Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανές - Υπάρχει τανκ που δέχθηκε 100 χτυπήματα από drones και πυραύλους Javelin και επέζησε

Πρωτοφανές - Υπάρχει τανκ που δέχθηκε 100 χτυπήματα από drones και πυραύλους Javelin και επέζησε
Το πλήρωμα αυτού του τανκ παρέμεινε εντελώς άθικτο, αλώβητο, οι στρατιώτες συνεχίζουν να εκτελούν τις μάχιμές τους αποστολές
Το ρωσικό τανκ "Tsar-Mangal" κατάφερε κάτι απίστευτο… δέχθηκε συνολικά πάνω από 100 χτυπήματα από drones και πυραύλους και επέζησε δήλωσε ένας υπάλληλος του Ρωσικού εργοστασίου Uralvagonzavod σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού καναλιού Zvezda.
«Το πλήρωμα αυτού του τανκ παρέμεινε εντελώς άθικτο, αλώβητο, οι στρατιώτες συνεχίζουν να εκτελούν τις μάχιμές τους αποστολές».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρόσθετη προστασία στα τεθωρακισμένα οχήματα όχι μόνο έσωσε το πλήρωμά του από ουκρανικά drones, αλλά και από επιθέσεις από αντιαρματικούς πυραύλους Javelin που παράγονται από τις ΗΠΑ.
Τον Οκτώβριο του 2023, αναπτύχθηκε ένας σειριακός τυποποιημένος θόλος κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από τον πυργίσκο για ρωσικά τανκς στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, τα οποία τα τανκς προηγουμένως κατασκεύαζαν ανεξάρτητα από παλιοσίδερα και τα ονόμαζαν «κάλυμμα» ή «μπάρμπεκιου».
Η κρατική εταιρεία Rostec επιβεβαίωσε ότι δημιουργήθηκε ένα εργοστασιακό κουβούκλιο για την προστασία των οροφών των αρμάτων μάχης T-72B3 , προσθέτοντας ότι «αυτή η απλή αλλά αποτελεσματική λύση προτάθηκε από την εμπειρία στην Ουκρανία».
Επιπλέον, το αμερικανικό περιοδικό Forbes έγραψε επίσης ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν πολλά drones FPV για να πολεμήσουν το ρωσικό τανκ Tsar Mangal με ασυνήθιστη θωράκιση.

1942526227_0_264_589_595_768x0_80_0_0_83bb34a10677a9d459d9ef90adff0212.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης