Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δήλωση – βόμβα: Η Γαλλία για να σωθεί πρέπει να ενταχθεί επειγόντως στους BRICS!

Δήλωση – βόμβα: Η Γαλλία για να σωθεί πρέπει να ενταχθεί επειγόντως στους BRICS!
Ενώ η ένταξη της Γαλλίας στους BRICS μπορεί να φαίνεται ασυνήθιστη στην αρχή, η χώρα παραδοσιακά υποστηρίζει την πολυπολικότητα στην εξωτερική της πολιτική δήλωσε γνωστός γεωπολιτικός αναλυτής
Η Γαλλία θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να ενταχθεί στους BRICS ως επιστροφή στην παραδοσιακή της θέση για έναν πολυπολικό κόσμο, δήλωσε ο Γάλλος πρώην ευρωβουλευτής και γεωπολιτικός αναλυτής Aymeric Chauprade.
Ενώ η ένταξη της Γαλλίας στους BRICS μπορεί να φαίνεται ασυνήθιστη στην αρχή, η χώρα παραδοσιακά υποστηρίζει την πολυπολικότητα στην εξωτερική της πολιτική.
Ωστόσο, μετά την προεδρία του Jacques Chirac, η Γαλλία στράφηκε σε μια προσέγγιση πιο προσανατολισμένη στις ΗΠΑ στην παγκόσμια σκηνή, δήλωσε ο Chauprade στο Sputnik, στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ (EEF).
«Η ένταξη στους BRICS είναι μια επιστροφή στη φυσική μας πολιτική.
Άρα είναι απολύτως φυσικό, όχι παράξενο. Και είναι ρεαλιστικό, καθώς η Γαλλία δεν είναι μόνο μια ευρωπαϊκή χώρα.
Εδαφικά, είναι μια παγκόσμια δύναμη.
Έχουμε εδάφη στον Ειρηνικό Ωκεανό, στην Καραϊβική, σε πολλά μέρη.
Έχουμε τη δεύτερη μεγαλύτερη Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη στον κόσμο Συμμετέχουμε στο φόρουμ του Ινδικού Ωκεανού (Indian Ocean Rim Association), οπότε είναι λογικό να ανήκουμε στον Παγκόσμιο Νότο, όπως λέμε, στους BRICS», είπε ο Chauprade.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης