Τελευταία Νέα
Business Tips

Κεφάλαια κίνησης: Η μαγική λέξη

Κεφάλαια κίνησης: Η μαγική λέξη
Ένας αποτελεσματικός τρόπος δημιουργίας του απαραίτητου αποθεματικού ρευστότητας, αποτελεί η αξιοποίηση ειδικών εργαλείων τα οποία άμεσα η έμμεσα εξοικονομούν με έξυπνο τρόπο πολύτιμους εταιρικούς χρηματο-οικονομικούς πόρους
Τα απαραίτητα κεφάλαια κίνησης μιας επιχείρησης η αποκαλούμενη στην καθημερινή επιχειρηματική γλώσσα ως ρευστότητα αποτελούν έναν από τους κρισιμότερους παράγοντες μακροπρόθεσμης εταιρικής βιωσιμότητας.
Οι ανάγκες που καλούνται να καλύψουν περιλαμβάνουν προπληρωμές α υλών, προϊόντων και υπηρεσιών, λειτουργικά κόστη, απρόβλεπτες δαπάνες, καθυστερημένες εισπράξεις και πολλά άλλα.
Ένας αποτελεσματικός τρόπος δημιουργίας του απαραίτητου αποθεματικού ρευστότητας, αποτελεί η αξιοποίηση ειδικών εργαλείων τα οποία άμεσα η έμμεσα εξοικονομούν με έξυπνο τρόπο πολύτιμους εταιρικούς χρηματο-οικονομικούς πόρους.
Ειδικότερα:
- Σωστός προγραμματισμός μέσω της εφαρμογής ρεαλιστικού επιχειρησιακού σχεδίου 3ετούς ανάπτυξης με κοστολογημένες δράσεις. Τα κεφάλαια κίνησης θα πρέπει να καλύπτουν ακριβώς τις παρούσες και αναδυόμενες προβλεπόμενες ανάγκες. Η ύπαρξη υπερβολικών διαθέσιμων κεφαλαίων αποτελεί σπατάλη, ενώ αντίστοιχα η έλλειψη τους δημιουργεί κινδύνους.
- Αξιοποίηση του ΕΣΠΑ 2021-27 για την κάλυψη αναπτυξιακών και επενδυτικών αναγκών, (εξοπλισμός, πιστοποιήσεις, λογισμικά, πρόσληψη προσωπικού κλπ), που θα αποδεσμεύσουν κεφάλαια κίνησης.
- Αξιοποίηση των προγραμμάτων χρηματοδότησης της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και ειδικότερα του ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ για την διασφάλιση ιδιαίτερα χαμηλότοκων δανείων για ευρεία χρήση με μεγάλη περίοδο αποπληρωμής, χωρίς εμπράγματες εγγυήσεις.
- Επιχειρηματική δραστηριότητα εντός του πλαισίου της νομιμότητας εξοικονομώντας ποσά από υπέρογκα πρόστιμα που μπορεί να επιβληθούν λόγω της εντατικοποίησης των ελέγχων των ελεγκτικών μηχανισμών
Η εταιρεία συμβούλων BOXMIND αποτελεί τον πλέον αξιόπιστο συνεργάτη που εγγυάται τη διασφάλιση της επιχειρηματικής σας βιωσιμότητας παρέχοντας ένα σύνθετο και ολοκληρωμένο πλέγμα εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Υπηρεσίες Βιώσιμης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης
www.boxmind.gr


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης