Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Πολωνία ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας με την FSB

Η Πολωνία ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας με την FSB
Είχε υπογραφεί συμφωνία το 2012 η οποία έληξε 
Η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Πολωνικής Στρατιωτικής Υπηρεσίας Αντικατασκοπείας και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας, η οποία υπογράφηκε μεταξύ των υπηρεσιών το 2012, δεν ισχύει πλέον. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του Πολωνικού Υπουργείου Εσωτερικών, Tomasz Siemoniak, αναφέρει το Reuters .
«Η συμφωνία μεταξύ της Πολωνικής Στρατιωτικής Υπηρεσίας Αντικατασκοπείας και της FSB δεν είναι πλέον έγκυρη», σημείωσε ο αξιωματούχος.
Ο Siemoniak πρόσθεσε επίσης ότι όλοι όσοι κατηγορούνται στην Πολωνία έχουν δικαίωμα πρόσβασης στο υλικό της ποινικής του υπόθεσης, όπως και ο δικηγόρος του. Τόνισε ότι αυτό αποτελεί «εγγύηση δίκαιης δίκης».
Στις 5 Σεπτεμβρίου, η εφημερίδα Rzeczpospolita ανέφερε ότι ο Ρώσος Pavel Rubtsov, κατηγορούμενος για κατασκοπεία και ένας από τους συμμετέχοντες σε μια μεγάλης κλίμακας ανταλλαγή μεταξύ Μόσχας και Δύσης, φέρεται να απέκτησε πρόσβαση σε «μυστικό έγγραφα που περιέχουν κρατικά μυστικά».
Την ίδια μέρα, ο Πολωνός πρόεδρος Duda κατηγόρησε τον πρωθυπουργό της χώρας Tusk ότι φέρεται να συνεχίζει τη συνεργασία με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης