώρος του ΝΑΤΟ, όλοι οι δορυφόροι του λειτουργούν προς το συμφέρον του Κιέβου.
Όπως λέει, ο ηλεκτρονικός πόλεμος, ο τεχνικός εξοπλισμός, όλες οι πληροφορίες που λαμβάνουν οι Ουκρανοί από το Διαδίκτυο προέρχονται από το ΝΑΤΟ.

Το 2024 τελειώνει ο πόλεμος

Ο Alaudinov επανέλαβε την εκτίμηση του πως ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέσα στο 2024.
«Θα το πω ξανά: είμαι περισσότερο από σίγουρος ότι φέτος θα τελειώσει ολόκληρη η εκστρατεία.
Όταν μίλησα για αυτό, κατάλαβα ότι όλα αυτά έπρεπε να τελειώσουν φέτος, αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω πώς θα συμβεί όλο αυτό, καθώς έπρεπε να καταστρέψουμε με κάποιο τρόπο αυτές τις έτοιμες για μάχη μονάδες, τον εξοπλισμό και τους πόρους τους» είπε ο Alaudinov, τονίζοντας ότι θόλωσε το μυαλό της ηγεσίας του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ με την απόφαση να συγκεντρώσουν όλο τον πολεμικό εξοπλισμό τους και να τον ρίξουν στην κατεύθυνση του Kursk, όπου και οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταφέρει ήδη να καταστρέψουν ένα μεγάλο μέρος του.

Καταρρέουν σε όλο το μέτωπο

Αν και ο Ρώσος υποστράτηγος παραδέχεται ότι οι Ουκρανοί έχουν ακόμα απόθεμα δυνάμεων, τονίζει ότι αυτή τη στιγμή στο μέτωπο, ολόκληρη η γραμμή των Ουκρανών έχει καταρρεύσει.
Όπως λέει, οι ρωσικές μονάδες προχωρούν σε καθημερινή βάση, καταλαμβάνοντας περισσότερα εδάφη και οικισμούς.

Η αποφασιστική μάχη

Σύμφωνα με τον Alaudinov η μάχη στο Kursk είναι και αυτή που θα κρίνει την έκβαση του πολέμου.
«Είπα στις αρχές του τρέχοντος έτους ότι προετοιμαζόμαστε για μια αποφασιστική μάχη.
Τώρα γίνεται η αποφασιστική μάχη.
Νομίζω ότι αυτή η αποφασιστική μάχη θα ολοκληρώσει την ιστορία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Η Ρωσία θα βγει από αυτήν, νικητής» είπε ο Alaudinov, τονίζοντας ότι η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να καταλάβει όλη την Ουκρανία προκειμένου να μπει ένα τέλος στην στρατιωτική της επιχείρηση.
Όπως σημειώνει, βασική προτεραιότητα είναι το ΝΑΤΟ να τοποθετηθεί σε μια θέση, από την οποία δεν θα μπορεί να ενεργήσει κατά της Ρωσίας καθώς και να επιτευχθούν οι στόχοι που είχε θέση από την πρώτη στιγμή η Μόσχα.

Διαπραγματεύσεις

«Όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσουν τόσο η Ουκρανία όσο και το μπλοκ του ΝΑΤΟ και η Αμερική που τα διαχειρίζεται όλα, ότι πρέπει να σταματήσουν και να διαπραγματευτούν μαζί μας, τόσο πιο γρήγορα θα έχουν την ευκαιρία να διατηρήσουν τουλάχιστον ένα μέρος της επικράτειας της Ουκρανίας.
Όσο αργότερα το καταλάβουν αυτό, τόσο λιγότερη περιοχή θα έχουν και τόσο λιγότερες ευκαιρίες θα έχουν να διαπραγματευτούν μαζί μας και να συμφωνήσουν σε κάτι»  υπογράμμισε ο Ρώσος υποστράτηγος, τονίζοντας ότι το ΝΑΤΟ πάντα θα εποφθαλμιά την πλούσια σε πόρους Ρωσία.

Η επόμενη ημέρα

Ωστόσο, όπως λέει, αυτή τη στιγμή το ΝΑΤΟ έχει εξαντληθεί, καθώς αν και επιχείρησε να νικήσει τη Ρωσία μέσω της Ουκρανίας, έχει υποστεί μεγάλες απώλειες σε όπλα και εξοπλισμό.
«Η ηγεσία του ΝΑΤΟ κατανοεί ότι χρειάζονται συγκεκριμένο χρόνο για να αναπληρώσουν αυτούς τους πόρους, τα όπλα, τον εξοπλισμό.
Και θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν κάποια διακοπή.
Η στρατηγική του ΝΑΤΟ στοχεύει στην υποδούλωση όλων των κρατών, καταστρέφοντας τον πληθυσμό τους και λεηλατώντας τους πόρους τους, έτσι ώστε μόνο η Αμερική να μπορέσει να ζήσει πλουσιοπάροχα» υπογράμμισε ο Alaudinov.

Nα κρεμαστεί ο Zelensky

Ερωτηθείς για το τι θα πρέπει να συμβεί με τον Ουκρανό πρόεδρο, Volodymyr Zelensky μετά τη νίκη της Ρωσίας, ο Alaudinov ήταν ξεκάθαρος.
.
«Ελπίζω ότι όταν πέσει στα χέρια μας, θα δικαστεί.
Δεν θα συμφωνήσω με κανένα μέτρο γι' αυτόν εκτός από την αγχόνη.
Νομίζω ότι πρέπει να κρεμαστεί.
Αυτό το μέτρο είναι που του αξίζει άμεσα για όλες αυτές τις πράξεις που διέπραξε» κατέληξε ο Alaudinov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης