Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκρατημένη πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,7% - Sell off στην Ασία λόγω Nvidia

Συγκρατημένη πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,7% - Sell off στην Ασία λόγω Nvidia
Οι τεχνολογικές μετοχές σημείωσαν πτώση 2,5%
Συγκρατημένη πτώση καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά το sell off σε Ασία και Wall Street, λόγω της Nvidia.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,7% στις 18.597 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,7%, στις 8.238 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται 0,8% χαμηλότερα στις 7.517 μονάδες.
Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB υποχωρεί 0,8% στις 33.628 μονάδες με άνοδο 0,5%.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε πτώση 1,1% , με όλους τους κλάδους στο κόκκινο.
Οι τεχνολογικές μετοχές σημείωσαν πτώση 2,5%, ενώ οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι τράπεζες έχασαν από 1,3%.
Την Τρίτη, ο S&P 500 στη Wall Street σημείωσε τη χειρότερη ημέρα του από τις αρχές Αυγούστου του 2008 που ξεκίνησε η παγκόσμια κρίση.

Σε υψηλό 3 μηνών, η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη, τον Αύγουστο

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, ανοδικά κινήθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη, τον Αύγουστο του 2024, οπότε και σημείωσε υψηλό 3μηνών.
Ειδικότεα, ο σύνθετος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) αυξήθηκε στο 51 έναντι 50,2 τον Ιούλιο, ενώ ο δείκτης PMI υπηρεσιών αυξήθηκε κατά μία ολόκληρη μονάδα στο 52,9. Ωστόσο, η ζήτηση και οι εξαγωγές συνέχισαν να μειώνονται στον τομέα της μεταποίησης, συμπαρασύροντας την επιχειρηματική αισιοδοξία στο χαμηλότερο σημείο της φέτος.
«Παρόλο που οι πάροχοι υπηρεσιών ανέβασαν τις τιμές τους ελαφρώς περισσότερο τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον Ιούλιο, οι συνολικές πιέσεις κόστους, ιδίως αυτές που οφείλονται στους μισθούς, υποχώρησαν. Αυτό πιθανότατα θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις εκτιμήσεις της ΕΚΤ. Σε συνδυασμό με τους ευνοϊκούς αριθμούς για τον πληθωρισμό που δημοσίευσε πρόσφατα η Eurostat για τον Αύγουστο, η ΕΚΤ είναι πιθανό να το θεωρήσει αυτό ως περαιτέρω δικαιολογία για τη μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίασή της στις 12 Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της HCOB Cyrus de la Rubia.

«Bουτιά» 4,4% στο Τόκιο για τον Nikkei

Sell off κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές την Τετάρτη μετά τη χειρότερη ημέρα της Wall Street από τις αρχές Αυγούστου, με την εταιρεία Nvidia να σημειώνει πτώση 9,5%, οδηγώντας σε παγκόσμια πτώση τις μετοχές που σχετίζονται με τα τσιπ.
Ο ιαπωνικός δείκτης αναφοράς Nikkei 225 έχασε 4,4% στις 37.211,09 μονάδες, ηγούμενος των απωλειών στην Ασία.
Η εταιρεία ηλεκτρονικών και ημιαγωγών Tokyo Electron σημείωσε πτώση 7% .
Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 3,0% στις 2.584,81 μονάδες, με τον τεχνολογικό κολοσσό Samsung Electronics να σημειώνει πτώση 3,1%.
Ο Taiex της Ταϊβάν έχασε 4,0%, παρασυρόμενος από την εταιρεία Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, η οποία υποχώρησε κατά 4,7%.
Ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε πτώση 2,1% στις 7.933,40 μονάδες μετά τα στοιχεία της Τετάρτης που έδειξαν ότι το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 1% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2023, ελαφρώς πάνω από τις προβλέψεις. Τα προθεσμιακά συμβόλαια των ΗΠΑ σημείωσαν πτώση έως 0,7%. 
Η αύξηση της προσφοράς πετρελαίου οδηγούσε σε πτώση τις τιμές, καθώς η Λιβύη πλησίασε στην επίλυση της σύγκρουσης για τον έλεγχο των πετρελαϊκών εσόδων της χώρας, γεγονός που σημαίνει ότι η παραγωγή πετρελαίου της μπορεί σύντομα να αυξηθεί.
Το αμερικανικό αργό αναφοράς υποχώρησε κατά 45 σεντς στα 69,89 δολάρια το βαρέλι.
Το αργό τύπου Brent, το διεθνές πρότυπο, έχασε 42 σεντς στα 73,33 δολάρια το βαρέλι.

nikkei_3.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης