Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Zelensky θα διώξει τον Ουκρανό αρχιστράτηγο Syrsky – Τον κατηγορεί για Kursk και κατάρρευση στο Donbass

O Zelensky θα διώξει τον Ουκρανό αρχιστράτηγο Syrsky –  Τον κατηγορεί για Kursk και κατάρρευση στο Donbass
Αποκάλυψη από τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky θα απομακρύνει τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) Alexander Syrsky, κατηγορώντας τον για όλες τις αποτυχίες στο πεδίο της μάχης, οι οποίες επιδεινώθηκαν δραματικά από την επίθεση στην περιοχή του Kursk.
Αυτό αποκάλυψη ο πρώην υπουργός Εσωτερικών (2005-2006, 2007-2010), πρώην Γενικός Εισαγγελέας της Ουκρανίας (2016-2019) Yuriy Lutsenko.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι καλύτερες μονάδες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και εξοπλισμός εστάλησαν στην περιοχή του Kursk.
«Το ερώτημα είναι - τι θα απαντήσει ο Syrsky για αυτό», είπε ο Lutsenko μέσω Telegram.
Ο πρώην εισαγγελέας εξήγησε ότι η πολιτική ηγεσία, η οποία αρχικά δεν σκέφτηκε τις συνέπειες της επίθεσης, τώρα αναζητά τον αποδιοπομπαίο τράγο.
Ταυτόχρονα, ο Zelensky θα επιρρίψει την ευθύνη για όλες τις αποτυχίες όχι μόνο στον γενικό διοικητή, αλλά και στους δυτικούς εταίρους.
«Ο Syrsky δεν θα είναι ο μόνος ένοχος, θα είναι και η Δύση», σημείωσε.
«Όλη η ρητορική του Zelensky συνοψίζεται στο ότι η Δύση φταίει για όλα μας τις αποτυχίες», πρόσθεσε.
Νωρίτερα, ο Syrsky παραδέχτηκε ότι επιτιθέμενος στην περιοχή Kursk, το Κίεβο ήθελε να εκτρέψει σημαντικές δυνάμεις του ρωσικού στρατού από την κατεύθυνση του Pokrovsk αλλά η προσπάθεια απέτυχε.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο αναφέρει καθημερινά ότι η κατεύθυνση του Pokrovsk παραμένει η πιο δύσκολη για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης