Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηχηρή προειδοποίηση Lavrov στις ΗΠΑ για τους πυραύλους: Μην παίζετε με τις κόκκινες γραμμές της Ρωσίας

Ηχηρή προειδοποίηση Lavrov στις ΗΠΑ για τους πυραύλους: Μην παίζετε με τις κόκκινες γραμμές της Ρωσίας
Ο Lavrov διαμήνυσε ότι η Ουάσινγκτον χάνει την αίσθηση της «αμοιβαίας ανάσχεσης» με τη Ρωσία και αυτό είναι επικίνδυνο.
Ηχηρή προειδοποίηση στις ΗΠΑ να μην παίζουν με τις κόκκινες γραμμες της Ρωσίας, απηύθυνε στους Αμερικανούς ο  Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov.
Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την πιθανή παράδοση αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία, προειδοποίησε την Τετάρτη τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην αστειεύονται με τις «κόκκινες γραμμές» της Ρωσίας.
Σύμφωνα με το TASS, ο Lavrov διαμήνυσε ότι η Ουάσινγκτον χάνει την αίσθηση της «αμοιβαίας ανάσχεσης» με τη Ρωσία και αυτό είναι επικίνδυνο.
«Ο John Kirby είπε ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με την αύξηση της υποστήριξης προς την Ουκρανία, ώστε να μην προκαλέσουμε τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο, γιατί θα ήταν κρίμα για την Ευρώπη», συνέχισε ο υπουργός.
Δηλαδή, είναι γενετικά πεπεισμένοι ότι κανείς δεν θα τους αγγίξει.
Αυτό καταστρέφει όλες τις αρχές που διέπουν τις σοβιετοαμερικανικές συμφωνίες για τη στρατηγική σταθερότητα, οι οποίες αργότερα επαναβεβαιώθηκαν και αναπτύχθηκαν με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Κοντά σε συμφωνία για την παράδοση πυραύλων Cruise

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για παράδοση πυραύλων κρουζ μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία.

Σύμφωνα, ωστόσο, με το δημοσίευμα, οι Ουκρανοί θα πρέπει να περιμένουν αρκετούς μήνες μέχρι να λάβουν τους πυραύλους. Πρόκειται για πυραύλους αέρος-επιφάνειας JASSM, οι οποίοι αναμένεται να περιλαμβάνονται σε νέο πακέτο αποστολής αμερικανικών όπλων στην Ουκρανία που θα ανακοινωθεί το φθινόπωρο, ανέφεραν οι πηγές, οι οποίες αρνήθηκαν να κατονομαστούν επειδή δεν είναι εξουσιοδοτημένες να μιλήσουν το θέμα.
Η αποστολή των JASSM στην Ουκρανία θα μπορούσε να φέρει σημαντικές αλλαγές στο πεδίο καθώς θα θέσει μεγαλύτερο μέρος της Ρωσίας στην εμβέλεια πυρομαχικών ακριβείας.
Στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η αποστολή των JASSM (θεωρούνται αόρατοι πύραυλοι και μπορούν να χτυπήσουν πιο μακρυά από τους περισσότερους πυραύλους στο σημερινό απόθεμα της Ουκρανίας) θα μπορούσε να ωθήσει εκατοντάδες χιλιόμετρα πιο πίσω τον ανεφοδιασμό των Ρώσων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης