Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προσοχή, το sell off του Αυγούστου θα επαναληφθεί τον Σεπτέμβριο - Θα συνεχιστεί η εκκαθάριση του carry trade

Προσοχή, το sell off του Αυγούστου θα επαναληφθεί τον Σεπτέμβριο - Θα συνεχιστεί η εκκαθάριση του carry trade
Ο Σεπτέμβριος αποτελεί συνήθως έναν ευμετάβλητο μήνα για τις μετοχές.
Η εκκαθάριση του carry trade του γεν αναμένεται να συνεχιστεί και τον Σεπτέμβριο, παρουσιάζοντας τον κίνδυνο ενός νέου μεγάλου sell off στις αγορές, προειδοποιεί η Kathy Lien, διευθύνουσα σύμβουλος στρατηγικής forex της BK Asset Management.
Μιλώντας στην εκπομπή «Squawk Box Asia» του CNBC τη Δευτέρα, η Lien προέβλεψε ότι οι πτωτικές τάσεις στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και στο δολάριο θα συνεχίσουν να οδηγούν το ιαπωνικό γεν σε υψηλότερα επίπεδα.

«Υπάρχει μια διάθεση απομάκρυνσης από επενδύσεις υψηλού κινδύνου, την οποία ήδη βλέπουμε σε όλες τις χρηματοπιστωτικές αγορές, και αυτό θα οδηγήσει στη συνεχιζόμενη εκκαθάριση των carry trades που έχουμε ήδη δει», σημειώνει , προσθέτοντας ότι οι έμποροι του γεν θα παρακολουθούν τις τιμές των μετοχών και θα λαμβάνουν στοιχεία από αυτές.

Volatility τον Σεπτέμβριο

Ο Σεπτέμβριος αποτελεί συνήθως έναν ευμετάβλητο μήνα για τις μετοχές.
«Ίσως πρόκειται για μια πολύ πιο επιθετική εκκαθάριση, όπως είδαμε τον Αύγουστο, αν έχουμε μια σημαντική πώληση στις μετοχές», τόνισε.
Τα carry trades αναφέρονται στην πρακτική κατά την οποία οι επενδυτές δανείζονται σε ένα νόμισμα με χαμηλά επιτόκια και στη συνέχεια επανεπενδύουν τα έσοδα αυτά σε περιουσιακά στοιχεία με υψηλότερη απόδοση αλλού.
«Νομίζω ότι υπάρχουν ακόμη πολλές θέσεις που μπορεί να εκκαθαριστούν, ειδικά αν δείτε πόσο υποτιμημένο είναι το γεν. Αυτό θα αλλάξει τις αποτιμήσεις για τα επόμενα ένα με δύο χρόνια και θα έχει δευτερογενείς επιπτώσεις» τονίζει ο Richard Kelly, επικεφαλής της παγκόσμιας στρατηγικής της TD Securities.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης