Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρίχνει ρυθμούς η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ - Μόλις 99.000 οι νέες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα

Ρίχνει ρυθμούς η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ - Μόλις 99.000 οι νέες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα
Οι προσλήψεις έχουν επιβραδυνθεί σημαντικά από τον εκρηκτικό ρυθμό μετά το ξέσπασμα του Covid στις αρχές του 2020
Με τον πιο αδύναμο ρυθμό σε περισσότερα από τρεισήμισι χρόνια αυξήθηκαν οι μισθοδοσίες του ιδιωτικού τομέα τον Αύγουστο, παρέχοντας ακόμη ένα σημάδι επιδείνωσης της αγοράς εργασίας, σύμφωνα με την ADP.
Οι εταιρείες προσέλαβαν μόλις 99.000 εργαζομένους για τον μήνα, λιγότερους από τους 111.000 που αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω τον Ιούλιο και κάτω από την πρόβλεψη του Dow Jones για 140.000.
Ο Αύγουστος ήταν ο πιο αδύναμος μήνας για την αύξηση των θέσεων εργασίας από τον Ιανουάριο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας επεξεργασίας μισθοδοσίας.
«Η καθοδική ολίσθηση της αγοράς εργασίας μας οδήγησε σε πιο αργές από το κανονικό προσλήψεις μετά από δύο χρόνια μεγάλης ανάπτυξης», δήλωσε η επικεφαλής οικονομολόγος της ADP, Nela Richardson.
Η έκθεση επιβεβαιώνει πολλά σημεία δεδομένων πρόσφατα που δείχνουν ότι οι προσλήψεις έχουν επιβραδυνθεί σημαντικά από τον εκρηκτικό ρυθμό μετά το ξέσπασμα του Covid στις αρχές του 2020.
Οι θέσεις εργασίας τον Ιούλιο άγγιξαν επίσης το χαμηλότερο επίπεδο τους από τον Ιανουάριο του 2021, σύμφωνα με έκθεση του Υπουργείου Εργασίας την Τετάρτη.
Ωστόσο, τα στοιχεία της ADP έδειξαν ότι ενώ οι προσλήψεις έχουν επιβραδυνθεί σημαντικά, μόνο λίγοι τομείς ανέφεραν πραγματικές απώλειες θέσεων εργασίας.
Οι επαγγελματικές και επιχειρηματικές υπηρεσίες μειώθηκαν κατά 16.000, η ​​μεταποίηση έχασε 8.000 και οι υπηρεσίες πληροφοριών μειώθηκαν κατά 4.000.
Ανοδικά, στις υπηρεσίες εκπαίδευσης και υγείας προστέθηκαν 29.000, στις κατασκευές αυξήθηκαν κατά 27.000 και οι άλλες υπηρεσίες συνεισέφεραν 20.000.
Στις χρηματοοικονομικές δραστηριότητες σημείωσαν επίσης άνοδο 18.000 και στο εμπόριο, τις μεταφορές και τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας αυξήθηκαν κατά 14.000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης