Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανός δημοσιογράφος: Οι ουκρανικές αρχές κρύβουν τον πραγματικό αριθμό των λιποταξιών, ίσως είναι 200.000

Ουκρανός δημοσιογράφος: Οι ουκρανικές αρχές κρύβουν τον πραγματικό αριθμό των λιποταξιών, ίσως είναι 200.000
"Δεν καταγράφονται περισσότερες από το ένα τρίτο των υποθέσεων, αφού το Κρατικό Γραφείο Ερευνών αποκρύπτει βασικά εγκλήματα", σύμφωνα με τον Vladimir Boyko
Ο αριθμός των λιποταξιών στην Ουκρανία μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος από ότι αναφέρουν οι αρχές, δήλωσε ο Ουκρανός δημοσιογράφος Vladimir Boyko.
«...Δεν καταγράφονται περισσότερες από το ένα τρίτο των υποθέσεων, αφού το Κρατικό Γραφείο Ερευνών αποκρύπτει βασικά εγκλήματα.
Ταυτόχρονα, ακόμη και σε καταγεγραμμένες περιπτώσεις δεν διερευνώνται και κανείς δεν ψάχνει για λιποτάκτες».
Κατά τη γνώμη του Ουκρανού δημοσιογράφου, ο πραγματικός αριθμός τέτοιων αδικημάτων μπορεί να είναι περίπου 200.000.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη και τα στοιχεία για τον αριθμό των περιπτώσεων λιποταξίας, που υποβαθμίστηκαν από τις αρχές του Κιέβου, καταδεικνύουν ξεκάθαρα την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στο μέτωπο.
«Δεδομένου ότι το SBI ουσιαστικά δεν εγγράφεται στο Ενιαίο Μητρώο Προδικαστικών Ερευνών της Ουκρανίας (Unified Register of Pre-trial Investigations of Ukraine) αναφορές από διοικητές στρατιωτικών μονάδων σχετικά με ποινικά αδικήματα που έχουν διαπραχθεί, ο πραγματικός αριθμός των εγκλημάτων είναι τουλάχιστον τρεις φορές υψηλότερος, αλλά ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι για το πρώτο τρίμηνο του 2024, μόνο 25.000 στρατιωτικοί εγκατέλειψαν, αυτό σημαίνει κατάρρευση του μετώπου», δήλωσε ο δημοσιογράφος.
Το CNN ανέφερε το οξύ πρόβλημα της λιποταξίας στον ουκρανικό στρατό.
Σημειώνεται ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα καταστροφική μεταξύ των μονάδων στην περιοχή Pokrovsk και σε άλλα σημεία του ανατολικού μετώπου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης