Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίθεση Γεροβασίλη κατά Κασσελάκη για σχέδιο «εκκαθάρισης» μετά τις ευρωεκλογές - Αιχμές και για την υπόθεση Πολάκη

Επίθεση Γεροβασίλη κατά Κασσελάκη για σχέδιο «εκκαθάρισης» μετά τις ευρωεκλογές - Αιχμές και για την υπόθεση Πολάκη
Η Όλγα Γεροβασίλη σχολίασε πως σε αντίθεση με την περίπτωση της Αθηνάς Αθηνά Λινού, δεν ζητήθηκε η έδρα από τον Παύλο Πολάκη
Σχετικά Άρθρα
Όλο και περισσότερο διευρύνεται το χάσμα στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου κορυφαία στελέχη αντιτίθενται στις επιλογές και… πρωτοβουλίες του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη.
Η Όλγα Γεροβασίλη -μια εκ των πιο σκληρών επικριτών του κ. Κασσελάκη- εκτόξευσε νέα βέλη κατά του προέδρου, αφήνοντας αιχμές για σχέδιο «εκκαθάρισης» στον ΣΥΡΙΖΑ, που άρχισε να εφαρμόζεται μετά τις ευρωεκλογές.
Αναφερόμενη στην πρόταση Κασσελάκη για αλλαγή εκλογικής περιφέρειας έπειτα από τρεις θητείες, που τελικά θα προκαλέσει πρόβλημα σε κορυφαία στελέχη (μεταξύ των οποίων και η ίδια), η κ. Γεροβασίλη σχολίασε: «Τη δύναμη στα πρόσωπα και στα κόμματα τη δίνει ο λαός κι αυτό δεν μπορεί να είναι έρμαιο στα χέρια κανενός αρχηγού κόμματος».
Παράλληλα ανέφερε πως μετά τις Ευρωεκλογές πολλές κινήσεις της ηγεσίας είναι κινήσεις ρήξης και διχασμού ενώ αποσκοπούν στην εκδίωξη όσων διαφωνούν με τις θέσεις του προέδρου. «Έχουμε παρατηρήσει πολλές κινήσεις, μετά τις ευρωεκλογές. Είναι επιλογές ρήξεων και διχασμών. Νομίζω είναι κεντρική επιλογή να εκδιωχθούν ή να φύγουν μέλη του κόμματος. Η εκτίμησή μου είναι ότι ο πρόεδρος έχει επιλέξει ένα μικρό, συρρικνωμένο κόμμα. Μαζί με αυτούς τους τίτλους χωράει και το απαξιωμένο κόμμα. Ελπίζω να το κατανοήσει».

Η αλλαγή του ονόματος

Σχετικά με την αλλαγή του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ, η Όλγα Γεροβασίλη έκανε λόγο για «παιχνίδι αντιπερισπασμών».
«Τα σύμβολα και τα οργανωτικά ζητήματα εμπεριέχουν πολιτικές. Αν χρειάζεται, να αλλάζουν. Αυτό όμως απαιτεί μια ουσιαστική συζήτηση και όχι ένα παιχνίδι αντιπερισπασμών. Ο Στέφανος Κασσελάκης εκλέχθηκε πριν από ένα χρόνο και εκλέχθηκε με μια συγκεκριμένη ατζέντα. Τώρα προωθεί μια νέα ατζέντα. Πρέπει να πάμε στη βάση να δώσει τη λύση. Να δούμε τι θα πει ο πρόεδρος και θα δούμε ποιος θα βγει μπροστά. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια νέα ατζέντα. Και δεν ξέρουμε αν θα έχουμε θέση στο νέο κόμμα που προωθεί ο κ. Κασσελάκης. Δεν είμαι από αυτούς που επιλέγουν τη διάσπαση», είπε χαρακτηριστικά.

Αιχμές για την υπόθεση Πολάκη

Σχετικά με την επιστροφή του Παύλου Πολάκη στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε: «Με τον Παύλο Πολάκη έχουμε διαφωνήσει σε πολλά. Ωστόσο, έχουμε κάνει και πολλά πράγματα μαζί. Δεν απαξιώνω κανέναν. Όλο αυτό το παιχνίδι αφορά την ηγεσία του κόμματος. Εγώ είχα μιλήσει για μισή διαγραφή. Υπάρχει μια επαναφορά χωρίς σκεπτικό. Στην υπόθεση της κ. Λινού ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Της ζητήθηκε η έδρα. Στον κ. Πολάκη όμως δεν ζητήθηκε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης