Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: EAEU, SCO και BRICS μπορούν να επιβάλουν τους νέους κανόνες για το διεθνές εμπόριο

tags :
Ρωσία: EAEU, SCO και BRICS μπορούν να επιβάλουν τους νέους κανόνες για το διεθνές εμπόριο
Σύμφωνα με Alexander Shokhin, είναι απαραίτητο να αρθούν τα υπάρχοντα νομοθετικά εμπόδια, πρωτίστως στον τομέα της φορολογίας και του συναλλαγματικού ελέγχου
Οι ενώσεις oικονομικής ολοκλήρωσης της EAEU, SCO και BRICS, μαζί με ιδρύματα-εταίρους, μπορούν να γίνουν η ραχοκοκαλιά της νέα αρχιτεκτονικής της διεθνούς νομοθεσίας που θα διέπει τις διεθνείς συναλλαγές, δήλωσε στο TASS ο πρόεδρος της Ρωσικής Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών Alexander Shokhin στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ.
"Η ανάπτυξη μορφών ολοκλήρωσης είναι στην ημερήσια διάταξη - η EAEU, η SCO, οι BRICS. Μαζί με τα ιδρύματα εταίρους, μπορούν να γίνουν η ραχοκοκαλιά της νέας αρχιτεκτονικής του νέου ρυθμιστικού πλαισίου για το εμπόριο.
Είναι σημαντικό να συγχρονιστούν οι ατζέντες της EAEU, SCO και BRICS και να προωθήσουν τη συνεργασία σε βιομηχανίες με υψηλές σωρευτικές αποδόσεις», δήλωσε ο Shokhin.
Σημείωσε επίσης ότι οι επιχειρήσεις προτείνουν την άρση ορισμένων νομοθετικών φραγμών και την παροχή πραγματικής ευκαιρίας χρήσης οποιωνδήποτε αξιόπιστων ψηφιακών νομισμάτων σε αυτόν τον τομέα για την επίλυση του προβλήματος των πληρωμών στο εξωτερικό εμπόριο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι απαραίτητο να αρθούν τα υπάρχοντα νομοθετικά εμπόδια, πρωτίστως στον τομέα της φορολογίας και του συναλλαγματικού ελέγχου.
Το Ανατολικό Οικονομικό Forum (EEF) πραγματοποιήθηκε στην πανεπιστημιούπολη του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου Άπω Ανατολής στο Βλαδιβοστόκ στις 3-6 Σεπτεμβρίου 2024.
Το EEF είναι ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή συνέδρια στη Ρωσία. Διεξάγεται στο νησί Russky της περιοχής Primorsky στο Βλαδιβοστόκ από το 2015.
Το Forum είναι πρωτοβουλία του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin, ο οποίος διέταξε τη διεξαγωγή της εκδήλωσης κάθε χρόνο.
Το Roscongress Foundation υπηρετεί ως διοργανωτής του Forum από το 2016.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης