Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γκίκας: Έχουν προβλεφθεί σημαντικά λιμενικά έργα στον νομό και έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους

Γκίκας: Έχουν προβλεφθεί σημαντικά λιμενικά έργα στον νομό και έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους
O υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μετέβη στα Χανιά, όπου ενημερώθηκε για τα έργα που έχουν δρομολογηθεί
Με θετικό πρόσημο, χαρακτήρισε την επίσκεψη του στα Χανιά, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας, ο οποίος είχε συναντήσεις με τους αρμόδιους προκειμένου να ενημερωθεί για τα θέματα αρμοδιότητας του και για τον προγραμματισμό των μεγάλων έργων που έχουν δρομολογηθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
«Καταγράψαμε τις προτάσεις, που κατατέθηκαν από τους αιρετούς και τους φορείς των Χανίων, τα δεδομένα που επικαιροποιήθηκαν, θα τεθούν υπόψη του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη. Τα λιμενικά έργα στην Π.Ε. Χανίων είναι στις προτεραιότητες της νησιωτικής μας πολιτικής, ενώ όσον αφορά στο φλέγον θέμα της λειψυδρίας, τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής έχει διαθέσει συνολικά στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων 2,2 εκατ. ευρώ για έργα που αφορούν σε βελτιώσεις και παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις και στα δίκτυα υδροδότησης/διανομής ύδατος και σε γεωτρήσεις» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Γκίκας.
Όπως τόνισε ο υφυπουργός, σημαντικά λιμενικά έργα έχουν επίσης προβλεφθεί και έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους, με σκοπό την βελτίωση και αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών της ΠΕ Χανίων. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του "ΕΣΠΑ 2021-2027 – Μεταφορές 2021-2027" αλλά και του "Ταμείου Ανάκαμψης" έχουν εξασφαλιστεί πόροι για: «Αγκυροβόλιο νήσου Γαύδου - Βελτίωση λιμενικών υποδομών: 1.000.000 ευρώ / Λιμενική εγκατάσταση από-επιβιβάσεως επιβατών στο δυτικό άκρο της Αγίας Ρουμέλης Σφακίων: 6.000.000 ευρώ / Βελτίωση - επέκταση λιμένα Μαύρης Λιμνώνας Σφακίων: 11.000.000 ευρώ / Επέκταση - βελτίωση υποδομών λιμένα Παλαιοχώρας: 12.000.000,00 ευρώ / Επιβατικός σταθμός λιμένα Σούδας Χανίων: 12.916.000 ευρώ / Κατασκευή ράμπας εξυπηρέτησης Ε/Γ -Ο/Γ πλοίων στη Αγία Ρουμέλη Δήμου Σφακίων: 637.200 ευρώ».
Παράλληλε τόνισε πως τα έργα τα οποία έχουν εξαγγελθεί θα προχωρήσουν «...και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεργασθούμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης