Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σκυλακάκης: Προχωράμε με τα off shore αιολικά πάρκα - Επιλύθηκαν τα θέματα αρχαιολογίας

Σκυλακάκης: Προχωράμε με τα off shore αιολικά πάρκα - Επιλύθηκαν τα θέματα αρχαιολογίας
"Κλειδί" για την ενεργειακή ισχύ της Ελλάδας

Ολοκληρώνεται η διαβούλευση και επιλύονται τα θέματα αρχαιολογίας που παρουσιάστηκαν για τα off shore αιολικά πάρκα, είπε μιλώντας στη ΔΕΘ, στα εγκαίνια του περιπτέρου της ΕΔΕΥΕΠ ο υπουργός Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Τα αιολικά πάρκα τη θάλασσα, αφού γίνουν, θα αποτελέσουν το κλειδί για την ενεργειακή ισχύ της Ελλάδας για πολλές δεκαετίες. Θα μας επιτρέψουν να αντικαταστήσουμε το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο με ηλεκτρισμό και η λειτουργία τους θα είναι καταλυτική για το ηλεκτρικό σύστημα γιατί έχουν πολύ υψηλό  capacity factor.

Έχει γίνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά μέχρι τώρα, έχουν δοθεί μάχες και έχουν κερδηθεί, ενίοτε έχουμε και κάποιους συμβιβασμούς αλλά αυτή τη στιγμή ολοκληρώνεται και η διαβούλευση και επιλύονται τα θέματα αρχαιολογίας που παρουσιάστηκαν και έτσι μπορούμε με μεγάλη ταχύτητα να πάμε στην επόμενη φάση και να προχωρήσει η έρευνα του αιολικού δυναμικού στις περιοχές και μετά να πάμε στους διαγωνισμούς και στην εγκατάσταση. Πρόκειται για ένα εθνικό πρότζεκτ που θα αλλάξει την ενεργειακή πορεία της Ελλάδας και κάθε ένας που δουλεύει γι αυτό πρέπει να το έχει στο μυαλό του, είναι σαν να είναι στρατιώτης του τομέα της ενέργειας στην πιο κρίσιμη μάχη που έχουμε μπροστά μας, τη μάχη της πράσινης μετάβασης».

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης