Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόλαση και χάος - Τα γεράκια των ΗΠΑ ζητούν από το ΝΑΤΟ να καταρρίπτει τους ρωσικούς πυραύλους στην Ουκρανία

Κόλαση και χάος - Τα γεράκια των ΗΠΑ ζητούν από το ΝΑΤΟ να καταρρίπτει τους ρωσικούς πυραύλους στην Ουκρανία
Σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια βαδίζουν οι σκληροπυρηνικοί κύκλοι του βαθέος κράτους των ΗΠΑ
Σε γραμμή επικίνδυνης κλιμάκωσης με απρόβλεπτες συνέπειες για ολόκληρο τον κόσμο επιμένουν οι πλέον σκληροπυρηνικοί κύκλοι στις ΗΠΑ, που ζητούν πλέον όχι μόνο άμεσα χτύπημα κατά της Ρωσίας με αμερικανικά όπλα αλλά και κατάρριψη των ρωσικών πυραύλων στην Ουκρανία από συστήματα αεράμυνας των χωρών του ΝΑΤΟ.
Το National Interest το γνωστό think tank του βαθέος κράτους των ΗΠΑ, το οποίο απηχεί τις θέσεις των γερακιών του Πενταγώνου, εγκαλεί την αμερικανική κυβέρνηση για φοβική στάση και παραθέτει μία σειρά εξωφρενικών επιχειρημάτων για πείσει την διοίκηση Biden να άρει τώρα τους περιορισμούς ως προς τη χρήση αμερικανικών όπλων μεγάλης εμβέλειας για πλήγματα βαθιά στη ρωσική επικράτεια.
Η αναλύτρια Elena Davlikanova ισχυρίζεται πως η χρήση δυτικών όπλων εναντίον στόχων στη Ρωσία δεν κάνει το ΝΑΤΟ μέρος της σύγκρουσης.
Συνεχίζοντας ισχυρίζεται πως μια τέτοια ενέργεια δικαιολογείται βάσει του διεθνούς δικαίου, καθώς οι επιθέσεις της Μόσχας στην Ουκρανία προέρχονται από ρωσικό έδαφος.

Ρωσική αχρωματοψία βλέπει το National Interest

Επισημαίνει μάλιστα με επικίνδυνα προκλητικό τρόπο πως οι κόκκινες γραμμές της Ρωσίας είναι προσχηματικές και πως η Μόσχα δεν θα απαντήσει σε ένα ισχυρό ουκρανικό χτύπημα με αμερικανικά όπλα στη ρωσική επικράτεια.
Το εύρος των νόμιμων στόχων εν καιρώ πολέμου θα πρέπει να περιλαμβάνει στρατιωτικούς στόχους, όπως αεροδρόμια, εργοστάσια παραγωγής όπλων, επισκευαστικές και τεχνικές βάσεις, γραμμές επικοινωνίας και κέντρα διοίκησης.
Θα πρέπει επίσης να καλύπτει αποθήκες ανεφοδιασμού και δεξαμενές πετρελαίου, καθώς και υποδομές όπως οι γέφυρες του Kursk ή της Κριμαίας, μερικές από τις οποίες βρίσκονται εν μέρει στο έδαφος της Ουκρανίας.
«Πρέπει να σημειωθεί ότι η στόχευση συγκεκριμένων θέσεων αποσκοπεί στη διακοπή της επιμελητείας που υποστηρίζει τον ρωσικό στρατό, ιδιαίτερα στα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη.
Η Ουκρανία δεν σκοπεύει να δημιουργήσει ανθρωπιστική κρίση στοχεύοντας νοσοκομεία και μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις», ισχυρίζεται η Davlikanova.
Με τον ίδιο προκλητικό τρόπο ισχυρίζεται πως η ρωσική ηγεσία έχει αχρωματοψία
, καθώς πολλές φορές έχουν παραβιαστεί οι κόκκινες γραμμές της Μόσχας, χωρίς η ίδια να κλιμακώσει.
long_range.JPG
Κατάρριψη ρωσικών πυραύλων στην Ουκρανία από την αεράμυνα του ΝΑΤΟ

«Κάποτε η παροχή HIMARS, αρμάτων μάχης, ATACMS και F-16 από τη Δύση θεωρούνταν τρομακτική κλιμάκωση.
Τώρα, η Ουκρανία χρησιμοποιεί τακτικά αυτά τα οπλικά συστήματα», ισχυρίζεται το National Interest.
Καταλήγοντας προβαίνει στο εξαιρετικά επικίνδυνο αίτημα να αναχαιτίζονται οι ρωσικοί πύραυλοι με συστήματα αεράμυνας, που εδρεύουν σε χώρες του ΝΑΤΟ, όπως Πολωνία, Ρουμανία και άλλες.
Η Ουκρανία είναι προπύργιο για τη Δημοκρατία, επισημαίνει η συντάκτρια που είναι συνεργάτιδα του Κέντρου Ανάλυσης Ευρωπαϊκής Πολιτικής.
Για να ενισχύσει τους αστήρικτους ισχυρισμούς του το National Interest λέει, πως 10 χώρες του ΝΑΤΟ στηρίζουν μία αποφασιστική απάντηση της Δύσης
στη Ρωσία ενώ επικαλείται τον επικεφαλής Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell, ο οποίος πρωτοστατεί στα πολεμικά κυρήγματα σε επίπεδο ΕΕ.

iskander.jpeg

Τι συμβαίνει; - Καταιγισμός δημοσιευμάτων για κλιμάκωση και χτυπήματα στη Ρωσία

Έντονη ανησυχία προκαλεί το γεγονός, πως το δημοσίευμα αυτό του National Interest συμπίπτει χρονικά με την αποκάλυψη του τουρκικού μέσου ενημέρωσης Onedio μέσω ΝΑΤΟ ότι οι Ουκρανοί σχεδιάζουν να χτυπήσουν τη Ρωσία με πυραύλους cruise JASSM στα γενέθλια του Ρώσου ηγέτη Vladimir Putin στις 7 Οκτωβρίου
Στο ίδιο μήκος κύματος το Reuters ανέφερε ότι οι ΗΠΑ είναι κοντά σε συμφωνία για την προμήθεια πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς JASSM, αλλά πρόσθεσε πως οι παραδόσεις μπορεί να διαρκέσουν αρκετούς μήνες.
Οι ειδικοί της Modern War Research πιστεύουν ότι οι πληροφορίες σχετικά με την προμήθεια νέων όπλων εμφανίζονται όταν έχουν ήδη ξεκινήσει ή έχουν παραχθεί.
Για παράδειγμα, σχεδόν ταυτόχρονα με τη συζήτηση για τη μελλοντική τους μεταφορά, παραδόθηκαν ήδη στην Ουκρανία, M142 HIMARS, M270 MLRS, πύραυλοι ATACMS και Storm Shadow.
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν επίσης χάρτες και λίστες με ρωσικούς στόχους που μπορούν να χτυπηθούν από πυραύλους JASSM, ATACMS και Storm Shadow.
Μεταξύ αυτών είναι σημεία μόνιμης ανάπτυξης ταξιαρχιών και συνταγμάτων, αρχηγεία των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, αεροδρόμια, μονάδες και τμήματα της Ρωσικής Φρουράς και της FSB, κέντρα επικοινωνιών, δυνάμεις αεράμυνας, γραφεία σχεδιασμού και εργοστάσια, αεροδρόμια, στρατιωτικές ακαδημίες και αποθήκες στις ρωσικές πόλεις.
Τούρκοι στρατιωτικοί ειδικοί παραθέτουν πηγές σύμφωνα με τις οποίες, κατά την ώρα προβολής ντοκιμαντέρ για τον Ρώσο πρόεδρο θα σημειώνονται εκρήξεις στη Μόσχα.
Αποκαλύπτεται επίσης, πως οι ουκρανικές αρχές είναι έτοιμες να κάνουν τα πάντα για να εκδικηθούν προσωπικά τον Πρπεδρο της Ρωσίας. Να σημειωθεί πως σχεδίαζαν ακόμη και να ανατινάξουν τη γέφυρα της Κριμαίας το 2022 στα γενέθλιά του.
Καταγράφηκαν επίσης στόχοι για πυραύλους και ομάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης: Εγκαταστάσεις του Υπουργείου Άμυνας και διαχείρισης στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της προεδρικής κατοικίας στο Sochi και της γέφυρας της Κριμαίας.
Η βρετανική εφημερίδα Guardian έχει αναφερθεί σε ουκρανικά χτυπήματα στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη «για να φέρει τη Ρωσία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
long_range_2.JPG
Προειλημμένη απόφαση η κλιμάκωση

Telegraph και Guardian ανέφεραν επίσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ενέκρινε χτυπήματα με Storm Shadow σε ρωσικό έδαφος χωρίς επίσημη έγκριση.
Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, το Κίεβο σχεδιάζει να διευρύνει τον στόλο της Πολεμικής Αεροπορίας του, να τροποποιήσει στρατιωτικά αεροσκάφη, να τα οπλίσει με πυραύλους Storm Shadow και να εξαπολύσει μαζικές επιθέσεις βαθιά στη Ρωσία.
Τέτοιες επιθέσεις υποτίθεται ότι αποθαρρύνουν τους κατοίκους των μεγαλύτερων πόλεων της Ρωσίας, καθώς εκατομμύρια Ρώσοι θα βιώσουν έτσι τη λειτουργία συστημάτων αεράμυνας κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια τους.
Ο πόλεμος θα έρθει κατευθείαν στα σπίτια τους, οι άνθρωποι θα δουν τις πόλεις τους να καίγονται, ενώ τα αμυντικά εργοστάσια και οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι θα είναι ερειπωμένα. Η Ουκρανία θα ήθελε επίσης να χτυπήσει τη γέφυρα της Κριμαίας.
Θεωρεί μια τέτοια επίθεση επιθυμητή, αλλά αναποτελεσματική λόγω των χαρακτηριστικών των πυραύλων Storm Shadow και της πυκνότητας των συστημάτων αεράμυνας στις εγκαταστάσεις.
Ο απώτερος στόχος της Ουκρανίας είναι να σπείρει τον πανικό και το χάος στη ρωσική κοινωνία, να ενσταλάξει φόβο και αδυναμία στους Ρώσους για να πυροδοτήσει τελικά μαζικές διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα.
Η Ουκρανία ελπίζει έτσι να αναγκάσει τη Μόσχα σε ειρήνη και να διεξάγει ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία από θέση ισχύος.
Η Research and Analytics ανέφερε ότι εκπρόσωποι της MI6 παραδέχθηκαν σε συνομιλίες με Ουκρανούς στρατιωτικούς αξιωματούχους ότι πιθανές απώλειες μεταξύ τουριστών κατά τη διάρκεια επιθέσεων στη Γέφυρα της Κριμαίας θα ήταν «ένας σημαντικός και χρήσιμος παράγοντας».

long_range_3.JPG

Η Ρωσία απαντά με νέο πυρηνικό δόγμα και ουδέτερη ζώνη μέχρι την Πολωνία

Η ρωσική απάντηση είναι διπλή και περιλαμβάνει τη δημιουργία ουδέτερης ζώνης σε τεράστιο πλάτος μέσα στην Ουκρανία και την αλλαγή του πυρηνικού δόγματος.
Η ουδέτερη ζώνη στην Ουκρανία είναι απαραίτητη για να προστατεύσει τα ρωσικά εδάφη από τις ουκρανικές οβίδες τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev.
Το πλάτος της ουδέτερης ζώνης θα εξαρτηθεί από το είδος των όπλων που θα δοθούν στην Ουκρανία, είπε ο Medvedev μιλώντας στο Tass.
«Προφανώς, πρέπει να δημιουργήσουμε μία αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στο μέλλον, κανείς δεν ξέρει τι μέγεθος θα έχει, αλλά αν θέλουν (σ.σ. οι Ουκρανοί) να αποκτήσουν όπλα μεγάλου βεληνεκούς, cruise και βαλλιστικούς πυραύλους τότε πρέπει να επεκταθεί μέχρι την Πολωνία», τόνισε.
Στις 13 Ιουνίου, σε συνάντηση με αξιωματικούς του στρατού, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είπε ότι εάν συνεχιστούν οι βομβαρδισμοί των περιοχών της, η Ρωσική Ομοσπονδία μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο δημιουργίας ουδέτερης ζώνης στο έδαφος της Ουκρανίας.
Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους επανήλθε σε αυτό το θέμα για άλλη μια φορά στην ολομέλεια του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF) στις 16 Ιουνίου, σημειώνοντας ότι η Ρωσία θα εξετάσει το ενδεχόμενο δημιουργίας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνςης στο ουκρανικό έδαφος σε περίπτωση επιθέσεων.
Εξάλλου η Ρωσία επιβεβαίωσε πως θα αλλάξει το πυρηνικό της δόγμα, λαμβάνοντας υπόψη τις ενέργειες της συλλογικής Δύσης.

zhytomyr.jpeg
«Με φόντο τις προκλήσεις και τις απειλές που προκαλούν οι χώρες της λεγόμενης Συλλογικής Δύσης, η Ρωσική Ομοσπονδία εργάζεται επί του παρόντος για την ανάπτυξη νέων προσεγγίσεων στο πλαίσιο της επικείμενης ανανέωσης του πυρηνικού δόγματος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ.
«Αυτή η αλλαγή απαιτείται από την τρέχουσα ατζέντα που προέκυψε ως συνέπεια των ενεργειών της συλλογικής Δύσης», είπε ο Peskov.
«Για τι είδους ενέργειες μιλάμε; Περιλαμβάνουν την απόρριψη του διαλόγου με τη Ρωσική Ομοσπονδία, τη συνεχιζόμενη επίθεση στα συμφέροντα και την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας και την παράταση του πολέμου στην Ουκρανία.
Αυτό δεν μπορεί παρά να έχει συνέπειες. Όλα αυτά έχουν ληφθεί υπόψη από τη Μόσχα, αναλύονται και θα αποτελέσουν τη βάση για τις προτάσεις που θα διατυπωθούν», σημείωσε.
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova διευκρίνισε ότι η επικαιροποίηση του πυρηνικού δόγματος συνδέεται με τους «στρατηγικούς κινδύνους» που απορρέουν από την πολιτική των δυτικών χωρών γενικά και με «παγκόσμιες και περιφερειακές προκλήσεις για τη διεθνή ασφάλεια που πολλαπλασιάζονται χάρη στην απολύτως ανεύθυνη θέση της Δύσης».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης