Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ελάχιστες μεταβολές στο πετρέλαιο - Αναβολή στα σχέδια του ΟΠΕΚ για αύξηση της παραγωγής

Ελάχιστες μεταβολές στο πετρέλαιο - Αναβολή στα σχέδια του ΟΠΕΚ για αύξηση της παραγωγής
Οι επενδυτές δεν πείστηκαν...
Σχετικά Άρθρα
Στα χαμηλότερα επίπεδα του 2024 παρέμειναν οι τιμές πετρελαίου καθώς έκλεισαν με απώλειες για τρίτη ημέρα, κόντρα στα μειωμένα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ και την είδηση πως ο ΟΠΕΚ+ δεν θα προχωρήσει ακόμη σε αύξηση παραγωγής.
Η γενικότερη γεωπολιτική και οικονομική αβεβαιότητα, αντιστάθμισε τα όποια οφέλη.
Συγκεκριμένα, οι επενδυτές δεν πείστηκαν από τις πληροφορίες πως ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ / ΟΠΕΚ+ μαζί με τις συμμαχικές χώρες) θα καθυστερήσει την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά δύο μήνες, οι οποίεςήρθαν μόλις... δύο ημέρες μετά το αρχικό δημοσίευμα του Reuters -με αποτέλεσμα το κραχ της Τρίτης 3/9.
Ο ΟΠΕΚ+ επιβεβαίωσε ότι η Αλγερία, το Ιράκ, το Καζακστάν, το Κουβέιτ, το Ομάν, η Ρωσία, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα επεκτείνουν τις περικοπές της παραγωγής τους κατά 2,2 εκατομμύρια bpd, με τη σταδιακή κατάργηση αυτών των περιορισμών να αναμένεται τώρα να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, ενώ θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2025.
Παράλληλα, σήμερα 5/9 δημοσιεύθηκε πως τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2023 καθώς οι εισαγωγές μειώθηκαν, ενώ τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν με το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου οδήγησης, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA). α αποθέματα αργού, εξαιρουμένου του Strategic Petroleum Reserve, μειώθηκαν κατά 6,9 εκατομμύρια βαρέλια στα 418,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 30 Αυγούστου, σύμφωνα με την EIA.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Brent παραδόσεως Νοεμβρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) έκλεισε με απώλειες 0,01% στα 72,69 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Οκτωβρίου κατέγραψε πτώση 0,07% και έκλεισε στα 69,15 δολάρια το βαρέλι.
Για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, Brent και WTI απώλεσαν 0,3% και 1,7% της αξίας τους, αντίστοιχα. Σε επίπεδο μήνα, τον Αύγουστο οι απώλειες ανήλθαν σε 2,4% και 3,6%, αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης