Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yury Lutsenko (Πρώην υπουργός Εσωτερικών Ουκρανίας): Ο Alexander Syrsky είναι τελειωμένος, θα του φορτώσουν την ήττα

Yury Lutsenko (Πρώην υπουργός Εσωτερικών Ουκρανίας): Ο Alexander Syrsky είναι τελειωμένος, θα του φορτώσουν την ήττα
"Ο Alexander Syrsky θα είναι υπεύθυνος σε κάθε περίπτωση, θα απολυθεί για αυτό σε κάθε περίπτωση" δήλωσε ο Yury Lutsenko
Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky θα αναγκάσει τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky να παραιτηθεί, κατηγορώντας τον για όλες τις αποτυχίες στο πεδίο της μάχης, οι οποίες επιδεινώθηκαν μετά την επίθεση στην περιοχή Kursk της Ρωσίας, τόνισε ο Yury Lutsenko, πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας (2005-2006) , 2007-2010) και πρώην γενικός εισαγγελέας (2016-2019).
Ο Yury Lutsenko είπε ότι οι καλύτερες ουκρανικές μονάδες και εξοπλισμός είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή του Kursk.
Το ερώτημα είναι τι γίνεται με το Donbass.
Ο Alexander Syrsky θα είναι υπεύθυνος σε κάθε περίπτωση, θα απολυθεί για αυτό σε κάθε περίπτωση» δήλωσε ο Yury Lutsenko.
Ο πρώην εισαγγελέας εξήγησε ότι η πολιτική ηγεσία, που αρχικά δεν είχε σκεφτεί τις επιπτώσεις αυτής της επίθεσης, αναζητούσε «έναν αποδιοπομπαίο τράγο».
Επιπλέον, όχι μόνο το γραφείο του Zelensky θα ρίξει την ευθύνη για όλες τις αποτυχίες στον ανώτατο διοικητή, αλλά θα κατηγορήσει και τους δυτικούς εταίρους τους.
«Ο Alexander Syrsky δεν θα είναι ο μόνος αποδιοπομπαίος τράγος, αλλά η Δύση θα είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος».
«Όλη η ρητορική που εκφράζεται από το γραφείο του προέδρου συνοψίζεται στον ισχυρισμό ότι η Δύση είναι υπεύθυνη για όλες τις αποτυχίες της Ουκρανίας».
Νωρίτερα, ο Alexander Syrsky παραδέχτηκε ότι επιτιθέμενος στην περιοχή Kursk, το Κίεβο προσπάθησε να κάνει τον ρωσικό στρατό να μεταφέρει μεγάλες δυνάμεις από την περιοχή κοντά στο Krasnoarmeisk (γνωστό ως Pokrovsk στην Ουκρανία), αλλά η προσπάθεια απέτυχε.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο αναφέρει καθημερινά ότι η περιοχή Pokrovsk παραμένει η πιο προβληματική για τον ουκρανικό στρατό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης