Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι συμβαίνει με τους βαλλιστικούς πυραύλους; Το Ιράν διαψεύδει «εξαγωγή» όπλων στη Ρωσία - «Χρησμός» από το Κρεμλίνο

Τι συμβαίνει με τους βαλλιστικούς πυραύλους; Το Ιράν διαψεύδει «εξαγωγή» όπλων στη Ρωσία - «Χρησμός» από το Κρεμλίνο
Το Κρεμλίνο δεν διέψευσε, αλλά ούτε και επιβεβαίωσε, πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το Ιράν έχει παραδώσει μικρού βεληνεκούς βαλλιστικούς πυραύλους στη Ρωσία

Τους ισχυρισμούς της Δύσης ότι προμηθεύει με όπλα τη Ρωσία στον πόλεμο στην Ουκρανία, διαψεύδει κατηγορηματικά το Ιράν.
«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι το Ιράν έχει διαδραματίσει ρόλο στην εξαγωγή όπλων σε οποιοδήποτε από τα αντιμαχόμενα μέρη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Nasser Kanaani.
Νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής διπλωματίας Peter Stano, δήλωσε ότι η ΕΕ εκτιμά ότι διαθέτει «αξιόπιστες πληροφορίες» σχετικά με την παράδοση από το Ιράν βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία.

Ο χρησμός του Κρεμλίνου

Παράλληλα, το Κρεμλίνο δεν διέψευσε, αλλά ούτε και επιβεβαίωσε, πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το Ιράν έχει παραδώσει μικρού βεληνεκούς βαλλιστικούς πυραύλους στη Ρωσία, σχολιάζοντας ότι Μόσχα και Τεχεράνη είναι εταίροι και αναπτύσσουν διάλογο σε όλους τους τομείς.
Ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σχολίασε σήμερα ότι έχει ενημερωθεί για το άρθρο, αλλά πρόσθεσε ότι «αυτού του είδους οι πληροφορίες δεν είναι πάντα αληθινές».
«Το Ιράν είναι σημαντικός εταίρος μας. Αναπτύσσουμε τις εμπορικές και οικονομικές μας σχέσεις, αναπτύσσουμε τη συνεργασία και τον διάλογο σε όλους τους πιθανούς τομείς, περιλαμβανομένων των πιο ευαίσθητων», πρόσθεσε.
Ρωσία και Ιράν έχουν ενισχύσει τους δεσμούς τους μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία το 2022, με την Τεχεράνη να παρέχει drones Shahed στον ρωσικό στρατό.
Η εφημερίδα Wall Street Journal ανέφερε την Παρασκευή ότι το Ιράν έχει στείλει μικρού βεληνεκούς βαλλιστικούς πυραύλους στη Ρωσία, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενους Αμερικανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Ο Kanaani επαναδιατύπωσε τη θέση του Ιράν δηλώνοντας ότι η χώρα του δεν «μετέχει» στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
«Αυτοί που κατηγορούν το Ιράν είναι οι ίδιοι οι μεγαλύτεροι εξαγωγείς όπλων σε ένα από τα αντιμαχόμενα μέρη», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης