Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Michel Barnier εκλεκτός του Macron για πρωθυπουργός στη Γαλλία - Η θητεία στην Κομισιόν, ο διαπραγματευτής του Brexit

Ο Michel Barnier εκλεκτός του Macron για πρωθυπουργός στη Γαλλία - Η θητεία στην Κομισιόν, ο διαπραγματευτής του Brexit
Ο Barnier θα ξεκινήσει τώρα το επίπονο έργο του σχηματισμού μιας κυβέρνησης που δεν θα καταρρεύσει αμέσως από ένα βαθιά διχασμένο γαλλικό νομοθετικό σώμα
Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron όρισε τον πρώην επικεφαλής διαπραγματευτή για το Brexit Michel Barnier ως επόμενο πρωθυπουργό της Γαλλίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του προεδρικού μεγάρου της χώρας.
Δίνεται έτσι τέλος σε μια σχεδόν δίμηνη έρευνα που παρέλυσε την κυβέρνηση.
Ο Barnier υπηρέτησε τέσσερις φορές ως υπουργός του υπουργικού συμβουλίου και δύο φορές ως ευρωπαίος επίτροπος προτού γίνει επικεφαλής της ειδικής ομάδας για το Brexit το 2016.
Συντηρητική προσωπικότητα από το κόμμα Les Républicains, είναι οικείο πρόσωπο στις Βρυξέλλες αλλά λιγότερο γνωστός στο εσωτερικό.
Ο Barnier θα ξεκινήσει τώρα το επίπονο έργο του σχηματισμού μιας κυβέρνησης που δεν θα καταρρεύσει αμέσως από ένα βαθιά διχασμένο γαλλικό νομοθετικό σώμα.
Οι πρόωρες εκλογές αυτό το καλοκαίρι έδωσαν ένα διαιρεμένο κοινοβούλιο, με το αριστερό Νέο Λαϊκό Μέτωπο να εξασφαλίζει τις περισσότερες έδρες, αλλά να μην έχει απόλυτη πλειοψηφία.
Ο Macron αρνήθηκε να διορίσει την υποψήφια της συμμαχίας για πρωθυπουργό, την 37χρονη δημόσια υπάλληλο Lucie Castets, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν σε θέση να κυβερνήσει με σταθερότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης