Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα πτώση στο πετρέλαιο, κάτω από 70 δολάρια το αμερικανικό αργό

Νέα πτώση στο πετρέλαιο, κάτω από 70 δολάρια το αμερικανικό αργό
Οι επενδυτές δεν πείστηκαν από τα δημοσιεύματα πως ο ΟΠΕΚ+ εν τέλει θα καθυστερήσει την προγραμματισμένη αύξηση της παραγωγής
Σχετικά Άρθρα
Στα χαμηλότερα επίπεδα του 2024 παρέμειναν οι τιμές πετρελαίου, καθώς έκλεισαν εκ νέου με απώλειες μετά το «κραχ» της Τρίτης (3/9).
Συγκεκριμένα, οι αγορές δέχθηκαν πλήγμα από τα απογοητευτικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, την ώρα που η οικονομία της Κίνας επιβραδύνεται.
Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν και επειδή ο ΟΠΕΚ+ είναι έτοιμος να αυξήσει την παραγωγή τις επόμενες εβδομάδες. Οι εκπρόσωποι του ΟΠΕΚ+ ανέφεραν ότι ο Οργανισμός εξακολουθεί να σχεδιάζει να ενισχύσει την παραγωγή πετρελαίου τον Οκτώβριο. Μάλιστα, οι επενδυτές δεν πείστηκαν από τα δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ που ανέφεραν πως ο Οργανισμός εν τέλει θα καθυστερήσει την προγραμματισμένη αύξηση της παραγωγής πετρελαίου τον Οκτώβριο.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Brent παραδόσεως Νοεμβρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) έκλεισε με απώλειες 1,4% στα 72,70 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Οκτωβρίου κατέγραψε πτώση 1,6% και έκλεισε στα 69,20 δολάρια το βαρέλι.
Για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, Brent και WTI απώλεσαν 0,3% και 1,7% της αξίας τους, αντίστοιχα. Σε επίπεδο μήνα, τον Αύγουστο οι απώλειες ανήλθαν σε 2,4% και 3,6%, αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης