Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ανοίγει τις πύλες της η 88η ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία - Δρακόντεια μέτρα της ΕΛ.ΑΣ, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και διαδηλώσεις

Ανοίγει τις πύλες της η 88η ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία - Δρακόντεια μέτρα της ΕΛ.ΑΣ, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και διαδηλώσεις
Απόψε στις 19:30 την 88η ΔΕΘ που θα διαρκέσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου, εγκαινιάζουν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γερμανός αντικαγκελάριος, Robert Habeck
Σχετικά Άρθρα
Στη Θεσσαλονίκη και στην 88η ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία είναι στραμμένα τα βλέμματα, με τα μέτρα της Ελληνικής Αστυνομίας να είναι δρακόντεια, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις να ειναι σε ισχύ, αλλά με τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις από συνδικάτα, συλλογικότητες, οργανώσεις και πολιτικές κινήσεις να αναμένεται να είναι μαζική.
Απόψε στις 19:30 την 88η ΔΕΘ που θα διαρκέσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου, εγκαινιάζουν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γερμανός αντικαγκελάριος, Robert Habeck.
στόσο, οι πύλες της ανοίγουν νωρίτερα, στις 10 το πρωί σήμερα, Σάββατο 7/9, και μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ-Helexpo για να ενημερωθεί σχετικά με τα στοιχεία που συνθέτου τη φετινή διοργάνωση και στη συνέχεια, θα επισκεφθεί Περίπτερα της 88ης ΔΕΘ.
Η ΔΕΘ συγκεντρώνει περισσότερους από 1.300 άμεσους και έμμεσους εκθέτες, καλύπτοντας όλους τους διαθέσιμους χώρους του εκθεσιακού κέντρου (32.000 τμ), ενώ αυξημένες είναι και οι επίσημες κρατικές συμμετοχές (25 έναντι 18 πέρυσι) και για πρώτη φορά περιλαμβάνονται χώρες που συμμετέχουν, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιαπωνία.

Τιμώμενη χώρα η Γερμανία

Η συμμετοχή της Γερμανίας αριθμεί 135 επιχειρήσεις, οργανισμούς, ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα, ενώ η γερμανική αποστολή θα είναι ιδιαίτερα πολυπληθής, με 400 άτομα, κυρίως υψηλόβαθμα στελέχη φορέων και εταιρειών. Το περίπτερο 13 της τιμώμενης χώρας θα καλύψει 6.000 τετραγωνικά μέτρα, με μια εντυπωσιακή κατασκευή.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμμετοχή της χώρας σε έκθεση στο εξωτερικό εδώ και 25 χρόνια, στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιαστούν ο οικονομικός δυναμισμός, η καινοτόμος δύναμη και τα επιστημονικά επιτεύγματα της Γερμανίας.

Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ

Ισχυρή η παρουσία από διμοιρίες της ΕΛ.ΑΣ σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, όπου μάλιστα έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις.
Ήδη, αυξημένες είναι οι περιπολίες αστυνομικών σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, στους δρόμους βρίσκονται δυνάμεις της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας για τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ενόψει της εφαρμογής των μέτρων απαγόρευσης και στάθμευσης οχημάτων.
Επιπλέον, από αέρος ελικόπτερο της αστυνομίας και drones θα εποπτεύουν και θα δίνουν ζωντανή εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., στο Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης, ενώ την εφαρμογή των μέτρων θα επιβλέπουν δύο εισαγγελικοί λειτουργοί.
Γύρω από το Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης, όπου στις 19:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την εναρκτήρια ομιλία στα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ, αναμένεται να αναπτυχθούν αστυνομικές κλούβες και κιγκλιδώματα για να αποτραπεί η κίνηση των διαδηλωτών.
Σε ετοιμότητα θα βρίσκεται και το όχημα εκτόξευσης νερού της αστυνομίας «Αίαντας».

Διαδηλώσεις το απόγευμα

Όπως έχει γίνει γνωστό, θα πραγματοποιηθούν οι εξής συγκεντρώσεις το απόγευμα:
- ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ:συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 18:00, στο Άγαλμα Βενιζέλου.
- ΠΑΜΕ: συγκέντρωση στις 17:30, στην πλατεία της ΧΑΝΘ.
- Στην Καμάρα στις 18:00 θα συγκεντρωθούν άτομα που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά και στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο.
- Κάλεσμα για συμμετοχή στις πορείες απευθύνει και η «Νέα Αριστερά» στις 18:00, στο Άγαλμα Βενιζέλου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι σε ισχύ στη Θεσσαλονίκη, λόγω των παράλληλων εκδηλώσεων - ομιλιών και των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας - πορειών που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της διεξαγωγής της 88ης ΔΕΘ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, μέχρι και τις 20:00 την Κυριακή 8/9, δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στις οδούς Αγγελάκη, σε όλο το μήκος της, Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου, Αγ. Δημητρίου, από Πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Στεφάνου Δραγούμη, στη Γ. Λαμπράκη, από Εγνατία μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου, Αρμενοπούλου, από Μελενίκου μέχρι Εθν. Αμύνης, Ν. Γερμανού, από Πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., στην Ιασωνίδου, από Εγνατία έως Αγ. Δημητρίου, στην Καυτανζόγλου, στο ρεύμα καθόδου.
Επιπλέον, μέχρι και τις 20:00 την Κυριακή 8/9 δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στις οδούς Λ. Στρατού, από Καυταντζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. και Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου.
Το Σάββατο 7/9 από τις 15:00 το μεσημέρι σταδιακά, ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, στις οδούς Λ. Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου, Βασ. Όλγας, από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος, Βασ. Γεωργίου, από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου, Λεωφ. Νίκης, καθ’ όλο το μήκος της, Κουντουριώτη, καθ’ όλο το μήκος της, Κων/νου Καραμανλή, από Κατσιμίδη μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου, Εγνατία, από Λαγκαδά μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου, Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου, Τσιμισκή, καθ’ όλο το μήκος της, Αγίου Δημητρίου, από Λαγκαδά μέχρι Στεφάνου Δραγούμη, Αγίας Σοφίας, από Εγνατία μέχρι την πλατεία Αγίας Σοφίας, καθώς και περιμετρικά της πλατείας Αγίας Σοφίας, Π. Μελά, καθ’ όλο το μήκος της, Βενιζέλου, καθ’ όλο το μήκος της.
Επίσης, το Σάββατο 7/9 έως τις 20:00 δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων στην οδό Στίλπωνος Κυριακίδη, από τη συμβολή της με την οδό Κατσιμίδη έως τη συμβολή της με την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου.
Υπενθυμίζεται η ισχύουσα απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στις οδούς Τσιμισκή, Εγνατία και Αγίας Σοφίας, καθώς και στις Λεωφόρους Νίκης και Μ.Αλεξάνδρου.
Ακόμη, από τις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου 7/9 και μέχρι το πέρας των σχετικών εκδηλώσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σταδιακά, από τα ανατολικά προς τα δυτικά της πόλης μέσω των οδών Κατσιμίδη - Περιφερειακής οδού - Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν) - Ολυμπιάδος και από Δυτικά προς Ανατολικά της πόλης μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου - Λαγκαδά και Περιφερειακής οδού, καθώς και από την Αγίου Δημητρίου, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν.
Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα λάβει αυξημένα μέτρα τροχαίας, με το σύνολο των δυνάμεών της και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης