Τελευταία Νέα
Πολιτική

To παιχνίδι δεν γυρνάει για την κυβέρνηση - Θα είναι η τελευταία ΔΕΘ που ο Μητσοτάκης θα βγει αλώβητος… τα χειρότερα εμπρός

To παιχνίδι δεν γυρνάει για την κυβέρνηση - Θα είναι η τελευταία ΔΕΘ που ο Μητσοτάκης θα βγει αλώβητος… τα χειρότερα εμπρός
O Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ίσως ο πιο τυχερός πρωθυπουργός που έχει περάσει από την χώρα από την μεταπολίτευση και μετά. Διανύει το 5ο έτος της διακυβέρνησής του, έχει συγκεντρώσει μεγάλη δυσαρέσκεια στα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα λόγω της συνεχιζόμενης ακρίβειας, έχει δημιουργήσει ρήγμα στην παραδοσιακή βάση της Κεντροδεξιάς παράταξης με τις πολιτικές δικαιωματισμού, έχει συνθέσει ένα τραγικό τοπίο για την ελληνική οικογένεια με λιγοστά επιδόματα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη και φυσικά έχει κάνει την πάντα ευπρόσιτη στέγαση ένα άπιαστο όνειρο για τον Έλληνα.
Το χειρότερο ενώ η Ελλάδα παρουσιάζει τη 2η καλύτερη επίδοση στην ανάπτυξη σε όλη την Ευρώπη, το βιοτικό επίπεδο του Έλληνα είναι ισάξιο με της Βουλγαρίας.
Είναι μία τεράστια αντίφαση.
Kαι όμως, η ΝΔ παραμένει η μόνη πολιτική δύναμη σε τροχιά εξουσίας.

Προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα

Στην φετινή ΔΕΘ πάει με σκοπό να αλλάξει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στη κοινωνία με μέτρα- ημίμετρα, περισσότερο για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μίας πολύ κακής δεύτερης θητείας. Χαρακτηριστικά, ενώ είναι λαϊκή απαίτηση να καταργηθούν τα τεκμήρια στους ελεύθερους επαγγελματίες ανακοινώνει κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος που το έχει υποσχεθεί ήδη από το 2019 και το πραγματοποιεί το 2025.
Δίνει ανούσια κίνητρα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων για μακροχρόνια μίσθωση έναντι του Αirbnb ενώ γνωρίζει ότι συμφέρει να νοικιάζεις το ακίνητο 2-3 μήνες έναντι 12.

Ημίμετρα στο δημογραφικό και στους ευάλωτους

Η μείωση ασφαλιστικών εισφορών 1,5 μονάδες θα προκύψει από μείωση του επιδόματος ανεργίας – άρα κάποιους θα επιβαρύνει. Το μέτρο της εξομοίωσης των τριτέκνων με τους πολύτεκνους είναι ισχυρό αλλά μερικό και αφορά λίγους.
Χρειάζεται αύξηση επιδόματος για τα τέκνα καθώς σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη είμαστε πολύ χαμηλά.
Το μέτρο της αύξησης συντάξεων με προσωπική διαφορά είναι μία αποκατάσταση μεγάλης αδικίας αλλά δεν αλλάζει τόσο το εισοδηματικό τους επίπεδο.
Τα μέτρα για δημογραφικό, κλιματική αλλαγή και «ευάλωτους» είναι ισχνότατα.
Η ακρίβεια καλπάζει, την βρίσκουμε παντού, στο ράφι, στην ενέργεια, στο πετρέλαιο ενώ και το λάδι θα είναι πολύ ακριβό και αυτή τη χρόνια που σημαίνει ότι θα αυξήσει τον γενικό πληθωρισμό.

Αν υπήρχε αντιπολίτευση, η ΝΔ θα είχε εξαντληθεί

Σε κάθε άλλη περίπτωση, μια τέτοια κυβέρνηση θα είχε πέσει, θα είχε εξαντληθεί.
Όμως, την ίδια ώρα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραμένει αν και αποδυναμωμένη κοντά στο 26%-28% με δεύτερο το ΠΑΣΟΚ που δεν μπορεί να ξεπεράσει το 13% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρει έντονα με το μονοψήφιο αριθμό.
Αυτή η τραγική κατάσταση που υπάρχει στην αντιπολίτευση της χώρας διατηρεί τον Κ. Μητσοτάκη στο προσκήνιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τριχοτομηθεί

Η Κεντροαριστερά βρίσκεται σε πορεία αναμόρφωσης.
Ο ένας πόλος διαλύεται, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι θέμα χρόνου να υπάρξει πρόταση μομφής κατά του Κασσελάκη.
Το κόμμα θα τριχοτομηθεί.
Οι 87 θα πάνε προς τον Τσίπρα ο οποίος θέλει να επιστρέψει.
Ο Πολάκης θα θελήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει… ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλαδή ένας ακραίος και αντισυστημικός ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Κασσελάκης επιδιώκει να φέρει το κόμμα πιο κοντά στην σοσιαλδημοκρατία, πιο κοντά στο Κέντρο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, έχει τελειώσει, ζούμε τις τελευταίες μέρες του δράματος.

Ο κόσμος θα αναζητήσει λύσεις στο νέο ΠΑΣΟΚ

Στο ΠΑΣΟΚ η κατάσταση είναι πιο ξεκάθαρη.
Το παιχνίδι δείχνει ότι θα παιχθεί μεταξύ του Χάρη Δούκα και του Νίκου Ανδρουλάκη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα παίξουν ρόλο οι Διαμαντοπούλου – Γερουλάνος - Κατρίνης.
Το ΠΑΣΟΚ σίγουρα αν αλλάξει ηγεσία θα βρεθεί σε ανοδική τάση, χαρακτηριστικό ότι θα αρχίσει ο κόσμος να στρέφει το ενδιαφέρον του στον νέο αρχηγό.
Οι κεντρώοι ψηφοφόροι έχουν ατονήσει το ενδιαφέρον τους για τη ΝΔ και θα στραφούν και στο νέο ΠΑΣΟΚ όποιος και να είναι αρχηγός.
Είναι η τελευταία ΔΕΘ για τον Κ. Μητσοτάκη που θα βγει αλώβητος.

Υπάρχει και ο πατριωτικός πόλος…

Ο πατριωτικός πόλος είναι περίπου στο 18%.
Ενωμένος είναι στο 18% ίσως και 20%...
Όλοι εστιάζουν στον Βελόπουλο στο 8% ή στην Λατινοπούλου ή στην Νίκη… αλλά η έκπληξη θα έρθει από αλλού…
Σίγουρα θα υπάρξουν ζυμώσεις νομοτελειακά… κάτι ετοιμάζεται και σίγουρα… το τοπίο της πατριωτικής δεξιάς… θα αλλάξει…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης