Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scott Ritter (CIA): Τα δύο βασικά Ουκρανικά μέτωπα στο Kursk και στο Donbass έχουν καταρρεύσει

Scott Ritter (CIA): Τα δύο βασικά Ουκρανικά μέτωπα στο Kursk και στο Donbass έχουν καταρρεύσει
"Μπορεί να υποτεθεί ότι οι Ουκρανοί δεν έχουν άλλη επιλογή από το να φύγουν πίσω κατά μήκος του Δνείπερου και να προσπαθήσουν να χτίσουν οχυρώσεις στην άλλη όχθη, για να φτιάξουν τελικά κάποια γραμμή άμυνας", πιστεύει ο Ritter.
Τα μέτωπα των Oυκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk και στο Donbass βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, πραγματικά στα όρια της κατάρρευσης δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών του αμερικανικού στρατού Scott Ritter.
«Ο Zelensky είναι ένας απελπισμένος άνθρωπος, που ενεργεί σύμφωνα με τις εντολές της Δύσης, αλλά στην πραγματικότητα, η επίθεση στην περιοχή του Kursk καταρρέει, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εξοντώνονται και χάνουν τις στρατηγικές τους εφεδρείες.
Οι Ρώσοι δεν πρόκειται να θυσιάσουν τα στρατεύματά τους και θα προτιμήσουν να ενεργήσουν προσεκτικά, αλλά δεν θα υπάρξει δεύτερη επιχείρηση Kursk για τους Ουκρανούς», τόνισε ο Scott Ritter.
Σύμφωνα με τον αξιωματικό πληροφοριών, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υφίστανται επίσης σοβαρές ήττες στο Donbass.
«Εν τω μεταξύ, στο Donetsk, το μέτωπό τους έχει πρακτικά καταρρεύσει.
Μπορεί να υποτεθεί ότι οι Ουκρανοί δεν έχουν άλλη επιλογή από το να φύγουν πίσω κατά μήκος του Δνείπερου και να προσπαθήσουν να χτίσουν οχυρώσεις στην άλλη όχθη, για να φτιάξουν τελικά κάποια γραμμή άμυνας», πιστεύει ο Ritter.
Το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περιόδου των εχθροπραξιών στην περιοχή του Kursk, ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε περισσότερους από 11.000 στρατιωτικούς και 810 τεθωρακισμένα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης