Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε κίνδυνο η ευημερία της EE - Zakharova (Ρωσία): «Υπηρέτρια» αμερικανικών ενεργειακών συμφερόντων η Von der Leyen

Σε κίνδυνο η ευημερία της EE - Zakharova (Ρωσία): «Υπηρέτρια» αμερικανικών ενεργειακών συμφερόντων η Von der Leyen
H ΕΕ παραποίησε τα γεγονότα και διέδωσε άμεση παραπληροφόρηση, καταγγέλλει η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ
Οι δηλώσεις της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen σχετικά με τη διακοπή της ενεργειακής συνεργασίας με τη Ρωσία καθιστούν σαφές ότι η ΕΕ ευθυγραμμίζεται με την Ουάσινγκτον, διαμήνυσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Το πάθος με το οποίο η von der Leyen έσπευσε να συνεχίσει τη «σταυροφορία» κατά των ρωσικών ενεργειακών εισαγωγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνει ότι τα νεοδιορισθέντα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υποστηριζόμενα από τα πιο ρωσόφιλα κράτη μέλη, σκοπεύουν να συνεχίσουν να καθοδηγούνται πρώτα και κύρια από τα συμφέροντα της Ουάσινγκτον», επισήμανε η διπλωμάτης, σύμφωνα με το TASS.
Σύμφωνα με την ίδια, οι Βρυξέλλες δεν βλέπουν πλέον την ανάγκη να αποκρύψουν το προφανές: «οι κύριοι στόχοι της ενεργειακής πολιτικής που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα κράτη μέλη της ΕΕ είναι η ανάσχεση της Ρωσίας και η εφαρμογή των πολιτικών εντολών των υπερπόντιων “μαριονετών”, πρωτίστως, εξυπηρετώντας πειθήνια τα συμφέροντα των αμερικανικών επιχειρήσεων».

Σε κίνδυνο η ευημερία της Ευρώπης

Η Zakharova συνέχισε λέγοντας ότι επί δεκαετίες, οι σταθερές και δίκαιες τιμές των ενεργειακών προμηθειών από τη Ρωσία χρησίμευαν ως στήριγμα για τη βιομηχανική ανάπτυξη και την οικονομική ευημερία της Ευρώπης.
«Η μονόπλευρη και πολιτικά υποκινούμενη απόρριψη από τις Βρυξέλλες της μακροπρόθεσμης, αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας με τη χώρα μας είναι το μόνο πράγμα που έχει θέσει σε κίνδυνο τη διαρκή ευημερία της Ευρώπης, κλιμακώνοντας απτά το ζήτημα της ενεργειακής και οικονομικής ασφάλειας», τόνισε η ίδια.
Σημείωσε ότι η ΕΕ παραποίησε τα γεγονότα και διέδωσε άμεση παραπληροφόρηση για να παρουσιάσει τη Ρωσία ως αναξιόπιστο προμηθευτή ενέργειας.
Σύμφωνα με τη διπλωμάτη, η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν εξαιρετικά σαφής ως προς τον στόχο της, ο οποίος είναι να υπονομεύσει την ικανότητα της ρωσικής ενεργειακής βιομηχανίας, «χωρίς να ανησυχεί για τις συνέπειες όχι μόνο για τους καταναλωτές στις χώρες της ΕΕ, αλλά και για την παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης