Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απελπισία – Κάνουν τους αλλοδαπούς αξιωματικούς του ουκρανικού στρατού λόγω λειψανδρίας

Απελπισία – Κάνουν τους αλλοδαπούς αξιωματικούς του ουκρανικού στρατού λόγω λειψανδρίας
Νομοσχέδιο που τροποποιεί το νόμο για τη στράτευση και τα θητεία που προβλέπει τη δυνατότητα πρόσληψης ξένων αξιωματικών στον εθνικό στρατό, τις μεταφορές και τις υπηρεσίες εθνικής φρουράς
Η ουκρανική κυβέρνηση σχεδιάζει να προτείνει σε αλλοδαπούς να γίνουν αξιωματικοί του ουκρανικού στρατού και να υπηρετήσουν στη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών, δήλωσε ο Taras Melinchuk, εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο κοινοβούλιο της Ουκρανίας.
Σε ανάρτησή του στο κανάλι του στο Telegram, έγραψε ότι υποστηρίζει το νομοσχέδιο που τροποποιεί το νόμο για τη στράτευση και τα θητεία που προβλέπει τη δυνατότητα πρόσληψης ξένων αξιωματικών στον εθνικό στρατό, τις μεταφορές και τις υπηρεσίες εθνικής φρουράς.
Παρόμοιες τροποποιήσεις, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, προτείνονται στον νόμο για να επιτραπεί η πρόσληψη αλλοδαπών στο τμήμα πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας.
Τώρα ο νόμος το απαγορεύει ρητά.
Τον Ιανουάριο του 2023, η Ουκρανία υιοθέτησε νόμο που νομιμοποιεί το καθεστώς των αλλοδαπών που εντάσσονται σε μονάδες της Εθνικής Φρουράς.
Τον Φεβρουάριο 2024, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky υπέγραψε διάταγμα που επιτρέπει σε αλλοδαπούς και άτομα χωρίς υπηκοότητα να προσλαμβάνονται από την υπηρεσία της Εθνικής Φρουράς ως στρατιώτες ή λοχίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης