Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Όλα τα βλέμματα στα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ – Στο επίκεντρο η Τιτάν

Χρηματιστήριο: Όλα τα βλέμματα στα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ – Στο επίκεντρο η Τιτάν
Αποτίμηση 2 δισ. ευρώ στοχεύει η Titan America σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg
Σχετικά Άρθρα
Τα κρίσιμα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, τα οποία θα καθορίσουν την πορεία μειώσεων των επιτοκίων από τη FED περιμένουν σήμερα οι αγορές.
Δεν αποκλείεται στάση αναμονής μέχρι τη δημοσίευση των στοιχείων.
Η αγορά παραμένει σε επαφή με τη σημαντική αντίσταση, αλλά θα απαιτηθεί αυξημένος τζίρος και διευρυμένο επενδυτικό ενδιαφέρον για να την υπερβεί.
Επίσης σήμερα αναμένεται η αξιολόγηση της DBRS το βράδυ και θα είναι στραμμένα τα βλέμματα και εκεί, αν και αναλυτές υποστηρίζουν πως είναι πιο σημαντική η αξιολόγηση που αναμένεται από τη Moody’s στις 13 Σεπτεμβρίου καθώς δεν μας έχει δώσει επενδυτική βαθμίδα.
Επιπλέον νωρίτερα θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για την πορεια του εγχώριου ΑΕΠ για το δεύτερο τρίμηνο. 
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Τιτάν καθώς δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει πως έχει προσλάβει τράπεζες και συμβούλους για την εισαγωγή της αμερικανικής θυγατρικής στις ΗΠΑ που προγραμματίζεται για τις αρχές του 2025.
Σύμφωνα με το πρακτορείο η αποτίμηση αναμένεται στα 2 δισ. ευρώ με το ποσοστό που θα διαθέσει να ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως η αποτίμηση του ομίλου στο Χ.Α. είναι στα 2,5 δισ. ευρώ

Eurobank Equities
Σήμερα τα ευρωπαϊκά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης παραπέμπουν σε αρνητικό άνοιγμα καθώς η επενδυτική ψυχολογία παραμένει εύθραυστη ενόψει των στοιχείων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, η οποία θα επηρεάσει τη μελλοντική πορεία των μειώσεων των επιτοκίων.

Piraeus Securities
Περιμένουμε η αγορά να κινηθεί γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, ενόψει των στοιχείων για το ΑΕΠ δευτέρου τριμήνου και των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Optima Bank
Περιμένουμε οι διεθνείς αγορές να δώσουν τον τόνο σήμερα στο Χ.Α. ενόψει των στοιχείων για το ΑΕΠ του δευτέρου τριμήνου και την αξιολόγηση της DBRS.

Beta
Όλα τα βλέμματα επικεντρώνονται σήμερα στα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Αύγουστο με την ανακοίνωση να γίνεται στις 15:30 ώρα Ελλάδος. Το Χ.Α βρίσκεται σε στενή επαφή με τις αγορές του εξωτερικού και ακολουθεί την τάση ενώ το επιλεκτικό ενδιαφέρον μπορεί να στηρίξει τα τρέχοντα επίπεδα.

Κύκλος
Στις 12:00 η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει τα μεγέθη του ΑΕΠ για το 2ο τρίμηνο, ενώ αργά το βράδυ η DBRS ανακοινώνει την έκθεσή της για το ελληνικό αξιόχρεο. Παραμένει η ισχυρή αντίσταση των 1450 μονάδων του Γ.∆. για τη υπέρβαση της οποίας θα απαιτηθούν αναβαθμισμένα συναλλακτικά δεδομένα.

Depolas
Κέρδη είδε χθες ο ΓΔΧΑ εν αντιθέσει με την πλειοψηφία των βασικών διεθνών μετοχικών δεικτών. Ωστόσο, αυτά οφείλονται κυρίως σε Μπελα, Μετλεν, Ευρωβ, ΔΕΗ και ΜΟΗ, με την πρώτη μάλιστα να καταγράφει σημαντική άνοδο με την ανακοίνωση περί αγοράς ιδίων μετοχών. Για σήμερα, αναμφισβήτητα στο επίκεντρο θα βρεθούν οι θέσεις εργασίας του μη αγροτικού τομέα στις ΗΠΑ καθώς και το ποσοστό ανεργίας στην περιοχή, καθώς μεγάλες αποκλίσεις ενδέχεται να επηρεάσουν την απόφαση της FED για το βασικό επιτόκιο στις 18 Σεπτέμβριου. Μέχρι τώρα δίνονται 35% πιθανότητες για μείωση 50μβ, αλλά η μέτρηση αυτή μπορεί να αυξηθεί μετά τις σημερινές ανακοινώσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι πιθανό να υπάρξει και αυξημένη νευρικότητα στις αγορές. Πέρα τούτου, η σημερινή ατζέντα επίσης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το εγχώριο ΑΕΠ Β΄τριμήνου καθώς και εκείνο της Ευρωζώνης (τελευταία μέτρηση). Χειρότερα των εκτιμήσεων ανακοινώθηκε, σήμερα το πρωί, η βιομηχανική παραγωγή Ιουλίου στη Γερμανία, ενώ και το εμπορικό της πλεόνασμα ήταν το χαμηλότερο από τον Γενάρη του 2023. Αναμένεται να διατηρήσει το στενό εύρος τιμών μεταξύ 1420-1460 μονάδων ο ΓΔΧΑ, τουλάχιστον μέχρι να δοθεί κατεύθυνση από το εξωτερικό

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης