Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναιμικό rebound στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,6 - Έρχεται μείωση επιτοκίων 0,25% από την ΕΚΤ

Αναιμικό rebound στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,6 - Έρχεται μείωση επιτοκίων 0,25% από την ΕΚΤ
Η ΕΚΤ αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης.
Οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκίνησαν την εβδομάδα με θετικό πρόσημο μετά τη χειρότερη ημέρα του δείκτη αναφοράς εδώ και πάνω από ένα χρόνο την Παρασκευή, ενώ οι επενδυτές αναμένουν μια πληθώρα οικονομικών στοιχείων και ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια αργότερα μέσα στην εβδομάδα.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωνε άνοδο 0,5%, αφού κατέγραψε τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοσή του από τον Οκτώβριο του 2023.
Όλα τα περιφερειακά χρηματιστήρια σημείωσαν επίσης άνοδο.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύεται 0,6% στις 18.389 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,5%, στις 8.224 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται 0,5% υψηλότερα στις 7.384 μονάδες.
Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB ενισχύεται 0,7% στις 33.515 μονάδες.

Οι επενδυτές θα αναλύσουν τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή από τη Γερμανία, την Ισπανία και τη Γαλλία που πρόκειται να ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα. Τα στοιχεία για την απασχόληση και το ΑΕΠ της Βρετανίας αναμένονται την Τρίτη και την Τετάρτη, αντίστοιχα.

Στο επίκεντρο η ΕΚΤ

Ωστόσο, στο επίκεντρο βρίσκεται η απόφαση της ΕΚΤ για το επιτόκιο αναχρηματοδότησης την Πέμπτη, όπου αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης.
Η άνοδος κατά 1% των τεχνολογικών μετοχών, ενίσχυσε τον δείκτη αναφοράς.
Ο κλάδος των ταξιδιών και της αναψυχής απέδωσε καλύτερα από τους άλλους κλάδους, σημειώνοντας άνοδο 1,3%.
Ο επιμέρους δείκτης ενισχύθηκε από την άνοδο 5,2% της Entain, αφού ο βρετανικός όμιλος τυχερών παιχνιδιών δήλωσε ότι το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους ξεκίνησε καλύτερα από το αναμενόμενο, σύμφωνα με το Reuters.
Η Adidas έχασε 3% μετά την υποβάθμιση της μετοχής από την Barclays σε «equal weight» από «overweight».

Τριγμοί στις αγορές της Ασίας, ο Hang Seng στο -2% - Αδύναμα τα στοιχεία στην Κίνα

Ισχυρή πτώση κατέγραψαν οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού τη Δευτέρα, με τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ να ηγείται των απωλειών, μετά των ασθενέστερων στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ την Παρασκευή.
Ο πληθωρισμός στην Κίνα αυξήθηκε κατά 0,6% σε ετήσια βάση, χαμηλότερα από το 0,7% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.
Σε μηνιαία βάση, ο ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 0,4%, χαμηλότερα από το 0,5% που αναμενόταν.
Ο HSI έχασε 2,08%, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησε κατά 1,41%.

Midea Group

 
Την ίδια ώρα, η κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών συσκευών Midea Group ανακοίνωσε την εισαγωγή 492,1 εκατομμυρίων μετοχών στο Χονγκ Κονγκ, με την τιμή της προσφοράς να κυμαίνεται μεταξύ 52 και 54,80 HK$ ανά μετοχή.
Στο ανώτερο άκρο αυτού του εύρους τιμών, η προσφορά θα αποτιμηθεί σε HK$26,97 δισεκατομμύρια (3,46 δισεκατομμύρια δολάρια), γεγονός που θα την καταστήσει τη μεγαλύτερη εισαγωγή στην πόλη εδώ και περισσότερα από τρία χρόνια.

Ιαπωνία

Tο ΑΕΠ της Ιαπωνίας για το δεύτερο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 2,9% σε ετήσια βάση, λιγότερο από το 3,2% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters και από το εκ των προτέρων ποσοστό του 3,1%.
Ένα ηπιότερο ποσοστό αύξησης του ΑΕΠ θα περιορίσει τις επιλογές της Τράπεζας της Ιαπωνίας για αύξηση των επιτοκίων.
Ο Nikkei 225 περιόρισε τις απώλειες, ολοκληρώνοντας την ημέρα 0,48% χαμηλότερα στις 36.215,75 μονάδες, ενώ ο ευρείας κλίμακας Topix υποχώρησε 0,68% και έκλεισε στις 2.579,73 μονάδες.
Το ιαπωνικό γεν εξασθένησε 0,4% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ στα 142,83, προερχόμενο από το χαμηλό εννέα μηνών που πέτυχε την Παρασκευή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης