Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Αμερικανοί βλέπουν... φαντάσματα και ρωσική ανάμιξη στις εκλογές του Νοεμβρίου - «Ανοησίες», απαντά η Μόσχα

Οι Αμερικανοί βλέπουν... φαντάσματα και ρωσική ανάμιξη στις εκλογές του Νοεμβρίου - «Ανοησίες», απαντά η Μόσχα
Οι ΗΠΑ καταγγέλουν μυστική προσπάθεια της ρωσικής κυβέρνησης να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές του 2024 και την αμερικανική κοινή γνώμη
Μυστικά σχέδια του Putin να επηρεάσει τις αμερικανικές προεδρικές του Νοεμβρίου καταγγέλλουυν οι ΗΠΑ, με τη Μόσχα να κάνει λόγο για... ανοησίες.
Ειδικότερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ
κατέσχεσε πάνω από 30 διαδικτυακούς τομείς που, όπως ισχυρίζεται, αποτελούσαν μέρος μιας ευρύτερης, συνεχιζόμενης, μυστικής προσπάθειας της ρωσικής κυβέρνησης να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές του 2024 και την αμερικανική κοινή γνώμη, ανακοίνωσαν οι ομοσπονδιακές αρχές.
Οι κατασχεθέντες ιστότοποι συνδέονταν με μια ρωσική εκστρατεία γνωστή ως «Doppelganger», μια από τις πιο παραγωγικές και δημόσιες εκστρατείες διάδοσης παραπληροφόρησης που συνδέονται με τη Μόσχα τα τελευταία χρόνια.

Η απόπειρα κατά του Trump

Οι εμπειρογνώμονες είδαν πρόσφατα στοιχεία για την εκστρατεία που διέδιδε ρωσική παραπληροφόρηση που σχετιζόταν με την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Donald Trump και η κυβέρνηση Biden εργάστηκε για την αντιμετώπιση των προσπαθειών της εκστρατείας τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με το Politico.
Οι νομικές ενέργειες, οι οποίες περιλάμβαναν επίσης την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος δύο Ρώσων υπαλλήλων του υποστηριζόμενου από το Κρεμλίνο μέσου ενημέρωσης RT, υπογράμμισαν προηγούμενες προειδοποιήσεις της κυβέρνησης Biden, ότι ξένοι αντίπαλοι επιδιώκουν να παρέμβουν στην επικείμενη ψηφοφορία.
Οι νέες λεπτομέρειες σχετικά με τις ρωσικές προσπάθειες είναι πιθανό να αυξήσουν τις ανησυχίες για συνεχείς παρεμβάσεις ξένων κυβερνήσεων καθώς η αμερικανική προεδρική εκστρατεία εισέρχεται στην τελική της ευθεία.
«Το μήνυμα του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι σαφές: Δεν έχουμε καμία ανοχή στις προσπάθειες αυταρχικών καθεστώτων να εκμεταλλευτούν το δημοκρατικό μας σύστημα διακυβέρνησης», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Merrick Garland, σε συνέντευξη Τύπου.

«Απόλυτες ανοησίες»


«Απόλυτες ανοησίες» χαρακτήρισε η Ρωσίδα βουλευτής Maria Butina τους ισχυρισμούς τωνν Αμερικανών.
«Οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ ήταν και είναι απόλυτες ανοησίες και κυνήγι μαγισσών», απάντησε η Butina, όταν ρωτήθηκε σχετικά.
Η Butina είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης 15 μηνών στις ΗΠΑ επειδή ενεργούσε ως μια Ρωσίδα πράκτορας και σήμερα είναι βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Ενιαία Ρωσία.
«Η Ρωσία πιστεύει ότι δεν έχει σημασία ποιος θα κερδίσει τις εκλογές στις ΗΠΑ - ο μόνος νικητής είναι το ιδιωτικό στρατιωτικό-βιομηχανικό σύσημα των ΗΠΑ. Αυτό είναι το σημαντικό- και τίποτα άλλο", τόνισε η ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης