Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή ανάκαμψη στη Wall Street μετά τη «βουτιά» - Κέρδη +1,4% στον Dow Jones, +1,2% o S&P 500

Ισχυρή ανάκαμψη στη Wall Street μετά τη «βουτιά» - Κέρδη +1,4% στον Dow Jones, +1,2% o S&P 500
O πρόεδρος της Fed έχει δώσει «σήμα» για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής
Ανάκαμψη μετά τη χειρότερη εβδομάδα των τελευταίων 18 μηνών, καταγράφουν οι κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν για μείωση των επιτοκίων από τη Federal Reserve (Fed) στη συνεδρίαση που θα λάβει χώρα 17-18 Σεπτέμβρίου 2024.
O πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, έδωσε «σήμα» για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής στην πρόσφατη ομιλία του στο συμπόσιο Jackson Hole, με τις μετοχές να αντιδρούν θετικά. 
Η προσγείωση ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν τα περισσότερα από τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν για την αμερικανική οικονομία, απογοήτευσαν. Εκτός από τους «ξερούς» αριθμούς για απασχόληση, εμπόριο, μεταποίηση, η μηνιαία έκθεση «Beige Book» της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) -η οποία ερευνά το επιχειρηματικό κλίμα στις 12 Περιφέρειες όπου εδρεύουν οι Fed- έδειξε επιβράδυνση -και ύφεση σε ορισμένες περιοχές- της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ. H οικονομική δραστηριότητα αυξήθηκε ελαφρά σε τρεις Περιφέρειες, ενώ ο αριθμός των Περιφερειών που ανέφεραν σταθερή ή φθίνουσα δραστηριότητα αυξήθηκε από πέντε την προηγούμενη περίοδο σε εννέα την τρέχουσα περίοδο (Αύγουστος 2024). Τα επίπεδα απασχόλησης ήταν συνολικά σταθερά, αν και υπήρχαν μεμονωμένες αναφορές ότι οι επιχειρήσεις κάλυπταν μόνο τις απαραίτητες θέσεις, μείωσαν τις ώρες και τις βάρδιες ή μείωσαν τα συνολικά επίπεδα απασχόλησης. Ωστόσο, οι αναφορές για απολύσεις παρέμειναν σπάνιες. Συνολικά, η αύξηση των μισθών ήταν μέτρια. Οι εργοδότες ήταν πιο επιλεκτικοί με τις προσλήψεις τους και ήταν λιγότερο πιθανό επεκτείνουν το εργατικό δυναμικό τους, επικαλούμενοι ανησυχίες για τη ζήτηση και αβέβαιες οικονομικές προοπτικές. Οι καταναλωτικές δαπάνες μειώθηκαν στις περισσότερες Περιφέρειες, ενώ οι πωλήσεις αυτοκινήτων συνέχισαν να ποικίλλουν ανά Περιφέρεια εξαιτίας των αυξημένων επιτοκίων και των υψηλών τιμών οχημάτων. Η μεταποιητική δραστηριότητα μειώθηκε στις περισσότερες Περιφέρειες και ο κλάδος κατασκευής κατοικιών και ακίνητης περιουσίας ανέφερε μεικτές μετρήσεις. Σε ό,τι αφορά στον πληθωρισμό, οι τιμές αυξήθηκαν με μέτριο ρυθμό. Οι αυξήσεις του κόστους των εισροών για τις επιχειρήσεις ήταν επίσης μέτριες, αν και μία Περιφέρεια ανέφερε ότι το κόστος επιταχύνεται. Ορισμένες Περιφέρειες παρατήρησαν επίσης ότι τόσο το κόστος μεταφοράς όσο και η ασφάλιση, συνέχισαν να αυξάνονται.
Ωστόσο, σήμερα 9/9 το κλίμα άλλαξε και οι επενδυτές προχωρούν σε αγορές, σε μία προσπάθεια να ωφεληθούν από τις φθηνότερες τιμές σε δημοφιλείς μετοχές που έφερε η κατάρρευση της προηγούμενης εβδομάδας. 

Οι τρεις δείκτες στις 19:11 ώρα Ελλάδος (άνοιγμα  στις 16:30):

Καταγραφή_296.JPG

Οι top gainers και οι top losers σε Dow, S&P και Nasdaq:

1_800.JPG
2_589.JPG
3_345.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης