Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Πολιτισμού λόγω εξωσυζυγικής σχέσης με influencer

Ιταλία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Πολιτισμού λόγω εξωσυζυγικής σχέσης με influencer
Ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας παραιτήθηκε «οριστικά και αμετάκλητα», όπως τόνισε.
«Παραιτούμαι μετά από ημέρες γεμάτες μίσος και πόνο», έγραψε ο απερχόμενος (πλέον) υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Gennaro Sanjuliano, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με την πρόσληψη που έκανε στην ερωμένη του σε ρόλο συμβούλου.
Στη γραπτή επιστολή παραίτησής του την οποία απευθύνει στην πρωθυπουργό Georgia Meloni, ο Sanjuliano την ευχαριστεί για το γεγονός ότι τον υπερασπίστηκε και προσθέτει ότι παραιτείται «μετά από σειρά ημερών γεμάτων πόνο, μίσος, εξαιτίας ενός μιντιακού συστήματος».
Χαρακτήρισε, δε, την παραίτησή του «οριστική και αμετάκλητη».

Πώς ξέσπασε το σκάνδαλο που έφερε την παραίτηση του Σαντζουλιάνο

Η παραίτηση ήρθε μετά τη θύελλα επικρίσεων που δέχθηκαν τόσο η κυβέρνηση της Meloni όσο και η ίδια η Ιταλίδα πρωθυπουργός, καθώς η υπόθεση αυτή προστίθεται σε άλλες παρόμοιες που έχουν... οσμή σκανδάλου.
Ο Sanjuliano, όπως έκανε και με την τελευταία του κίνηση, προσπάθησε να πάρει το όλο θέμα επάνω του, ωστόσο αυτό δεν είναι σίγουρο πως θα καταφέρει να απορροφήσει τους κραδασμούς.
Υπενθυμίζεται ότι ο παραιτηθείς Ιταλός υπουργός Πολιτισμού, σε συνέντευξή του στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, αναφέρθηκε προ δύο ημερών στη σχέση του με την influencer και επιχειρηματία, Μαρία Ροζάρια Μπότσια, λέγοντας ότι δεν τίθεται θέμα νεποτισμού.
«Το υπουργείο μου, για την υπόθεση αυτή δεν ξόδεψε ούτε ένα ευρώ.
Πλήρωσα τα πάντα εγώ, όπως αποδεικνύεται από τις κινήσεις του τραπεζικού μου λογαριασμού και της πιστωτικής μου κάρτας», δήλωσε ο Sanjuliano.
Μάλιστα, στην ίδια συνέντευξη πρόσθεσε ότι είχε υποβάλει την παραίτησή του στην Μελόνι, αλλά εκείνη αποφάσισε να μην την κάνει δεκτή.
Ο Sanjuliano παραδέχθηκε στον διευθυντή ειδήσεων του Rai Uno ότι «είναι πολύ λεπτό και δύσκολο θέμα για μένα. Είχαμε μια σχέση προσωπικού, αισθηματικού χαρακτήρα με την κυρία Μπότσια, αυτός είναι και ένας από τους λόγους που με οδήγησαν στο να ακυρώσω τον διορισμό της ως συμβούλου μου. Δεν είμαι, όμως, εκβιάσιμος, διότι δεν χρησιμοποίησα με ακατάλληλο τρόπο, δημόσια χρήματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης