Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Aston Martin Vanquish: Με V12, πίσω κίνηση και 835 ίππους!

tags :
Aston Martin Vanquish: Με V12, πίσω κίνηση και 835 ίππους!
Πέρα από πανάκριβη, η νέα Vanquish είναι ιδιαίτερα σπάνια, καθώς η βρετανική εταιρεία θα κατασκευάζει λιγότερες από 1.000 μονάδες ετησίως.
Με τον άτυπο τίτλο του πιο ισχυρού μοντέλου στην 111χρονη ιστορία της Aston Martin, η νέα Vanquish θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο μήνα με τιμή που θα φτάνει τις περίπου 350.000 ευρώ. Διατηρεί την αρχιτεκτονική του V12 κινητήρα, απορρίπτοντας την αρχική ιδέα για έναν plug-in υβριδικό V8 κινητήρα.
Συγκεκριμένα, η νέα Vanquish εξοπλίζεται με έναν twin-turbo V12 κινητήρα που αποδίδει 835 ίππους. Ο πανίσχυρος κινητήρας συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων της ZF, το οποίο μεταφέρει την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός ηλεκτρονικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.
Ο κινητήρας των 5,2 λίτρων, σύμφωνα με τον επικεφαλής μηχανικό Simon Newton, «καθορίζει το αυτοκίνητο», ενώ η εντυπωσιακή ροπή των 1.000 Nm διασφαλίζει ένα το σπριντ των 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα και μία τελική ταχύτητα στα 344 χλμ/ώρα. Αυτή η επίδοση είναι υψηλότερη από κάθε άλλο αυτοκίνητο της Aston Martin, εκτός από τη Valkyrie, που φτάνει τα 402 χλμ/ώρα (Διαβάστε περισσότερα)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης