Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Οι μειώσεις επιτοκίων από τη Fed δεν θα εκτοξεύσουν τις τιμές - Ο κίνδυνος παραμένει

JP Morgan: Οι μειώσεις επιτοκίων από τη Fed δεν θα εκτοξεύσουν τις τιμές - Ο κίνδυνος παραμένει
Εάν η Fed μειώσει τα επιτόκια ως αντίδραση στην πιο αδύναμη ανάπτυξη, η θετική επίδραση θα είναι περιορισμένη
Σχετικά Άρθρα
Την προσοχή των επενδυτών εφιστά η JP Morgan προειδοποιώντας ότι οι επικείμενες μειώσεις επιτοκίων από τη Fed δεν θα δημιουργήσουν νέα δυναμική στην αγορά, όπως αναμένουν πολλοί.
Σε ένα νέο ερευνητικό σημείωμα, οι στρατηγικοί αναλυτές της JP Morgan με επικεφαλής τον Mislav Matejka δήλωσαν ότι οι ενδεχόμενες μειώσεις των επιτοκίων της Fed θα είναι τουλάχιστον εν μέρει απάντηση σε μια επιβραδυνόμενη οικονομία, η οποία θα μπορούσε να εξουδετερώσει τη θετική επίδραση στις μετοχές.
«Η Fed θα αρχίσει να χαλαρώνει, αλλά περισσότερο με αντιδραστικό τρόπο και ως απάντηση στην εξασθένηση της ανάπτυξης. Aυτό μπορεί να μην είναι αρκετό για να οδηγήσει σε ένα επόμενο στάδιο υψηλότερα» επισημαίνουν οι στρατηγικοί αναλυτές της JP Morgan.
Επιπλέον, η JP Morgan έγραψε: «Δεν έχουμε ξεφύγει ακόμη από τον κίνδυνο, ο Σεπτέμβριος ήταν εποχικά ένας δύσκολος μήνας για τις μετοχές».
Σύμφωνα με το Business Insider, η άποψη του οίκου έρχεται σε αντίθεση με τις πιο θετικές προβλέψεις όσων πιστεύουν ότι θα υπάρξει ράλι μετά τη μείωση των επιτοκίων.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως ένας αναλυτής της Wells Fargo επισήμανε πρόσφατα ότι οι μετοχές πρόκειται να σημειώσουν ένα ράλι που δεν έχει παρατηρηθεί εδώ και τρεις δεκαετίες μόλις η πολιτική της Fed χαλαρώσει. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Paul Christopher, η σημερινή αγορά έχει ισχυρούς παραλληλισμούς με εκείνη του 1995 - και με τη Fed να μειώνει προληπτικά εν μέσω σταθερής ισχύος του ΑΕΠ, περαιτέρω άνοδος φαίνεται πιθανή.
Εν τω μεταξύ, ο βετεράνος στρατηγικός αναλυτής Jim Paulson πρότεινε ότι η στροφή της Fed θα ανοίξει την πόρτα σε μια «ολοκαίνουργια αγορά ταύρων (σσ. ανοδική αγορά)». «Άνοιξαν πολύ περισσότερες θετικές δυνάμεις για τη χρηματιστηριακή αγορά που απλά δεν υπήρχαν», είπε, μιλώντας αφού ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, επιβεβαίωσε ότι οι μειώσεις των επιτοκίων είναι πιθανές κατά τη διάρκεια του συμποσίου του Jackson Hole τον περασμένο μήνα. Μόλις η Fed μειώσει τα επιτόκια, οι δυνάμεις αυτές περιλαμβάνουν την επιτάχυνση της νομισματικής ανάπτυξης και την πτώση των αποδόσεων των ομολόγων, ωθώντας την εμπιστοσύνη του ιδιωτικού τομέα σε υψηλότερα επίπεδα, δήλωσε ο Paulson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης