Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Πτώση 20% στο Bitcoin μετά τη μείωση επιτοκίων από τη Fed, στα 40.000 δολ. – 50.000 δολ.

tags :
Πτώση 20% στο Bitcoin μετά τη μείωση επιτοκίων από τη Fed, στα 40.000 δολ. – 50.000 δολ.
Το Bitcoin (BTC) θα μπορούσε να υποχωρήσει έως και 15%-20% μετά από μια μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο
Εξαντλημένοι από μήνες ατονίας, οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων αναμένουν τη μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο ως καταλύτη για μια ανοδική κίνηση, αλλά οι κλιμακούμενοι φόβοι ύφεσης θα μπορούσαν να επιφέρουν βαθύτερη διόρθωση, σύμφωνα με αναλυτές της Bitfinex.
Το Bitcoin (BTC) θα μπορούσε να υποχωρήσει έως και 15%-20% μετά από μια μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, εάν ο κύκλος της χαλάρωσης συνδυαστεί με ύφεση, έγραψαν οι αναλυτές. Αυτό θα μεταφραζόταν σε ένα κατώφλι κάπου στο εύρος των 40.000 δολ. -50.000 δολ.
«Τυπικά, οι μειώσεις επιτοκίων εκλαμβάνονται ως ανοδικοί καταλύτες για περιουσιακά στοιχεία κινδύνου», έγραψαν. «Μια μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης θα σηματοδοτούσε την αρχή ενός τυπικού κύκλου νομισματικής χαλάρωσης, ο οποίος θα οδηγήσει σε ανατίμηση του BTC καθώς οι φόβοι για ύφεση χαλαρώνουν. Μια τέτοια κίνηση θα σηματοδοτούσε την εμπιστοσύνη της Fed στην ανθεκτικότητα της οικονομίας, μειώνοντας την πιθανότητα σοβαρής ύφεσης».
Εναλλακτικά, μια μεγαλύτερη περικοπή κατά 50 μονάδες βάσης μπορεί να οδηγήσει σε βραχυπρόθεσμη άνοδο 5%-8% για το BTC που όμως θα διαγραφεί από τις ανησυχίες για επερχόμενη ύφεση και περισσότερο πόνο για τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων, πρόσθεσε η Bitfinex.
«Αυτό θα αντικατοπτρίζει προηγούμενες περιπτώσεις κατά τις οποίες οι επιθετικές μειώσεις επιτοκίων ενίσχυσαν αρχικά τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων» ανέφεραν οι συγγραφείς.
Οι εποχικές επιπτώσεις δεν είναι υπέρ του bitcoin, είπαν, σημειώνοντας ότι ο Σεπτέμβριος είναι ένας από τους πιο αδύναμους μήνες του έτους για την κρυπτογράφηση.

Πιο φωτεινοί μήνες μετά τον Σεπτέμβριο

Η καταστροφή και η κατάθλιψη τον επόμενο μήνα θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια ελκυστική ευκαιρία αγοράς για τους επενδυτές με πιο ευνοϊκούς μήνες να ακολουθούν, υποστήριξε η εταιρεία κρυπτογράφησης K33 Research σε μια έκθεση.
Η περίοδος από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο ήταν ιστορικά η ισχυρότερη περίοδος για το bitcoin. «Ένας επενδυτής που επέλεξε να αγοράσει στο άνοιγμα του Οκτωβρίου και να πουλήσει στο κλείσιμο του Απριλίου θα είχε αποδόσεις 1.449% από το 2019, ενώ ένας trader που επέλεξε την αντίθετη στρατηγική θα είχε καθαρές αρνητικές αποδόσεις.
Υπάρχουν επίσης ορισμένοι θετικοί καταλύτες για ένα δυνατό τέλος το 2024, πρόσθεσε η έκθεση.
Η μεγάλη πίεση πωλήσεων από διάφορους κυβερνητικούς φορείς και το Mount Gox έχει ως επί το πλείστον υποχωρήσει, ενώ θα αναδιανεμηθούν περίπου 14,5 δισεκατομμύριο δολάρια στους πιστωτές της FTX, με τους «ταύρους» να ελπίζουν ότι μέρος αυτών των χρημάτων θα επανεπενδυθεί στην αγορά κρυπτογράφησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης