Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Προσπάθεια αντίδρασης με βοήθειες από τράπεζες, Jumbo και Motor Oil

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Προσπάθεια αντίδρασης με βοήθειες από τράπεζες, Jumbo και Motor Oil
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Υπάρχει μία επιφυλακτικότητα από τους επενδυτές, οι οποίοι ανησυχούν για το μέλλον της αμερικανικής οικονομίας και αν θα πάει σε ύφεση. Έτσι τηρούν κάποια στάση αναμονής. Με ήπιες κινήσεις πέριξ του χθεσινού κλεισίματος το άνοιγμα στην Ευρώπη και εμείς ανοίξαμε με άνοδο. Έχουμε μετοχές που μπορούν να διαφοροποιηθούν και να στηρίξουν. Ξεχωρίζει η Jumbo στα πρώτα λεπτά και οι τράπεζες, λόγω αναβάθμισης από τη Fitch αλλά και της έκθεσης της Goldman Sachs.

JUMBO: Έχουμε ξανασχολιάσει πως στην τιμή που είναι τώρα η μετοχή, πρέπει η συζήτηση να είναι επενδυτική και όχι του στυλ ότι πούλησε ο Βακάκης και βούλιαξε και άλλα τέτοια. Από τα 27 ευρώ και πάνω η στήλη ήταν η μόνη που έλεγε ότι είναι ευχαριστημένη από την πορεία της και άρα κάντε ό,τι καταλαβαίνετε. Η ουσία είναι πως ούτε ο πρώτος είναι που πούλησε, ούτε θα είναι ο τελευταίος ο Απόστολος Βακάκης. Το θέμα είναι ότι ο επιχειρηματίας αυτός θα μπορούσε να παίρνει αμοιβές μεγαλύτερες, αν δούμε πόσα παίρνουν άλλοι μεγαλομέτοχοι που βγάζουν και λιγότερα κέρδη και άρα σέβεται την εταιρεία.

Επίσης τώρα ανακοίνωσε αγορά ιδίων μετοχών με στόχο την ακύρωση, όχι για να τις παίρνουν δωρεάν τα στελέχη και ο βασικός μέτοχος. Άλλοι παίρνουν δωρεάν μετοχές και μετά τις πουλάνε μέσω placement και βάζουν παντελόνι ένα σκασμό λεφτά. Για αυτά βέβαια δε θα διαβάσετε αλλού, μόνο εδώ στο ΒΝ. Εμείς λοιπόν ως στήλη, έχουμε θετική στάση απέναντι στη μετοχή στα τρέχοντα επίπεδα και θεωρούμε ότι έχει περιθώριο ανόδου. Σημειώνουμε επίσης πως το ανώτατο όριο για την αγορά των μετοχών είναι ίδιο με την τιμή που πούλησε ο κ.Βακάκης. Δηλαδή η εταιρεία δε θα αγοράζει μετοχές πάνω από την τιμή του placement. Έχει και αυτή η κίνηση τη σημασία της. Στα 23,56 ευρώ με άνοδο 2,4% και καλό όγκο στο άνοιγμα.

QUEST: Δυνατά τα αποτελέσματα και ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Πήγε πολύ καλά η εμπορική δραστηριότητα και η πληροφορική. Το ανεκτέλεστο στον κλάδο της πληροφορικής ξεπερνά τα 550 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν 3,2% και στα 20,16 εκατ. ευρώ ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν 14% και στα 620 εκατ. ευρώ. Νομίζουμε πως η αποτίμηση των 556 εκατ. ευρώ είναι αρκετά χαμηλή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλό ξεκίνημα από όλες τις συστημικές και έχουν άνοδο λίγο κάτω από 1%. Στα 4 ευρώ ξανά η Πειραιώς και μας φαίνεται πως αυτή τη φορά θα την κάνει τη διάσπαση, αρκεί να μη χαλάσει το κλίμα.

MOTOR OIL: Καλό και το δικό της ξεκίνημα. Μην τα ξαναγράφουμε, νομίζουμε πως θα κάνει κίνηση καλή.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Είναι ανακεφαλαιοποίηση και τιμή στο ταμπλό δεν μας φαίνεται και τόσο λογική. Θα κάνει reverse split και οι 100 μετοχές θα γίνουν 1 και μετά θα γίνει η αύξηση με έκδοση νέων μετοχών σε αναλογία 677,42 νέες για κάθε μία παλιά με τιμή διάθεσης 1,87 ευρώ ανά μετοχή. Δεν υπάρχουν πολλά ελεύθερα κομμάτια και αναμένονται τα λίγα από τη συγχώνευση με την Παγκρήτια. Κάποιοι στηρίζουν τη μετοχή και σήμερα υπάρχει εντολή αγοράς σχεδόν 6 χιλ. τεμαχίων στα 10,30 ευρώ. Στα 10,50 ευρώ άνοιξε.

TRASTOR: Επιτέλους είδαμε ερώτηση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε εισηγμένη για τίμημα. Έχουν γίνει τόσες αγοροπωλησίες και η Ε.Κ. σφύρισε αδιάφορα, όταν άλλες εισηγμένες δεν ανακοίνωναν πόσα πήραν ή πόσα έδωσαν. Εδώ ζητήθηκε το τίμημα για την αγορά του ουρανοξύστη στην Κύπρο και είναι 39 εκατ. ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Με 1 τεμάχιο άνοιξε στο -1,60%. Είναι μετοχή του FTSE 25 κατά τα άλλα…

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Έκανε πακέτο στο ξεκίνημα 30 χιλ. τεμαχίων στα 10,59 ευρώ και κινείται κάπου εκεί και με απώλειες 1,86%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης