Τελευταία Νέα
Πολιτική

Από την ακμή στην παρακμή - Κόντρες πέντε υπουργών με επιχειρηματίες και κοινωνικές τάξεις – Όλο το παρασκήνιο στο ΒΝ

Από την ακμή στην παρακμή - Κόντρες πέντε υπουργών με επιχειρηματίες και κοινωνικές τάξεις – Όλο το παρασκήνιο στο ΒΝ
Στο κυβερνητικό στρατόπεδο θεωρούν ότι 2 πρόσωπα με τις επιλογές τους έχουν φέρει αυτή την πτώση των ποσοστών
H δημοσκοπική καθίζηση της Νέας Δημοκρατίας έχει μόνιμα χαρακτηριστικά.
Επιτελείς του Μαξίμου θεωρούν ότι δύσκολα θα επανέλθουν ψηφοφόροι στη ΝΔ.
Το κλίμα δυσκολεύει, μάλιστα, από την στιγμή που θα έχουμε ορατή μία νέα αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ όπου αναγκαστικά θα τραβήξει πάνω της κόσμο.
Όμως, την ίδια ώρα, στο Μαξίμου φοβούνται πολύ και για την άνοδο της Αφροδίτης Λατινοπούλου η οποία φαίνεται να στηρίζεται από δυνατούς μιντιακούς κύκλους.
Ένας κόσμος παραδοσιακών ψηφοφόρων θα στρέψει το βλέμμα του εκεί και δεν θα «χάψει» την ψευδοστροφή στα δεξιά Μητσοτάκη με Τζιτζικώστα και ίσως (Δένδια ή Τασσούλα) στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

O Χατζηδάκης βλάπτει σοβαρά την κυβέρνηση


Όμως, στο κυβερνητικό στρατόπεδο θεωρούν ότι 2 πρόσωπα με τις επιλογές τους έχουν φέρει αυτή την πτώση των ποσοστών.
Ο ένας είναι ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος φαίνεται να διατηρεί μία πολύ σκληρή γραμμή στα δημοσιονομικά, θεωρώντας ότι έτσι θα κερδίσει υποστηρικτές σε ένα κοινό εκτός ΝΔ.
Πρόσφατα συνέβη μία σοβαρή διαφωνία εντός της κυβέρνησης μεταξύ του Κ.Χατζηδάκη και του υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου σχετικά με τον ΦΠΑ στο λάδι.
Επειδή, οι βροχές είναι αραιές, η ποσότητα λαδιού που θα παραχθεί φέτος δεν θα είναι μεγάλη.
Αυτό θα επιφέρει αυξήσεις στην τιμή καθώς η ζήτησή του θα είναι μεγαλύτερη από την προσφορά.
Με αυτό το τρόπο, θα αυξηθεί και ο πληθωρισμός αφού το ελαιόλαδο είναι ένα προιόν πρώτης ανάγκης για τα νοικοκυριά και για την εστίαση.
Και με τη σειρά του θα ανεβάσει και το γενικό δείκτη του πληθωρισμού.

Η σκληρή διαμάχη Θεοδωρικάκου με Χατζηδάκη για το λάδι


Ο κ. Θεοδωρικάκος πρότεινε να υπάρξει μείωση ή και μηδενικός ΦΠΑ στο λάδι φέτος για να μην ανέβουν οι τιμές.
Ο σκοπός του είναι να μην εμφανιστεί αυξημένος πληθωρισμός την ώρα που είναι καθ’ ύλην αρμόδιος για τα θέματα ακρίβειας.
Όμως, μία μείωση ΦΠΑ ή μηδενισμός του θα είχε μείωση εσόδων.
Το θέμα έφτασε στο Μαξίμου και θα δοθεί λύση.
Την ίδια ώρα, η απόφαση για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ από τον Πρωθυπουργό, έχει αρκετά ταρακουνήματα.
Και αυτό διότι το οικονομικό επιτελείο έχει αποφασίσει να κόψει από κάπου και αυτό το κάπου είναι από το επίδομα ανεργίας το οποίο θα αναδιαμορφωθεί καθώς δεν θα το παίρνουν πλέον όσοι το δικαιούνταν. Αυτό θα δημιουργήσει δυσαρέσκεια σε κάποιες ομάδες.
Το ρίσκο, όμως, το παίρνει ο υπουργός Οικονομικών.
Η στρατηγική του έχει ενοχλήσει πολλές κοινωνικές ομάδες ενώ το μέτωπο με τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι μόνιμο.

Ψυχρές οι σχέσεις Μυλωνάκη με πρόσωπα του Μαξίμου

Παράλληλα, άλλο ένα πρόσωπο που έχει δημιουργήσει αρκετές έριδες μέσα στη ΝΔ είναι ο Γιώργος Μυλωνάκης.
Το έχουμε ξαναγράψει και παλαιότερα, ότι οι περισσότεροι μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου δεν θέλουν πολλά πολλά με τον συγκεκριμένο υπουργό. Πρόσφατο γεγονός επιβεβαιώνει ότι οι σχέσεις Πατέλη-Σκέρτσου με τον συγκεκριμένο είναι ψυχρές.

Μανιάτικο του Mega με Άδωνι Γεωργιάδη


Ο συγκεκριμένος προσπαθεί να παίξει έναν υπερβατικό ρόλο, σαν αυτόν που είχε ο Γρηγόρης Δημητριάδης, να μιλήσει με καναλάρχες με εκδότες, όμως, δεν τα έχει καταφέρει.
Είναι άλλωστε εμφανής η αλλαγή διαθέσεων του Mega (συμφερόντων Β.Μαρινάκη και διευθυντή του Χρ.Μαλέλη, στελέχους ΠΑΣΟΚ) κατά της κυβέρνησης. Κάθε μέρα υπάρχει και ένα δυνατό ρεπορτάζ κατά του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για την κατάσταση στην δημόσια υγεία και όχι μόνο.

Η κόντρα ομίλου Βαρδινογιάννη με Σκυλακάκη


Τέλος, όπως μαθαίνουμε, υπήρχε μία μεγάλη δυσαρέσκεια του ομίλου Αlpha-Star κατά της κυβέρνησης λόγω της φορολόγησης των κερδών σε πετρέλαιο και ρεύμα – κάτι που έβλαπτε την οικογένεια Βαρδινογιάννη- σε βαθμό που να μην θέλανε στην κυβέρνηση το πρόσωπο του Θ. Σκυλακάκη που φέρεται ότι πρότεινε την φορολόγηση. Φαίνεται προσώρας να μην έχει δοθεί συνέχεια στη κόντρα αυτή.

Συμπέρασμα
:
Η κυβέρνηση διαθέτει συγκεκριμένα πολιτικά στελέχη που έχουν ανοίξει κόντρες με επιχειρηματίες και κοινωνικές τάξεις ενώ η έλευση του Γ.Μυλωνάκη όχι μόνο δεν έχει κλείσει τις κόντρες με τα άλλοτε φίλια ΜΜΕ, αντιθέτως έχει δημιουργήσει εσωτερικά προβλήματα στο Μαξίμου.
Μήπως χρειάζεται και νέα αναμόρφωση η κυβέρνηση;

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης