Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γάλλοι μισθοφόροι πολεμούν στη σφαγή του Kursk - Οι 4 τακτικές μάχης των Ουκρανών και… η εξόντωση από τους Ρώσους

Γάλλοι μισθοφόροι πολεμούν στη σφαγή του Kursk - Οι 4 τακτικές μάχης των Ουκρανών και… η εξόντωση από τους Ρώσους
Όλες οι τακτικές μάχης που εφαρμόζουν οι Ουκρανοί στο Kursk αποτυγχάνουν - Στέλνουν διαρκώς νέες δυνάμεις
(upd2) Τουλάχιστον 500 ξένοι μισθοφόροι, κυρίως Γάλλοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από την περιοχή του Kharkiv, φέρονται να πολεμούν στην περιοχή του Kursk, η οποία εξελίσσεται σε έναν τόπο πραγματικής σφαγής για τους Ουκρανούς καθώς μετρούν πάνω από 10.000 νεκρούς.

500 ξένοι μισθοφόροι

Πληροφορίες αναφέρουν πως το Κίεβο μετέφερε πάνω από 500 ξένους μισθοφόρους σε μονάδες του ουκρανικού στρατού, πριν αυτές επιχειρήσουν στο Kursk.
Συγκεκριμένα, Yevhen Lisnyak, αναπληρωτής επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης για την άμυνα και την ασφάλεια του Kharkiv, είπε πως οι μισθοφόροι ήταν κυρίως Γάλλοι, οι οποίοι εντάχθηκαν στο 8ο ξεχωριστό τάγμα των ειδικών δυνάμεων του ουκρανικού στρατού καθώς και στις ειδικές δυνάμεις της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.
Μάλιστα ο Lisnyak τόνισε ότι αυτή δεν ήταν η μοναδική κατανομή ξένων μισθοφόρων σε μονάδες του ουκρανικού στρατού και ότι υπήρξαν αρκετές αντίστοιχες ενέργειες έτσι ώστε εάν η επιχείρηση αποτύχει, να μην πέσουν στα χέρια των Ρώσων, ολόκληρες μονάδες ξένων μισθοφόρων.

Καταστροφή γαλλικών πυροβόλων Caesar

Μάλιστα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν ένα γαλλικό αυτοκινούμενο πυροβόλο όπλο Caesar, τα οποία ήταν καμουφλαρισμένα σε δασική έκταση.
Όπως έγινε γνωστό, το αυτοκινούμενο Caesar εντοπίστηκε από ρωσικά drones στην περιοχή του Nikolayevo - Daryino και κατόπιν εξουδετερώθηκε από το ρωσικό πυροβολικό.

Τους εξοντώνουμε

Με τις απώλειες των Ουκρανών να έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις 10.000, οι ρωσικές δυνάμεις υποστηρίζουν ότι εξακολουθούν καθημερινά να εξοντώνουν τον εχθρό τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε στρατιωτικό εξοπλισμό.
«Ο ρωσικός στρατός «καίει» μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) στην κατεύθυνση Korenev στην περιοχή του Kursk» τόνισε ο Ρώσος υποστράτηγος και διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat, Apty Alaudinov.
Όπως είπε, σε αυτήν την περιοχή οι ρωσικές δυνάμεις έχουν στήσει μια πολύ καλή γραμμή άμυνας, από την οποία επιφέρουν σημαντικά πλήγματα στον εχθρό.
«Γενικά στην κατεύθυνση του Kursk οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις καταστρέφουν καθημερινά τον εχθρό.
Ο εχθρός φέρνει όλο και περισσότερες δυνάμεις εδώ κάθε μέρα.
Χάνει, υφίσταται πολύ μεγάλες απώλειες και τίποτα δεν του βγαίνει» τόνισε ο Alaudinov.

Η τακτική «ακορντεόν»

Σύμφωνα με τον Alaudinov, οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν μια σειρά από τακτικές, οι οποίες – όπως λέει – δεν τους βγαίνουν.
Μια από αυτές όπως υποστήριξε, είναι η τακτική «ακορντεόν».
Διοικητής των δυνάμεων Akhmat, με την κωδική ονομασία «Άδης» υποστήριξε ότι οι Ουκρανοί από την έναρξη της επιχείρησης έχουν αλλάξει μέχρι στιγμής τρεις τακτικές μάχης: το «άνοιγμα του λουλουδιού», την «μηχανοποιημένη γροθιά» και την τακτική των μικρών ομάδων.
Όπως λέει, τώρα εφαρμόζουν και την τακτική του «ακορντεόν» αλλά ακόμα και αυτή αποτυγχάνει.
Η τακτική του «ακορντεόν» είναι η αποστολή μιας ομάδας εφόδου που ακολουθείται σε δεύτερο χρόνο από ενισχυμένες δυνάμεις.
Μετά την επίθεση, τα επιθετικά αεροσκάφη φεύγουν και στις θέσεις τους έρχονται ενισχυμένες στρατιωτικές δυνάμεις, οι οποίες οχυρώνουν τις θέσεις τους, δημιουργώντας ένα εφαλτήριο για περαιτέρω επίθεση.
Στη συνέχεια έρχεται ξανά μια νέα ομάδα επιθετικών αεροσκαφών και η επιχείρηση επαναλαμβάνεται.
Ωστόσο, οι Ουκρανοί δεν τα κατάφεραν ούτε με αυτήν την τακτική, καθώς οι Ρώσοι τους συντρίβουν με τις δυνάμεις του πυροβολικού τους και τα drones.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης