Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφαγή: Πάνω από 10.000 οι νεκροί Ουκρανοί στο Kursk

Σφαγή: Πάνω από 10.000 οι νεκροί Ουκρανοί στο Kursk
Μόνο το τελευταίο 24ωρο σκοτώθηκαν 370 στρατιώτες σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας
Πάνω από 10.000 εκτιμάται ότι είναι οι νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες που συμμετείχαν στην επιχείρηση εισβολής στη ρωσική επαρχία Kursk.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, το τελευταίο 24ωρο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 370 Ουκρανοί.
Αν ληφθεί υπόψη ότι σε χθεσινή ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως οι Ουκρανοί που έχουν σκοτωθεί στο Kursk από την έναρξη της επιχείρησης ξεπερνούν τους 9.700, τότε προκύπτει ότι οι απώλειες τους ξεπερνούν τους 10.000.
«Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι απώλειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ανήλθαν σε έως και 370 στρατιωτικούς και 17 τεθωρακισμένα οχήματα, μεταξύ των οποίων: 2 οχήματα μάχης πεζικού, 2 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και 13 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, όπως επίσης και 2 συστήματα πυροβολικού, 2 M270 εκτοξευτές, ένας σταθμός ηλεκτρονικού πολέμου και 12 αυτοκίνητα» αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Alaudinov (Ρωσία): Οι Ουκρανοί επιχείρησαν να στείλουν νέες δυνάμεις στο Kursk - Τους αποτρέψαμε

Παρά τη σφαγή που έχουν υποστεί στο Kursk οι Ουκρανοί, πληροφορίες αναφέρουν πως επιχείρησαν να στείλουν και νέες στρατιωτικές δυνάμεις, ενέργεια που απετράπη.
«Δεν υπήρξαν μεγάλης κλίμακας επιθέσεις την Τετάρτη.
Υπήρξε ηρεμία διότι τα τελευταία τάγματα που αναπτύχθηκαν στο Kursk τις προηγούμενες ημέρες, έχουν εξαφανιστεί.
Πιστεύω ότι ο εχθρός συγκέντρωνε νέες δυνάμεις και πόρους κατά τη διάρκεια της ημέρας» υποστήριξε ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat, Apty Alaudinov, ο οποίος υπογράμμισε πως ο ρωσικός στρατός δεν επέτρεψε στους Ουκρανούς να στείλουν ενισχύσεις.
Όπως είπε ο Alaudinov, οι Ουκρανοί στοχεύουν να αναπτύξουν ένα ακόμα νέο τάγμα σε ένα από τα τμήματα της επίθεσης τους στο Kursk.
«Αλλά και αυτό το τάγμα θα αφανιστεί» υπογράμμισε ο Alaudinov, τονίζοντας ότι η κατάσταση παραμένει υπό έλεγχο καθώς οι ρωσικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν στους Ουκρανούς να προχωρήσουν..
Σημειώνεται πως σε δηλώσεις του ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky υποστήριξε ότι θέλει να διατηρήσει για κάποιο χρονικό διάστημα αυτά τα εδάφη καθώς εντάσσεται σε ένα ευρύτερο «σχέδιο νίκης», το οποίο προτίθεται να παρουσιάσει στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden τον ερχόμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης