Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η BCA Research: Η Ευρώπη οδεύει προς την ύφεση, ενώ ο Αμερικανός καταναλωτής «λυγίζει»

Η BCA Research: Η Ευρώπη οδεύει προς την ύφεση, ενώ ο Αμερικανός καταναλωτής «λυγίζει»
Yπάρχει ένας αυξανόμενος κατάλογος ανησυχιών, που αρχίζει με τον δείκτη μεταποίησης ISM
Σχετικά Άρθρα
Τον κώδωνα του κινδύνου τόσο για την ευρωπαϊκή όσο και για την αμερικανική οικονομία, κρούει στρατηγικός αναλυτής, συμβουλεύοντας τους επενδυτές να στραφούν σε αμυντικές μετοχές.
Ειδικότερα, ο Mathieu Savary από τη BCA Research, επισημαίνει ότι οι επενδυτές θα πρέπει να επικεντρωθούν σε μελλοντικούς δείκτες και όχι σε τρέχουσες μετρήσεις που δείχνουν ότι η οικονομία εξακολουθεί να αναπτύσσεται. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει ένας αυξανόμενος κατάλογος ανησυχιών, που αρχίζει με τον δείκτη μεταποίησης ISM. «Η μεταποίηση στις ΗΠΑ αντανακλά τη δυναμική της παγκόσμιας ανάπτυξης. Ιστορικά, η αδυναμία του λόγου νέων παραγγελιών προς αποθέματα προμηνύει προβλήματα για την Ευρώπη», λέει.
Τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας επιδεινώνονται, λέει ο Savary, αναφέροντας την επιδείνωση των ανοιχτών θέσεων εργασίας και την αύξηση του δείκτη κενών θέσεων εργασίας, καθώς η αμερικανική οικοδομική δραστηριότητα αναβοσβήνει επίσης στο κόκκινο.
Οι συνδυασμένες παραγγελίες κεφαλαιουχικών αγαθών για τις ΗΠΑ, την ευρωζώνη και την Ιαπωνία συρρικνώνονται με τον ταχύτερο ρυθμό από την εποχή του πανδημικού λουκέτου, και η αποστροφή της καμπύλης αποδόσεων είναι το πραγματικό υφεσιακό σήμα από μια ανεστραμμένη καμπύλη αποδόσεων.

Ανησυχία για από τον δείκτη VIX

Διακυμάνσεις του δείκτη μεταβλητότητας VIX είναι επίσης ανησυχητικές, καθώς αυξάνουν τις πιθανότητες να αυξηθούν εκ νέου τα εταιρικά spreads. Η αυξημένη μεταβλητότητα εμποδίζει επίσης την εφαρμογή των carry trades, που αποτελούν κρίσιμα οχήματα για την κατανομή της ρευστότητας σε περιουσιακά στοιχεία υπέρ της ανάπτυξης, προσθέτει. Η αποδυνάμωση των εμπορευμάτων δεν συνάδει επίσης με την ενίσχυση της παγκόσμιας δραστηριότητας.
Εν τω μεταξύ, υπάρχουν λίγες εγχώριες ελπίδες στην Ευρώπη, έπειτα από ένα χτύπημα των υπηρεσιών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Γαλλία. Οι τάσεις για την απασχόληση επιδεινώνονται, οι λιανικές πωλήσεις επιβραδύνονται και οι προοπτικές για την καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχωρούν.

Η σύσταση

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία συστήνει τις επενδύσεις σε κρατικά ομόλογα έναντι των μετοχών, αγορά μετοχών υγειονομικής περίθαλψης και πώληση βιομηχανικών μετοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης