Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανικός… και στις ΗΠΑ: Να ενισχύσουμε γρήγορα την Ουκρανία - Νέο πακέτο βοήθειας 250 εκατ. δολαρίων

Πανικός… και στις ΗΠΑ: Να ενισχύσουμε γρήγορα την Ουκρανία - Νέο πακέτο βοήθειας 250 εκατ. δολαρίων
ΗΠΑ και Ευρώπη συνεργάζονται για την αντικατάσταση των S-300 και των πυραύλων R-27 είπε ο Αμερικάνος υπ. Άμυνας Lloyd Austin
Να αυξήσουν τη βοήθεια προς την Ουκρανία καθώς οι στιγμές είναι κρίσιμες ζήτησε από τα κράτη της Δύσης ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Lloyd Austin.
«Αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή.
Ο χρόνος είναι ουσιαστικός, ειδικά τώρα που πλησιάζει ο χειμώνας.
Πρέπει όλοι να ενισχύσουμε την υποστήριξή μας για την Ουκρανία και γρήγορα» υποστήριξε ο Austin κατά την τοποθέτηση του στη συνάντηση που είχε με ομολόγους του από την Ομάδα Επαφής για την Ουκρανία στην αμερικανική αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία.
Ο Austin επισήμανε ότι «ανυπομονεί» να συζητήσει τρόπους ενίσχυσης του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος της Ουκρανίας και των δυτικών χωρών, αναφέροντας πως Αμερικάνοι αξιωματούχοι συνεργάζονται στενά με άλλους δυτικούς εταίρους για να επιταχύνουν τις προμήθειες όπλων και να καλύψουν τις ανάγκες του Κιέβου.
Στο πλαίσιο αυτό ο Austin υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ με τη βοήθεια εταίρων από την Ευρώπη και μαζί με την Ουκρανία αναπτύσσουν και δημιουργούν τους αντικαταστάτες του αντιπυραυλικού συστήματος S-300 και των κατευθυνόμενων πυραύλων αέρος – αέρος μεσαίου βεληνεκούς R-27.

Μην τα περιμένετε όλα από τη Δύση

Μάλιστα ο Austin είπε ότι οι ουκρανικές αρχές θα πρέπει να αυξήσουν τη δική τους στρατιωτική παραγωγή και να μην βασίζονται αποκλειστικά στην αμυντική βοήθεια από τους δυτικούς συμμάχους.
«Μαζί με τους επικεφαλής μεγάλων αμυντικών εταιρειών, δημιουργούμε μια βάση για να καλύψουμε τις ανάγκες της Ουκρανίας και να την υποστηρίξουμε στο μέλλον.
Αλλά για να διασφαλιστεί μακροπρόθεσμη ασφάλεια, η Ουκρανία πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τη δική της αμυντική παραγωγή» υπογράμμισε ο Austin, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ από τον περασμένο Ιούνιο έχουν παράσχει βοήθεια περίπου 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, εστιάζοντας κυρίως σε συστήματα αεράμυνας και τεθωρακισμένα οχήματα.

Νέο πακέτο στήριξης 250 εκατ. δολαρίων

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο Austin, η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει αργότερα σήμερα 6/9 ένα ακόμα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Austin εξέφρασε την ελπίδα ότι η βοήθεια θα ανταποκριθεί στις ανάγκες του Κιέβου και ότι θα παραδοθεί με «στρατιωτική ταχύτητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης