Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει με τη μάχη του Kursk – Η Ρωσία δίνει οριστικό τέλος τον Δεκέμβριο 2024

Γιατί ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει με τη μάχη του Kursk – Η Ρωσία δίνει οριστικό τέλος τον Δεκέμβριο 2024
Εκτιμήσεις για ολοκλήρωση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στα τέλη 2024 με την παράδοση των Ουκρανών που καταρρέουν
Ο Ρώσος υποστράτηγος και διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat Apti Alaudinov, εκτιμά πως ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να τελειώσει μέχρι τα τέλη του 2024.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το τέλος του πολέμου θα έλθει με την κατάληξη της μάχης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Kursk.
Ο Alaudinov τονίζει ότι πως η πίστη του για ολοκλήρωση της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία βασίζεται σε υπολογισμούς.
Παρατηρεί ότι οι Ουκρανοί έχουν μεταφέρει όλες τις ετοιμοπόλεμες δυνάμεις στη ρωσική συνοριακή περιοχή.
«Ναι, αυτές (οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας) έχουν εφεδρείες και το καταλαβαίνουμε.
Προσπαθούν να πετύχουν άλλο ένα χτύπημα με αυτήν την εφεδρεία», είπε ο Alaudinov.
Ωστόσο, η πρώτη γραμμή της Ουκρανίας έχει καταρρεύσει πλήρως, ενώ τα ρωσικά στρατεύματα προχωρούν περαιτέρω και παίρνουν τον έλεγχο των κατοικημένων περιοχών, σημείωσε ο Alaudinov.
«Η κατάσταση που συνέβη στις δυνάμεις που στάλθηκαν στο Kursk τους κάνει να καταλάβουν ότι τα πράγματα δεν θα είναι τόσο απλά», πρόσθεσε.
Ο ρωσικός στρατός θα προσπαθήσει να υπολογίσει την τακτική του εχθρού, να επιφέρει ένα συντριπτικό πλήγμα στους ουκρανικούς σχηματισμούς και να τους στερήσει την κύρια δύναμή τους.
«Πρόκειται για μια αποφασιστική μάχη που διεξάγεται αυτή τη στιγμή.
Νομίζω ότι αυτή η αποφασιστική μάχη θα τερματίσει την ιστορία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Η Ρωσία θα αναδειχθεί από αυτήν την επιχείρηση ως νικήτρια», σημείωσε.

Σταθερή και προβλέψιμη η κατάσταση στην περιοχή του Kursk


Η κατάσταση στην περιοχή του Kursk παραμένει προβλέψιμη και σταθερή, είπε επίσης.
Έτσι, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες από την εισβολή της Ουκρανίας στην περιοχή, ο εχθρός έχασε μεγάλο αριθμό μαχητών και στρατιωτικού εξοπλισμού.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ουκρανικός στρατός δεν θα μπορέσει να αντέξει για πολύ υπό τέτοιες συνθήκες.
Όσο πιο γρήγορα η Ουκρανία και οι δυτικοί σύμμαχοί της συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να σταματήσουν και να διαπραγματευτούν, όσο πιο γρήγορα γίνεται «θα έχουν την ευκαιρία να διατηρήσουν τουλάχιστον ένα μέρος του εδάφους της Ουκρανίας».
Πάντως ο Ρώσος στρατιωτικός ανταποκριτής Alexander Kots πιστεύει ότι η ειδική επιχείρηση δεν θα ολοκληρωθεί το 2024.
Δεν φαίνεται πιθανό ότι ο ρωσικός στρατός θα μπορέσει να συντρίψει το μέτωπο και να οδηγήσει τον εχθρό σε παράδοση άνευ όρων.
Είναι αδύνατο να γίνει αυτό ειρηνικά, αφού «δεν υπάρχει κανένας να διαπραγματευτεί».
Από την άποψη αυτή, πρόσθεσε, η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα ολοκληρωθεί όχι νωρίτερα από τον Ιανουάριο του 2025.

Οι Ουκρανοί έχασαν 450 στρατιώτες σε μόλις 24 ώρες στο Kursk

Ο ρωσικός στρατός απέκρουσε τις περισσότερες επιθέσεις των Ουκρανών στην κατεύθυνση του Kursk τις τελευταίες 24 ώρες, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στις 4 Σεπτεμβρίου.
Η βόρεια ομάδα μάχης του ρωσικού στρατού απέκρουσε δύο επιθέσεις κοντά στους οικισμούς Malaya Loknya και Komarovka ενώ οι Ουκρανοί εμποδίστηκαν επίσης να προχωρήσουν κοντά στους οικισμούς Korenevo, Olgovka και Pogrebki.
Ένα ουκρανικό τεθωρακισμένο όχημα μάχης και τρία οχήματα καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια των αποτυχημένων επιθέσεων.
Δύο ουκρανικές μονάδες παραδόθηκαν επίσης.
Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές και πυροβολικό έπληξαν την 22η, τη 61η μηχανοκίνητη ταξιαρχία της Ουκρανίας, την 80η, την 82η αεροπορικής επίθεσης, την 92η εφόδου και την 1η ταξιαρχία Εθνικής Φρουράς σε διάφορους οικισμούς.
Τις τελευταίες 24 ώρες, οι απώλειες των Ουκρανών ανήλθαν σε έως και 450 στρατιώτες (νεκροί, τραυματίες) και 17 μονάδες τεθωρακισμένου υλικού, μεταξύ των οποίων ένα άρμα μάχης, ένα όχημα μάχης πεζικού, 15 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 40 οχήματα, τέσσερα πυροβόλα, συμπεριλαμβανομένων τριών γαλλικής κατασκευής αυτοπροωθούμενων συστημάτων πυροβολικού CAESAR και ενός οβιδοβόλου M777 αμερικανικής κατασκευής.
Επίσης καταστράφηκαν δύο αμερικανικής κατασκευής MLRS (συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης), συμπεριλαμβανομένου ενός M142 HIMARS και ενός M270 MLRS.
Από την έναρξη των εχθροπραξιών στην περιοχή του Kursk, οι απώλειες των Ουκρανών ανήλθαν σε περισσότερους από 9.700 στρατιώτες, 81 άρματα μάχης, 39 οχήματα μάχης πεζικού, 70 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 576 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 313 μηχανοκίνητα οχήματα, 72 πυροβόλα όπλα, εκτοξευτές MLRS2, συμπεριλαμβανομένων επτά του συστήματος HIMARS και τρία του συστήματος MLRS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης